alphafreepress.gr / PLUS / Greek villages instagram: Μία εντελώς ελληνική πρωτοβουλία, δύο νεαρών φίλων
PLUS

Greek villages instagram: Μία εντελώς ελληνική πρωτοβουλία, δύο νεαρών φίλων

Greek villages instagram: Η πρωτοβουλία τους αυτή έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Greek villages instagram: Ο Πολυχρόνης Καμπισόπουλος και ο Κωνσταντίνος Σπυριδάκος, με καταγωγή από την Πάτρα και την Λακωνία αντίστοιχα, ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018 το «Greek Villages».

Οι δυο φίλοι συμφώνησαν πως η πραγματική γνωριμία με τον ίδιο μας τον τόπο έχει να κάνει με την «επιστροφή» στις ρίζες μας που δεν είναι άλλες από τα χωριά μας.

Το «Greek Villages» δημιουργήθηκε από δύο νέους ανθρώπους στο Instagram και το Facebook ως ένα μέσο για να γνωρίσουν και να έρθουν οι ίδιοι πιο κοντά στις ρίζες τους και ταυτόχρονα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το ευρύ κοινό.

Πρόκειται για έναν ξεχωριστό λογαριασμό στα social media που υμνεί τις ομορφιές της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία τους αυτή έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Έχει πάνω από 8.000 ακολούθους στο Instagram, ενώ τα hashtags των επισκεπτών με το #Greekvillages έχουν ξεπεράσει τα 4.000.

Οι δύο φίλοι, δημιουργοί του Greek Villages μίλησαν στη Bovary γι’ αυτή την πρωτοβουλία.

Οι φωτογραφίες που βλέπουμε στο Greek Villages είναι τραβηγμένες από εσάς τους ίδιους;

Η αγάπη μας για την φωτογραφία ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ξεκινήσαμε αυτό το account και αν και λόγω δουλειάς δεν μας δίνεται η ευκαιρία να ταξιδεύουμε πολύ συχνά, ωστόσο οι περισσότερες εικόνες προέρχονται από εμάς. Υπάρχουν ωστόσο και άνθρωποι του οικογενειακού και φιλικού μας περιβάλλοντος, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας εικόνες και εμπειρίες τους από τα ταξίδια τους.

Γιατί επιλέξατε έναν γάιδαρο για το κεντρικό πρόσωπο του Greek Villages; 

Τις πρώτες ημέρες του GreekVillages αναζητούσαμε έναν ισχυρό συμβολισμό που θα το εκπροσωπεί, κάτι που θα ταίριαζε σε αυτό που λέμε ελληνικό χωριό.

Ανατρέξαμε στις μνήμες των παιδικών μας χρόνων: στις αγκαλιές του παππού και της γιαγιάς που με ανυπομονησία μας περίμεναν να έρθουμε από την Αθήνα για τις διακοπές μας και στα παιχνίδια με τους φίλους μας στους δρόμους του χωριού και ό,τι θυμόμασταν από την ελληνική ύπαιθρο.

Η εικόνα ενός γαϊδάρου ήταν και για τους δύο μία οικεία και ευχάριστη εικόνα που ξυπνούσε θετικά συναισθήματα. Μάλιστα, λίγες ημέρες αφότου πήραμε την απόφαση να είναι ο γάιδαρος το κεντρικό σύμβολο του Greek Villages προέκυψε και η δημοσιότητα με τους εκμετάλλευση των γαιδάρων σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα, οπότε θεωρήσαμε πως ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξουμε πως ο γάιδαρος στις δικές μας μνήμες ζούσε ελεύθερος και ξεσαμάρωτος.

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τα ελληνικά χωριά που ανεβάζετε;

Κάθε χωριό είναι ξεχωριστό όποια εποχή του χρόνου κι αν το επισκεφτείς και καθένα έχει σίγουρα έναν λόγο για να πας.

Κάθε ταξίδι μας στα ελληνικά χωριά λοιπόν γνωρίζουμε πως θα μας χαρίσει μια σημαντική εμπειρία και γι’ αυτό περισσότερο μας απασχολεί να βρούμε τον χρόνο να ταξιδεύουμε παρά το πού θα πάμε.

Όπως θα δείτε στο account μας προσπαθούμε να έχουμε έναν αφιερωματικό χαρακτήρα στους προορισμούς. Για παράδειγμα δεν βάζουμε ένα post από ένα χωριό της Λακωνίας και μετά από ένα χωριό της Αχαΐας κ.ο.κ. αλλά προσπαθούμε να έχουμε μια σειρά από εικόνες που να δείχνουν συνολικά αυτό που εμείς «είδαμε» στον προορισμό. Παράλληλα ανεβάζουμε στα stories μας επιπλέον φωτογραφίες και βίντεο από τον προορισμό ώστε να μπορούν οι χρήστες/ ακόλουθοι να δουν επιπλέον εικόνες από το ταξίδι μας.

Έχετε συγκεντρώσει πάνω από 8.000 followers στο Instagram. Πού θέλετε να φτάσετε; 

Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε -και όχι εμείς, αλλά το μήνυμά μας. Σε λιγότερο από έναν χρόνο περίπου που τρέχουμε το account υπάρχει εξαιρετική ανταπόκριση τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Είναι εντυπωσιακό για εμάς, από τα μηνύματα που λαμβάνουμε, το πόσοι ξένοι τουρίστες θέλουν να γνωρίσουν τη χώρα μας σε βάθος, ξεπερνώντας την απλή αναζήτηση των γνωστών προορισμών στις μεγάλες διαδικτυακές τουριστικές πλατφόρμες και ζητώντας να μάθουν τις μικρές λεπτομέρειες της ελληνικής υπαίθρου.

 Περισσότεροι από 2.000 έχουν κάνει tag το Greek Villages στις φωτογραφίες τους ενώ πάνω από 4.000 έχουν χρησιμοποιήσει το hashtag #greekvillages.

Ποιο ελληνικό χωριό σας έκλεψε την καρδιά και για ποιο λόγο; 

Από τα πιο όμορφα ελληνικά χωριά για εμάς είναι το Νυμφαίο στη Β. Ελλάδα, το Δίκορφο στα Ζαγοροχώρια, το Μεγάλο Χωριό στο Καρπενήσι, η Άνω Χώρα και ο Πλάτανος της Ορεινής Ναυπακτίας, η Δημητσάνα στην Ορεινή Αρκαδία, τα Μεστά και το Πυργί της Χίου, ο Βώλακας της Τήνου, η Πέτρα και η Αγιάσος της Λέσβου.

Κ.Σ.: Η Αγιάσος δεν μοιάζει με κανένα άλλο χωριό της Λέσβου και τολμώ να πω πως όμοιό του δύσκολα συναντά κανείς στη νησιωτική Ελλάδα. Το παραδοσιακό της χρώμα, οι παραδοσιακές τέχνες όπως η κεραμική και η ξυλογλυπτική που διατηρούνται ακμάζουσες, ο πλούσιος μουσικός πολιτισμός, ο ναός της Παναγίας με το περίφημο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου, και βέβαια η μαγευτική φύση και ο επιβλητικός Όλυμπος συνθέτουν εικόνες που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη μου.

Π.Κ: Ο Βώλακας της Τήνου, με τα λιγοστά κάτασπρα σπιτάκια του, ακουμπισμένα σε τεράστιους ηφαιστειογενείς ογκόλιθους συνθέτει ένα μοναδικό θέαμα που παραπέμπει σε ένα σεληνιακό τοπίο. Από το χωριό ξεκινούν υπέροχα μονοπάτια προς την Αγάπη, το Φαλατάδο και τα γύρω χωριά που αξίζει να περπατήσει κανείς, ενώ τα περιποιημένα ταβερνάκια του σερβίρουν φουρτάλιες, τοπικά λουκάνικα και γλυκά του κουταλιού, τα οποία σε συνδυασμό με το χαμόγελο που σερβίρονται και τη γαλήνη της Τήνου σε κάνουν να θες πάντα να γυρνάς.

Ο λογαριασμός τους στο Instagram ΕΔΩ