Ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ 2019 Σκοπούλη: Το γεύμα στο Μαξίμου δεν ήταν κανονικό γεύμα αλλά finger food, με σαρακοστιανά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ 2019 Σκοπούλη: Το γεύμα στο Μαξίμου δεν ήταν κανονικό γεύμα αλλά finger food, με σαρακοστιανά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ 2019 Σκοπούλη: Τη δική της οπτική για το γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου δίνει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Σκοπούλη.

20.03.2019 | 05:57

Ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ 2019 Σκοπούλη: Τη δική της οπτική για το γεύμα υποψηφίων ευρωβουλευτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε η Φωτεινή Σκοπούλη.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Σκοπούλη υποστήριξε ότι δεν ήταν κανονικό γεύμα αλλά finger food με σαρακοστιανά, πως ο πρωθυπουργός επέλεξε να τους καλέσει στο Μαξίμου επειδή «ήταν busy» και πως το φαγητό ήταν χορηγία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Ρ/Σ Θέμα 104,6, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν ήταν γεύμα. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να γνωρίσει τους νέους υποψηφίους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Φωτεινή Σκοπούλη στη συνέχεια είπε ότι «ο πρωθυπουργός είναι φιλόξενος και αντί να είμαστε όρθιοι καθίσαμε σε ένα τραπέζι με κάποια σαρακοστιανά, κεντρικά εδέσματα, σα να ήταν ένα finger food». 

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάθροιση, η κυρία Σκοπούλη σημείωσε ότι «είναι πολύ απασχολημένος ο πρωθυπουργός, όπως ξέρετε, και θα έπρεπε να πάμε έξω ή σε κάποιο γραφείο. Ήταν ακριβώς επειδή γιόρταζε την επόμενη μέρα και ήταν busy, και πήγαμε από εκεί».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι το γεύμα ήταν χορηγία από άνθρωπο που δεν έχει επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ 2019 Σκοπούλη: Όταν… ήλπιζε

Η Φωτεινή Σκοπούλη, πρώην υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά και νυν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε παλιότερες δηλώσεις της ήλπιζε να «μην διαλύσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα».

Προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, η κυρία Σκοπούλη είχε αφήσει έντονο το στίγμα της την περίοδο που είχε στα χέρια της το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας το 2012, με υπουργό τότε τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και αναπληρωτή υπουργό τον Μάριο Σαλμά, με τους οποίους είχε συχνά αντιπαραθέσεις.

Από τη θέση της υφυπουργού, το 2013 είχε ερωτηθεί από το Βήμα πώς βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τότε διεκδικούσε την εξουσία. H απάντησή της μόνο θετική δεν ήταν για το κόμμα που σήμερα την συμπεριλαμβάνει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του:

«Η ελληνική Αριστερά, αφού ταλανίστηκε από την εισβολή εξωγενών παραγόντων σε ηγετικές θέσεις της, αρχίζει σιγά-σιγά να εκφράζεται και να αποβάλλει την ψυχολογία της περιθωριοποίησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ευκαιριακό μόρφωμα που ακροβατεί μεταξύ συναισθηματισμού και αντιλήψεων των περασμένων δεκαετιών. Ελπίζω να μη διαλύσει την Ελλάδα, όπως έχει διαπράξει αντιστοίχως το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με τους χαρισματικούς ηγέτες του». 

To 2017 είχε καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν αποδειχθεί νομικά σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ να μου τρυπήσετε τη μύτη», θέλοντας να επισημάνει την ύπαρξη νομικών κενών που δεν επιτρέπουν τυχόν παράνομες πράξεις να βγουν στην επιφάνεια.

Αν και η ίδια ως υφυπουργός ήταν υπεύθυνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε καταθέσει πως για τα πάντα αποφάσιζε ο υπουργός.

Τον Φεβρουάριο του 2018, είχε σημειωθεί διάρρηξη στο γραφείο της στην κλινική και πηγές κοντά στην πρώην υφυπουργό δεν απέκλειαν η διάρρηξη να σχετιζόταν με την πρόσφατη κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνούσε τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, όσο και με την υπόθεση Novartis, λόγω της δήλωσης του συζύγου της, καθηγητή Ιατρικής Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, για συνταγογράφηση φαρμάκων που εξυπηρετούν τις μίζες γιατρών και όχι τον ασθενή.

Δείτε ακόμη:

Μυρσίνη Λοΐζου – Αλέξης Τσίπρας Μαξίμου: Μόνο τσιμπήσαμε στο γεύμα, σπίτι μου έφαγα (vid)

Exit mobile version