Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν για Κωνσταντινούπολη: «Όποιος πάει να μας διώξει από την Ιστανμπούλ θα φύγει με φέρετρο»
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για Κωνσταντινούπολη: «Όποιος πάει να μας διώξει από την Ιστανμπούλ θα φύγει με φέρετρο»

Ερντογάν για Κωνσταντινούπολη: "Κορώνες" Ερντογάν και από τα Δαρδανέλλια μια μέρα μετά την ακραία πρόκληση από τη Σμύρνη.

Ερντογάν για Κωνσταντινούπολη: Ένα 24ωρο μετά το εθνικιστικό παραλήρημα σε προεκλογική ομιλία του στη Σμύρνη, που, όπως είπε, «έριξε στη θάλασσα τους γκιαούρηδες», ο Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε με νέες προκλήσεις.

Απαντώντας στα όσα έγραψε περί Κωνσταντινούπολης στο μανιφέστο του ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας Μπρέντον Τάραντ, ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε με αφορμή και τη συμπλήρωση 104 χρόνων από τη νίκη των Τούρκων επί των συμμάχων στην εκστρατεία των Δαρδανελλίων.

«Την «Ιστανμπούλ» δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο Μανώλης Κωστίδης.

«Κάποιοι έφυγαν πάνω στα πόδια τους κάποιοι άλλοι έφυγαν με τα φέρετρα. Αν έρθετε, με τον ίδιο τρόπο σας περιμένουμε. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα σας αποχαιρετίσουμε όπως οι παππούδες σας«, συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ενώ συνέχισε τις εθνικιστικές κορώνες με το βλέμμα στραμμένο στο Αιγαίο και την Κύπρο.

«Προσπαθούν να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο δοκιμάζοντας την υπομονή μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας», είπε ο Ερντογάν.

Οι νέες δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται μια μέρα μετά την κοινή του παρουσία στη Σμύρνη, μαζί με τον εθνικιστή σύμμαχό του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Τούρκος πρόεδρος, χθες, μίλησε για «γκιαούρηδες» που ο στρατός του Κεμάλ πέταξε στη θάλασσα το ’22, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Ουσιαστικά, τα όσα είπε τη Δευτέρα από τα Δαρδανέλλια ο Ερντογάν είναι μια απάντηση στον 28χρονο Μπρέντον Τάραντ, τον άνθρωπο που επιτέθηκε την περασμένη Παρασκευή σε δυο τεμένη στην πόλη Κράιστερτς της Νέας Ζηλανδίας, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Ερντογάν: Νέο παραλήρημα για τη Μικρασιατική Καταστροφή, χλιαρή απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις