Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέα Ζηλανδία οικογένεια μακελάρη: Η γιαγιά του αποκαλύπτει πότε άλλαξε (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία οικογένεια μακελάρη: Η γιαγιά του αποκαλύπτει πότε άλλαξε (vid)

Νέα Ζηλανδία οικογένεια μακελάρη: Η γιαγιά του 28χρονου εκτελεστή μίλησε στην κάμερα, δηλώνοντας συγκλονισμένη.

Νέα Ζηλανδία οικογένεια μακελάρη: Συγκλονισμένη δήλωσε η Μαρί Φιτζέραλντ, γιαγιά του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Ταράντ.

«Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχθούμε πως κάποιος από την οικογένειά μας μπορεί να κάνει ένα τέτοιο πράγμα. Ο κόσμος κατέρρευσε… συντετριμμένοι, αυτή είναι η λέξη», είπε η γιαγιά του μακελάρη, μιλώντας στο Channel 9 που την επισκέφθηκε στο σπίτι της, στην αυστραλιανή πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Άλλαξε μετά τα ταξίδια του στην Ευρώπη»

Ο Μπρέντον Ταράντ που γεννήθηκε στην Αυστραλία, μετά τον θάνατο του πατέρα του, ξεκίνησε να κάνει ταξίδια ανά τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη όπου φέρεται να ξεκίνησε να ελκύεται από τη νεοφασιστική ιδεολογία.

Μάλιστα, είχε περάσει και από την Ελλάδα το 2016, όπου έμεινε τουλάχιστον 15 ημέρες.

«Από τη στιγμή που ταξίδεψε στο εξωτερικό, τότε ήταν νομίζω που αυτό το αγόρι άλλαξε, τελείως», δήλωσε η γιαγιά του, η οποία πρόσθεσε πως στη διάρκεια της εφηβείας του ο Μπρέντον Ταράντ ενδιαφερόταν κυρίως για βιντεοπαιχνίδια.

Πάντως πριν ένα χρόνο, λέει η γιαγιά του, που επέστρεψε για τα γενέθλια της αδερφής του, δεν φαινόταν να έχει αλλάξει, καθώς «έμοιαζε ακριβώς ο ίδιος», είπε.

Η αδελφή και η μητέρα του Μπρέντον Ταράντ, που ζουν στην περιοχή, τέθηκαν υπό αστυνομική προστασία και ακόμη και τα μέλη της οικογένειας δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, δήλωσε η γιαγιά του Ταράντ.

«Η αστυνομία κάνει το καθήκον της και τις προστατεύει, αυτό έχουν ανάγκη», είπε.

Ο θείος του Μπρέντον Ταράντ, Τέρι Φιτζέραλντ, δήλωσε πως η οικογένεια έμαθε για τις επιθέσεις στο Κράιστσερτς από την τηλεόραση. «Στην αρχή, είπα όχι, δεν είναι δυνατόν, όμως στη συνέχεια είδα τη φωτογραφία του», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις