Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συζήτηση Τσίπρα με νέους: Πολλοί με «γαργάλησαν» για πρόωρες εκλογές, αλλά αντιστάθηκα (vid)
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟΥΣ

Συζήτηση Τσίπρα με νέους: Πολλοί με «γαργάλησαν» για πρόωρες εκλογές, αλλά αντιστάθηκα (vid)

Συζήτηση Τσίπρα με νέους: Διέψευσε το σενάριο για προκήρυξη εθνικών εκλογών την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση με νέους.

Συζήτηση Τσίπρα με νέους: Με διάθεση αυτοκριτικής για αστοχίες της κυβέρνησης απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στους νέους στην εκδήλωση του ευρωεβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.

Το Brain drain κυριαρχεί στη συζήτηση με τους νέους να επισημαίνουν τις δυσκολίες για εξέλιξη στη χώρα.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κάθε αυτό και τον πλανήτη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επισημαίνοντας την σημασία των ευρωεκλογών τόνισε πως οι νέοι θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν.

Ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύθηκε την συζήτηση για να επαναλάβει πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.

«Αν και πολλοί με έχουν γαργαλήσει να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως εκτός των άλλων μια τέτοια εξέλιξη θα επισκίαζε τις ευρωεκλογές.

Υπογράμμισε πως «η ευρωπαϊκή ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν είναι μια ιδέα συντηρητική, παρότι τη διαχειρίστηκαν συντηρητικές δυνάμεις, αλλά ριζοσπαστική, ρηξικέλευθη και προοδευτική».

Το brain gain είναι μια ευχή, αν δεν γίνουν απτά βήματα για να κερδίσουμε τη μάχη, όπως και τη μάχη της Παιδείας, είπε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση μεταξύ άλλων της έρευνας, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση από την αρχή, ακόμα και στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Μιλώντας για το θέμα της προώθησης στο εξωτερικό των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων και το κατά πόσο η παγκόσμια αγορά μπορεί να δώσει μια θέση σε πολύ ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και αυτό να μας οδηγήσει σε επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα στην παραγωγή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Παρατήρησε ότι όμως το αγροτικό μοντέλο στην Ελλάδα δομήθηκε πάνω στη λογική της επιδότησης, που μαζί με τα φαινόμενα διαφθοράς στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα ευθύνονται για την αποτυχία του αγροτικού μοντέλου και της αγροτικής παραγωγής.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να αξιοποιούν την τεχνολογία για να ενημερώνονται και να καλύπτουν τα κενά που υπάρχουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως κατά το παρελθόν το ΣΕΠΕ ήταν σε συννενόηση με τους εργοδότες σημειώνοντας πως προειδοποιούσαν για τους ελέγχους.

«Μέχρι να έρθουμε εμείς έκανε ”ντηλάκια” με τους εργοδότες» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως με τον Νάσο Ηλιόπουλο ως επικεφαλής του ΣΕΠΕ «έγινε πραγματική και ουσιαστική δουλειά, οι μεγαλοεργοδότες συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει κάποιος που ελέγχει αν εφαρμόζεται ο νόμος» και έτσι άλλαξε η ζωή εκατοντάδων εργαζόμενων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις