Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πέτρος Κόκκαλης Panama Papers: Δημοσίευμα “βόμβα” για τον “υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ”
ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Κόκκαλης Panama Papers: Δημοσίευμα “βόμβα” για τον “υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ”

Πέτρος Κόκκαλης Panama Papers: Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ιδιοκτησίας Μαρινάκη, βάλλει ευθέως κατά του Σ. Σωκράτη Κόκκαλη αλλά και του γιου του, Πέτρου Κόκκαλη.

Πέτρος Κόκκαλης Panama Papers: Ο Πέτρος Κόκκαλης αναμένεται να είναι τελικά ανάμεσα στα ονόματα που θα περιέχει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προκάλεσε την δυσαρέσκεια του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, με τον οποίον ήταν δημοτικός σύμβουλος.

Αρχικά ο κ. Μώραλης κάλεσε τον κ. Κόκκαλη να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος εάν ευσταθούν τα δημοσιεύματα, με τον πρώην αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού να το κάνει με μια δήλωση που εξαπέλυσε «επίθεση» κατά του νυν προέδρου του Ολυμπιακού.

Η παράταξη «Πειραιάς Νικητής» απάντησε στον κ. Κόκκαλη αντικρούοντας τα όσα έλεγε.

«Δεν θα υπογράψω δήλωση με ποιον θα είμαι»

Τώρα λοιπόν, σε συνέντευξή του στο Rise Tv ανέφερε πως «δεν θα μου πει κανείς να υπογράψω δήλωση με ποιον θα είμαι. Έκανα αυτό που μου ζήτησε ο συνδυασμός Πειραιάς Νικητής, μου ζήτησε να παραιτηθώ και βεβαίως παραιτήθηκα, γιατί δεν θέλω να βρίσκομαι κάπου που δεν με θέλουν»

Ανοιχτός πόλεμος Βαγγέλη Μαρινάκη – Σωκράτη Κόκκαλη

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», ιδιοκτησίας Μαρινάκη, βάλλει ευθέως κατά του Σ. Σωκράτη Κόκκαλη αλλά και του γιου του, Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος αποχώρησε από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, που διεκδικεί την επανεκλογή του στον Δήμο Πειραιά.

Στο ρεπορτάζ, κατηγορείται μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Κόκκαλης ότι «είναι η επιτομή της κρατικοδίαιτης επιχειρηµατικότητας», και ότι «αποτέλεσε αιτία και αφορµή για την πολιτογράφηση στο πολιτικό λεξιλόγιο της έννοιας της διαπλοκής!». 

Επίσης αναφέρει ότι o Πέτρος Κόκκαλης ήταν μέσα στη λίστα των «Panama Papers».

Στο φύλλο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» υπάρχει βασικό θέμα, κατά του Πέτρου Κόκκαλη, υιού του Σωκράτη Κόκκαλη, με βασικό τίτλο: «Ο ευρωβουλευτής των Panama Papers» και υπέρτιτλο: «Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ γιος του Σωκράτη Κόκκαλη».

Προηγήθηκε, στις 13 Μαρτίου, η παραίτηση του Πέτρου Κόκκαλη, από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, που υποστηρίζεται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, φουντώνοντας τις φήμες περί επικείμενης υποψηφιότητας του στις ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συνδυασμός του Δημάρχου Πειραιά καλούσε τον κ. Κόκκαλη να πάρει θέση στα δημοσιεύματα που τον φέρνουν να μετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αν ισχύουν τα παραπάνω να υποβάλει την παραίτηση του από τον «Πειραιά Νικητή», σημειώνοντας πως οι επιλογές του κυβερνώντος κόμματος αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού.

Ωστόσο, με ανάρτησή του στα social media, ο Πέτρος Κόκκαλης και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός σημείωσε ότι «το γεγονός ότι ο “Πειραιάς Νικητής”, παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Το δημοσίευμα
Όπως αναφέρει το άρθρο:

“Η ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ του υιού του Σωκράτη Κόκκαλη έχει τη δική της αρνητική σημειολογία. Και τούτο διότι το συγκεκριμένο επιχειρηματικό επίθετο, που μεσουράνησε ως επιτομή της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, αποτέλεσε αιτία και αφορμή για την πολιτογράφηση στο πολιτικό λεξιλόγιο της έννοιας της διαπλοκής!

Με την έννοια αυτή ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει -και όχι μόνο με αυτήν τη συμβολική αφορμή- τη θρασύτατη έκθεσή του σε σκοτεινές συνεργασίες με επιχειρηματικά συμφέροντα, σε μία χρονική περίοδο μάλιστα που η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση.

“Για μπίζνες του Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ” κάνει λόγο η εφημερίδα:

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά και κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είχε το απύθμενο θράσος να συνδέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως με δήθεν επιχειρηματικά συμφέροντα, συνεχίζει τη γνωστή πολιτική του απάτη.

Να προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό για δήθεν σκοτεινές διασυνδέσεις της Ν.∆. με επιχειρηματικά συμφέροντα, όταν ο ίδιος, με επαφές και ρυθμίσεις προς όφελος αυτού που θεωρείται το γνωστό ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο, έχει καταφέρει να είναι ο αγαπητός πρωθυπουργός και της εγχώριας επιχειρηματικής διαπλοκής αλλά και ξένων συμφερόντων”.

Πέτρος Κόκκαλης ΣΥΡΙΖΑ: Με έκπληξη διαβάσαμε την δήλωση, απαντά ο Μώραλης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις