Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σούδα Τούρκοι: Άγρια πρόκληση με δύτες που «κυματίζουν» την τουρκική σημαία
ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Σούδα Τούρκοι: Άγρια πρόκληση με δύτες που «κυματίζουν» την τουρκική σημαία

Σούδα Τούρκοι: Πολλά ερωτήματα αλλά και την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η δημοσιοποίηση φωτογραφίας με δύτες των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων.

Σούδα Τούρκοι: Μια προκλητική φωτογραφία, που απεικονίζει Τούρκους βατραχανθρώπους να «κυματίζουν» την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Πρόκειται για στιγμιότυπο από την άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ-19» η οποία φιλοξενείται από την Ελλάδα, υπό τον συντονισμό της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, που ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου και ολοκληρώνεται αύριο, Πέμπτη, 21 Μαρτίου, δύτες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων αποφάσισαν να «ποζάρουν» με την ημισέληνο στο λιμάνι της Σούδας. 

Την εικόνα, που ουδεμία σχέση είχε με το περιεχόμενο της άσκησης, δημοσίευσε, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Να σημειωθεί ότι στην άσκηση συμμετείχε πλοίο και υποβρύχιο όχημα του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, τα οποία επιδόθηκαν σε πλήθος δοκιμασιών για τις δυνατότητες ανίχνευσης ναρκών που έχουν. 

Τι αναφέρει το on alert – Κάνει λόγο για τουρκικό “δάκτυλο”

Την πολυεπίπεδη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε το φάουλ του ΝΑΤΟ με την άσκηση “Αριάδνη” που πραγματοποιείται στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Στην άσκηση μετέχει μέσω της SNMCG-2 και πλοίο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, η TCG AKCAKOCA. Οι δύτες της τουρκικής μονάδας απαθανατίστηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης να υψώνουν στο βυθό την τουρκική σημαία.

Την επίμαχη φωτογραφία μαζί με τα υπόλοιπα καρέ της άσκησης, ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter το τουρκικό υπουργείο άμυνας.

Όμως το εντυπωσιακό είναι πως το προκλητικό tweet επαναδημοσίευσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του και η Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ(MARCOM). 

Πληροφορίες του OnAlert.gr αναφέρουν πως τουρκικό χέρι φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από το “φάουλ” του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για Τούρκο αξιωματικό που υπηρετεί στις δημόσιες σχέσεις του ΝΑΤΟ και μάλιστα και κατά το παρελθόν είχε συμμετοχή σε ανάλογα “φάλτσα”.

Σε κάθε περίπτωση η αναδημοσίευση έχει διαγραφεί από τον επίσημο λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Από την άλλη έχουν δρομολογηθεί οι διπλωματικές ενέργειες ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται και διαβουλεύσεις σε υψηλό επίπεδο.

Η κίνηση αυτή αποτελεί «χοντρή» προβοκάτσια από το γραφείο τύπου της Διεύθυνσης Ναυτικών Δυνάμεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας με την ελληνική πλευρά να έχει ήδη κάνει κινήσεις διαμαρτυρίας.

Το θέμα απασχολεί ήδη το ΝΑΤΟ με τους επιτελείς να αναζητούν ποιος από το γραφείο τύπου της Διεύθυνσης έκανε την ανάρτηση με την ελληνική πλευρά να είναι έτοιμη να κάνει επίσημο διάβημα στη συμμαχία.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μπαράζ προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχώς διανθίζει τις ομιλίες του με εμπρηστικές αναφορές κατά της Ελλάδας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις