Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ποκουσέφσκι που εξέπληξε τους “ερυθρόλευκους”, αποκαλύπτει το όνειρό του (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ποκουσέφσκι που εξέπληξε τους “ερυθρόλευκους”, αποκαλύπτει το όνειρό του (vid)

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο νεαρός Αλεξέι Ποκουσέφσκι που έκανε τους "ερυθρόλευκους" να ελπίζουν πολλά, μιλά για την εμπειρία του στην κάμερα.

Ολυμπιακός μπάσκετ: Η νίκη του Ολυμπιακού είχε ήδη κριθεί και ο Ντέιβιντ Μπλατ πέρασε στο παρκέ τον 17χρονο Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν απουσίες λόγω τραυματισμών και ο νεαρός μπήκε στην αποστολή για να συμπληρωθεί… 11άδα.

Ο νεαρός Σέρβος μπήκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου κι έγινε έτσι ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Η θέση αυτή ανήκε στον Γιώργο Πρίντεζη.

Ο… υπαρχηγός του Ολυμπιακού είχε κάνει το 2002 το ντεμπούτο του με τα “ερυθρόλευκα” σε ευρωπαϊκό ματς κόντρα στη Σλασκ Βρότσλαβ, όντας 17 χρόνων, 7 μηνών και 17 ημερών.

Ο Ποκουσέφσκι πρόλαβε να πάρει δύο ριμπάουντ και να σκοράρει και τον πρώτο του πόντο στη διοργάνωση (1/2 βολές), με τους “ερυθρόλευκους” να του δίνουν αμέσως μετά τη λήξη ένα ομαδικό φατούρο.

Ο μικρός αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, ο Μπλατ ανέλαβε την ευθύνη στο τέλος για το ότι ο Ολυμπιακός εκδήλωσε επίθεση.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1108110507947556864?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1108110507947556864&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fathlitika%2Fbasket%2Folympiakos-euroleague-egrapse-istoria-o-pokousefski-video%2F2741367%2F

Ποκουσέφσκι: “Όνειρό μου η Eυρωλίγκα με τον Ολυμπιακό” 

Ο νεαρός ήταν απόλυτα χαρούμενος για την εμφάνισή του ενώ τόνισε πως στα όνειρά του είναι και το NBA

-Ένα λεπτό πριν τελειώσει το παιχνίδι παίρνεις την οδηγία από τον Μπλατ να μπεις στο ματς, φαίνεται πως δεν φοβάσαι τίποτα. 

“Ευχαριστώ όλους που ήταν στο παιχνίδι, στον κόσμο που ήταν μέσα και με βοήθησε γιατί ήταν ένα δυνατό παιχνίδι πολύ σημαντικό και κερδίσαμε. Ένιωθα καλά όταν μπήκα γιατί ο κόουτς Μπλατ μου είπε να σουτάρω να παίζω ελεύθερα”. 

-Πώς βιώνεις την αγάπη του κόσμου;

“Θα υπάρξουν παιχνίδια που θα μπουν περισσότερα καλάθια από μένα, και πιστεύω πως αυτό το καλάθι θα το θυμάμαι για πάντα”.

-Τα όνειρά σου;

“Βήμα βήμα. Θέλω να ξεκινήσω να παίζω να βρίσκομαι στην δωδεκάδα, να παίζω συνέχεια να βοηθάω την ομάδα και να κατακτήσω τη Γιουρολίγκα να γίνεται. Είμαι 2.15 και η αγαπημένη μου θέση είναι η 2 και 3”.

-Όλοι λένε πως είσαι το μεγάλο στοίχημα του Ολυμπιακού. Υπάρχουν όνειρα και για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού;

“Και εκεί θα ήθελα να παίξω πρώτα απ όλα θέλω να δείξω τι ξέρω και να τα δώσω όλα στην ομάδα γιατί είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός”.

«Έχω αφίσα τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στο δωμάτιό μου» δήλωσε ο πολλά υποσχόμενος Αλεξέι Ποκουσέφσκι, για αυτή την πρώτη εμπειρία του.

Η μοναδική βολή κι αλλιώς:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις