Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουτρέχτη: «Είναι τρελός, όχι τρομοκράτης», λέει το θύμα βιασμού του δράστη
ΚΟΣΜΟΣ

Ουτρέχτη: «Είναι τρελός, όχι τρομοκράτης», λέει το θύμα βιασμού του δράστη

Ουτρέχτη: Η γυναίκα - θύμα βιασμού του Τούρκου, κάλεσε την αστυνομία όταν έμαθε τα νέα και τους ενημέρωσε ότι είναι ψυχοπαθής.

Ουτρέχτη: Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον δράστη της επίθεσης στην Ουτρέχτη.

Σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ ο Γκιοκμέν Τανίς ήταν μέχρι πρόσφατα στη φυλακή, ενώ η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του στη συνοικία Overvecht χθες το απόγευμα.

Πριν από δύο εβδομάδες ο 37χρονος Τούρκος εμφανίστηκε στο δικαστήριο για τρεις υποθέσεις. Κλοπή ποδηλάτου, διάρρηξη καταστήματος με ποδήλατα και μια ενδιάμεση ακρόαση για υπόθεση βιασμού.

Ουτρέχτη: Τι λέει το θύμα βιασμού του 37χρονου

Σύμφωνα με το θύμα του βιασμού εκείνου, μια 47χρονη ονόματι Ανζελίκ, ο Τανίς είχε κρατηθεί επί έξι εβδομάδες για παραβίαση συγκεκριμένων όρων, αλλά αφέθηκε ελεύθερος πριν από λίγες ημέρες.

Η γυναίκα είπε στο ad.nl ότι γνώριζε επί οκτώ χρόνια τον Τανίς και χθες όταν έμαθε τα νέα της επίθεσης στο τραμ τρομοκρατήθηκε επειδή φοβήθηκε ότι ο 37χρονος θα πάει να τη δει.

Κάλεσε την αστυνομία, τους ενημέρωσε ότι είναι ψυχοπαθής κι εκείνοι άρχισαν να την ανακρίνουν μήπως ξέρει πού βρίσκεται.

Ουτρέχτη: Συνδέσμους με το ISIS είχε ο δράστης;

Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος ζει στην ολλανδική πόλη και γνώριζε τον δράστη, μιλώντας στην τουρκική υπηρεσία του BBC, τόνισε ότι ο Τανίς που γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1981, στο παρελθόν είχε πολεμήσει στην Τσετσενία.

Πρόσθεσε δε, ότι πριν από λίγα χρόνια είχε συλληφθεί ως ύποπτος για διασυνδέσεις με τον ISIS, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

«Δεν ήταν ενεργό μέλος της τουρκικής κοινότητας στην Ολλανδία, ήταν μάλλον ερημίτης», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Γκιοκμέν Τανίς, Μεχμέτ δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ΙΗΑ ότι εδώ και 3-4 χρόνια δεν είχε καμία επικοινωνία με το γιο του.

«Ζει στην Ολλανδία από το 1993. Εγώ δούλευα σε ένα εργοστάσιο στην Ολλανδία, αλλά πριν από 10 χρόνια γύρισα οριστικά στην Τουρκία και έκτοτε δεν ζω μαζί τους. Την τελευταία φορά που επικοινώνησα μαζί του ήταν πριν από 3-4 χρόνια. Μετά δεν τον έχω ξαναδεί», ανέφερε ο πατέρας που διαμένει στην Καισάρεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις