Παράνομα κυκλώματα οδήγησης: Νέα στοιχεία για το κύκλωμα – Ο ρόλος του διευθυντή και η έντιμη υπάλληλος

ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομα κυκλώματα οδήγησης: Νέα στοιχεία για το κύκλωμα – Ο ρόλος του διευθυντή και η έντιμη υπάλληλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Παράνομα κυκλώματα οδήγησης: Μια έντιμη υπάλληλος της υπηρεσίας εκμυστηρευόταν σε συνάδελφό της όσα είχαν υποπέσει στην αντίληψή της.

19.03.2019 | 14:36

Παράνομα κυκλώματα οδήγησης: Είναι αμφίβολο αν η έννοια της λέξης “απίστευτο” μπορεί να αποδώσει αυτό που αποκαλύπτεται από το διαβιβαστικό των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ότι συνέβη στους κόλπους της Διεύθυνσης Μεταφορών Νοτίου Τομέα με τα διπλώματα οδήγησης, χωρίς την παρουσία των υποψηφίων οδηγών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αντί να επέμβει, απαίτησε μετρητά από όλους

Σύμφωνα με τα στοιχεία των “αδιάφθορων”, ο διευθυντής της υπηρεσίας αυτής, όταν αντελήφθη ότι μια ομάδα υπαλλήλων έστηνε, εικονικές αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων όπου δήθεν παρίσταντο οι υποψήφιοι, αποσπώντας έως 2.000 ευρώ από τον καθένα, αντί να επέμβει όπως έπρεπε, απαίτησε μετρητά και ο ίδιος για να μη μιλήσει!!!

Μερίδιο κι αναδρομικά

Την ίδια ώρα που σε άλλο σημείο του διαβιβαστικού, μια έντιμη υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας εκμυστηρευόταν σε συνάδελφό της όσα είχαν υποπέσει στην αντίληψή της και τα ανέφερε γιατί φοβόταν ότι “κάτι μπορεί να πάθει”, στοιχεία φέρνουν τον προϊστάμενο όταν πληροφορήθηκε τα συμβαίνοντα, να ζητάει το μερίδιό του αναδρομικά!!!

Κάθε εμπλεκόμενος έδωσε από 1.500 ευρώ

Έτσι, κάθε μέλος  του κυκλώματος των διπλωμάτων, υποχρεώθηκε, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, να δώσει 1.500 ευρώ, συγκεντρώνοντας συνολικά 12.000 ευρώ, για την εξασφάλιση της σιωπής και τη συμμετοχή του.

Όμως, ο διευθυντής φαίνεται πως δεν αρκέστηκε στο συγκεκριμένο ποσό.

Αντίθετα, εμφανίζεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες να ζητά συνεχώς επιπλέον χρήματα.

Ζητούσε κι άλλα χρήματα για σέρβις και τέλη κυκλοφορίας 

Φαίνεται να ζητά 300 ευρώ γιατί, λέει,  τα είχε ανάγκη για να πληρώσει το σέρβις του αυτοκινήτου του (!) και αργότερα το ίδιο ποσό για να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας!

Αγανάκτησαν οι εμπλεκόμενοι 

Η αγανάκτηση που προκάλεσαν  οι συνεχείς απαιτήσεις του προς τα μέλη του κυκλώματος,  προκύπτουν  από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες   όπου οι εμπλεκόμενοι από τη μία εξοργίζονται για τα  αιτήματα, αλλά από την άλλη αντιλαμβάνονται πως πλέον δεν μπορούν να συνεχίσουν τη δράση τους, δίχως τη συνδρομή του προϊσταμένου τους.

Οι διάλογοι των εκνευρισμένων υπαλλήλων

Οι διάλογοι που υπεκλάπησαν νόμιμα από τον “κοριό”, έχουν ως εξής:

>Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης: Κάτι την φώναξε πάνω λέει και ζήτησε και σε αυτή κάτι ρε.

Μιλάμε για θράσος!

>Υπάλληλος: Πλάκα μου κάνεις, εντάξει δεν γίνεται αυτό ρε, μιλάμε θράσος και δεν πέρασε ούτε μήνας έτσι;

Ιδιοκτήτης: Ποιος μήνας παιδί μου πριν τις γιορτές, ξέρεις πώς νιώθω; Τι να σου πως τώρα ρε σαν να μπήκαν στο μαγαζί μου τώρα και να μου είπαν ρε μ….α,  φέρτα…

Ναι, Ναι μου λέει όχι από εσάς, από εμάς μου λέει. Κατάλαβες τα χωρίζει κιόλας.

Αφού σας έχει ξεζουμίσει

Υπάλληλος: Βέβαια, αφού εσάς σας έχει ξεζουμίσει ούτως ή άλλως …

Αφού σας τα παίρνει να λίγο αυτό, να λίγο το σέρβις, να λίγο στον άλλον του άλλου κυλάει τα παιδιά.

Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης: Τους ζήτησε από ένα ρε σε όλους (…)

Ξέρεις κάτι λέει γιατί έχω κάτι με τη μάνα μου, ξέρω εγώ, κάτι παλιά άλλα δάνεια και τέτοια λέει.

Πλάκα μου κάνεις;

Υπάλληλος: Πλάκα μου κάνεις;

Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης: Τι τα πέρασες, του λέει , τι τα πέρασες τα χιλιάρικα, μαρούλια; Όχι πώς να τους το ζητήσω του λέει αυτό; Εντάξει, λέει, αν του σπας από δυο, τρία λέει εντάξει χειρίσου το όπως θέλεις.

Η υπάλληλος που ανακάλυψε τις εικονικές αίθουσες  

Παράλληλα, όπως προκύπτει, υπήρξε και μία υπάλληλος, η οποία, μόλις ανακάλυψε την ύπαρξη «εικονικών αιθουσών» ενημέρωσε τον προϊστάμενό της, φοβούμενη ακόμα και για τη ζωή της.

Από τα στοιχεία του διαβιβαστικού  προκύπτει  ότι η υπάλληλος ανακάλυψε πως σε δυο φακέλους κατόχων διπλωμάτων, ενώ υπήρχαν τα ατομικά αποτελέσματα θεωρητικής εξέτασης, δεν υπήρχαν τα συγκεντρωτικά.

Δεν είχαν προγραμματιστεί αίθουσες

Αναζητώντας τα, διαπίστωσε ότι τις επίμαχες ημέρες και ώρες εξέτασης, δεν είχαν προγραμματιστεί αίθουσες και συνεπώς αυτές που αναγράφονταν ήταν εικονικές.

Ανέφερε στον διευθυντή τα ευρήματά της

Καταγράφεται, έτσι συνομιλία της  με συνάδελφό της, στην οποία αναφέρει πως ενημέρωσε τον διευθυντή  για τα ευρήματά της, καθώς και ότι έχουν εξαφανιστεί δεκάδες έγγραφα από τα αρχεία της Διεύθυνσης:

Άκου να δεις σήμερα…

Υπάλληλος: Άκου να δεις σήμερα ζήτησαν τους φακέλους από κάτω, ξένα άτομα. Ναι, είναι εικονικές αίθουσες ανέβηκα πάνω του το είπα. Κοιτάξτε λέω κύριε διευθυντά…

Πώς το πήρες χαμπάρι;

Υπάλληλος: Αυτό πως το πήρες χαμπάρι; Υπάλληλος: είπα ότι από εδώ και πέρα δεν θα δώσω γνησιότητα αν δεν είναι από το φάκελο, πήγα και έψαξα στην συγκεκριμένη ημερομηνία επειδή λήγουν υποψιασμένη από όλα αυτά που έχουν γίνει. Το κάνω κάθε φορά αυτό τώρα. Πήγα και είδα, δεν θυμάμαι τώρα την ημερομηνία αν υπήρχε τέτοια αίθουσα και δεν υπήρχε. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποιος υπέγραφε …

Υπάλληλος: Και τα δυο ήταν σε ανύπαρκτες αίθουσες;

Στα λέω γιατί μπορεί να πάθω κάτι…

Υπάλληλος: Η μια ήταν ‪21/12 /2017 και ήταν ‪11 η ώρα σαν τρίτη αίθουσα και δεν υπήρχε η τρίτη αίθουσα πουθενά. Εν τω μεταξύ έχουν εξαφανίσει. Άκου κάτι άλλο να το ξέρεις στα λέω γιατί μπορεί κάτι να πάθω. Άκου τι του είπα. Γιατί να σου πως κάτι; Δεν είμαι χαζή , εγώ χαζή το παίζω, γιατί έτσι είναι ο ρόλος μου εκεί. Του λέω, ε κύριε διευθυντά αυτά είναι μετρημένα κουκιά, σας είπα …

Έψαξες λέει βρήκες τα δικά μου που υπογράφω; Δεν υπάρχουν του λέω πουθενά. Αυτά τα χαρτιά που κατεβαίνουν κάτω στην αίθουσα που ορίζει ποιος είναι οι επιτροπές και ο επόπτης, δεν υπάρχουν πουθενά τα παλιά. Μόνο από το 2019 και μετά, τα άλλα τα έχουν εξαφανίσει.

Exit mobile version