Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μακελάρης Νέα Ζηλανδία Ελλάδα: Το Ηράκλειο Κρήτης και η Σαντορίνη στο μικροσκόπιο των Αρχών
ΕΛΛΑΔΑ

Μακελάρης Νέα Ζηλανδία Ελλάδα: Το Ηράκλειο Κρήτης και η Σαντορίνη στο μικροσκόπιο των Αρχών

Μακελάρης Νέα Ζηλανδία Ελλάδα: Ο 28χρονος που άφησε πίσω του 50 νεκρούς, πέρασε δύο φορές από την Ελλάδα.

Μακελάρης Νέα Ζηλανδία Ελλάδα: Στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη Σαντορίνη έχει στρέψει το ενδιαφέρον της η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην προσπάθειά της να μπει στα ίχνη των τότε κινήσεων του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, που άφησε πίσω του πενήντα νεκρούς σε τεμένη της χώρας αυτής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από Κωνσταντινούπολη σε Ηράκλειο – Σαντορίνη

Όπως ενημέρωσε το βράδυ της  Κυριακής η ΕΛ.ΑΣ, από την έρευνά της προκύπτει ότι ο 28χρονος Μπρέντον Ταράντ, πέρασε από τη χώρα μας δύο φορές τράνζιτ-χωρίς δηλαδή να βγει από το αεροδρόμιο – και μία φορά προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησε ολιγοήμερη παραμονή σε Ηράκλειο Κρήτης και Σαντορίνη.

Όλες οι αναφορές αφορούν στο 2016

Όλες οι αναφορές και τα στοιχεία για τις κινήσεις του μακελάρη σε σχέση με την Ελλάδα, αφορούν το 2016, τον χρόνο δηλαδή κατά τον οποίο πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια σε βαλκανικές χώρες και Τουρκία.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας που προκύπτουν από τα δεδομένα των πτήσεων, διαπιστώνεται ότι ο μακελάρης το 2016 είχε  διέλθει δύο φορές από τη χώρα μας με πτήσεις “tranzit”.

Στις 29 Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου 2016

Αυτό συνέβη στις 29 Νοεμβρίου 2016 και στις 10 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

“Επιπλέον”, συνεχίζει η Αστυνομία “το ίδιο έτος (20-3-2016) εισήλθε με πτήση από  Κωνσταντινούπολη στη χώρα μας και πραγματοποίησε ολιγοήμερη παραμονή σε Ηράκλειο Κρήτης και Σαντορίνη”.

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά τις κινήσεις του 

Ήδη ομάδα αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ερευνά στα δύο νησιά σε συνεργασία με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα να βρει ποιες ήταν οι κινήσεις του μακελάρη κατά την παραμονή του στα δύο ελληνικά νησιά.

Δηλαδή, που διέμεινε, που κινήθηκε, αν ήρθε σε επαφή με κάποια άτομα, αν συνάντησε κάποιους δικούς του ανθρώπους εκεί.

Αναγκαία η απάντηση των ερωτημάτων 

Σαφώς η έρευνα θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Η απάντηση πάντως κρίνεται αναγκαία καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις μελών της οικογένειάς του και ιδιαίτερα της γιαγιάς του, ο μακελάρης άλλαξε μετά από αυτά τα ταξίδια.

Το βάρος πέφτει σε Βαλκάνια – Τουρκία

Βέβαια το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στα Βαλκάνια και στην Τουρκία.

Καθώς και στην Τουρκία η ΜΙΤ κάνει παράλληλες έρευνες για τις κινήσεις του μακελάρη στα ταξίδια του εκεί, προκύπτει ότι μέσα στο 2016 επισκέφθηκε την χώρα αυτή δύο φορές.

Τα ταξίδια του μακελάρη στην Τουρκία

Η πρώτη φορά ήταν στις 17 Μαρτίου του 2016, όταν  ταξίδεψε με αεροπλάνο από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη.

Και σχετική φωτογραφία του από τη ΜΙΤ

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν και σχετική φωτογραφία του Μπρέντον Τάραντ κατά την είσοδό του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κων/λης το 2016.

Ενώ ήταν στην Τουρκία έγινε τρομοκρατική επίθεση 

Στην Κωνσταντινούπολη έμεινε για τρεις ημέρες και στη διάρκεια της διαμονής του, στις 19 Μαρτίου του 2016, συνέβη τρομοκρατική ενέργεια στο Ταξίμ με δράστη τζιχαντιστή.

Πάνω από μήνα έμεινε τη δεύτερη φορά

Η δεύτερη φορά που επισκέφτηκε ο δράστης στην Τουρκία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν και έμεινε συνολικά σαράντα τρεις ημέρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις