Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Rotting Christ – Αγγελάκας Πάτρα: Ακυρώθηκε η συναυλία, τι λέει ο δήμαρχος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Rotting Christ – Αγγελάκας Πάτρα: Ακυρώθηκε η συναυλία, τι λέει ο δήμαρχος

Rotting Christ - Αγγελάκας Πάτρα: Ο Δήμος Πατρέων ανέφερε στη διοργανώτρια εταιρεία ότι τελικά δεν θα μπορέσει να διαθέσει τον χώρο.

Rotting Christ – Αγγελάκας Πάτρα: Συνάντηση με την εταιρεία παραγωγής του συγκροτήματος Rotting Christ είχε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με τον δήμο Πάτρας στόχος ήταν να εξεταστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας.

Ο Δήμαρχος τους έκανε γνωστό ότι ο χώρος παραχωρείται σε όλους πλην της «Χρυσής Αυγής».

«Όταν αποκατασταθεί η βλάβη και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διεξαγωγή συναυλιών, εφόσον υπάρχει αίτημα ο χώρος θα δοθεί» αναφέρει το δελτίο Τύπου του δήμου Πατρέων.

Η συναυλία των Rotting Christ ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο «Αίγλη».

Ωστόσο ο Δήμος Πατρέων ανέφερε στη διοργανώτρια εταιρεία ότι τελικά δεν θα μπορέσει να διαθέσει τον χώρο, λόγω τεχνικών προβλημάτων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Κατόπιν αυτών οι Rotting Christ ακύρωσαν την συναυλία τους, δηλώνοντας ότι θα την κάνουν άλλη μέρα σε άλλο χώρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συγκροτήματος:

«Με μεγάλη θλίψη αλλά και μεγάλη οργή θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους της μπάντας ότι η προγραμματισμένη για σήμερα -15 Μαρτίου- συναυλία στην Πάτρα δυστυχώς ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ παρά τις υπέρμετρες προσπάθειες που κάναμε μέχρι τελευταία στιγμή για να πραγματοποιηθεί!

Οι πραγματικά σκοτεινές δυνάμεις αυτού του τόπου πράξανε ότι μπορούσαν ώστε να αναβληθεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός που στα μάτια τους ήταν ακραίο.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συγκεκριμένους θεοσεβούμενους και όχι μόνο «κυρίους» ότι μπορεί να χάθηκε η σημερινή μάχη αλλά όχι ο πόλεμος.

Η ελευθέρια του λόγου και της σκέψης είναι ένα δικαίωμα το οποίο σαν μπάντα μαχόμαστε και υποστηρίζουμε εμπράκτως για περισσότερο από 30 χρόνια σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου με οποιοδήποτε κόστος και έχουμε σκοπό να το κάνουμε μέχρι τέλους οπότε σύντομα ανακοινώνουμε νέα ημερομηνία στην Πάτρα στον ίδιο χώρο και να είστε σίγουροι ότι αυτήν την φορά θα γίνει …NON SERVIAM!

SAKIS εκ μέρους των ROTTING CHRIST

1-Την συγγνώμη μας προς όλους τους φίλους της μπάντας για την οποιαδήποτε πιθανή ταλαιπωρία υπέστησαν αυτές τις μέρες. Εάν κάποιος από αυτούς επιθυμεί μπορεί να εξαργυρώσει το εισιτήριο του στην διοργανώτρια εταιρεία μέχρι την ανακοίνωση νέας ημερομηνίας

2-Τον σεβασμό μας σε όλους τους καλλιτέχνες και φυσικά στους Metal αδερφούς μας για την αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Το θέμα είναι όλων μας!»

Ο Γιάννης Αγγελάκας με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε πως το Rotting Greece του μυρίζει η υπόθεση της ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Rotting Greece μου μυρίζει η υπόθεση της ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ. στον πολυχώρο Αίγλη του δήμου Πατρέων. Αν δεν πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία τους είτε σήμερα κανονικά είτε την Κυριακή, μιας και θα έχει αποκατασταθεί το “τεχνικό πρόβλημα” μέχρι τότε,δεν πρόκειται ούτε εμείς να παίξουμε το Σάββατο στον συγκεκριμένο χώρο.Εύχομαι ο “προοδευτικός” δήμαρχος της Πάτρας να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη”»γράφει σε ανάρτηση του ο Γιάννης Αγγελάκας.

Η διοργανώτρια εταιρεία είχε αμφισβητήσει τις δικαιολογίες του δήμου Πατρέων και σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι διαθέτει πληροφορίες ότι ουσιαστικά ο Δήμος εξαναγκάστηκε να αλλάξει την απόφαση του, αφού αρχικά είχε παραχωρήσει την αίθουσα, μετά από παρέμβαση της Μητρόπολης Πατρών και άλλων εκκλησιαστικών οργανώσεων όπου ζήτησαν να μην δοθεί η άδεια για τη συναυλία, γιατί το όνομα τους είναι αντίχριστο και προσβάλλουν τα θεία.

Rotting Christ: Ποιοι είναι 

Οι Rotting Christ ιδρύθηκαν το 1988, από τους αδελφούς Σάκη και Θέμη Τόλη, οι οποίοι ζούσαν στη Νέα Ιωνία, ενώ διένυαν ακόμη την εφηβική ηλικία (16 και 14 ετών αντίστοιχα).

Μέχρι και τρία χρόνια μετά την ίδρυσή τους, έπαιζαν σε μικρά κλαμπ και σε καταλήψεις σχολείων. Το 1992, υπέγραψαν συμβόλαιο με μια γαλλική δισκογραφική εταιρεία, η οποία τούς έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία, μαζί με τους Immortal και τους Blasphemy, σε Γαλλία, Γερμανία και Δανία. Έπειτα, υπήρξε μια σύντομη συνεργασία με μια ελληνική δισκογραφική εταιρεία.

Ωστόσο, τα μέλη του συγκροτήματος ήταν δυσαρεστημένα με τη διανομή των δίσκων τους και αποφάσισαν να την αναλάβουν οι ίδιοι, γυρνώντας οδοιπορικώς την Ευρώπη και παραδίδοντας στις γνωστότερες δισκογραφικές εταιρείες του εξωτερικού τους δίσκους τους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δεκαετής συνεργασία με τη μεγάλη γερμανική δισκογραφική εταιρεία Century Media.

Το όνομα της μπάντας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη δημοφιλία της. Τον Νοέμβριο του 1999, ο ρεπουμπλικανός πολιτικός Γκάρι Μπάουερ χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τα μέλη του συγκροτήματος, ως αντικαθολικούς. Ο Σάκης Τόλης, απαντώντας, δήλωσε: «Ζώντας σε (υποτιθέμενη) δημοκρατία, έχω την εντύπωση ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική στις θρησκείες, εάν το θέλουμε.

Εμείς απλά πιστεύουμε ότι είναι σάπιες (rotting). Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε σταυροφορία υπέρ του Σατανά». Σε ένα Φεστιβάλ, στο οποίο θα συμμετείχαν οι Megadeth και οι Rotting Christ, η συμμετοχή των δεύτερων ακυρώθηκε, καθώς ο τραγουδιστής των Megadeth αρνήθηκε πεισματικά να παίξει μαζί τους, λόγω του ονόματός τους.

Τα μέλη των Rotting Christ αντιτίθενται στις θρησκείες και πιστεύουν πως αποτελούν «ένα από τα χειρότερα ανθρώπινα δημιουργήματα».

Rotting Christ: Η σύλληψη για τρομοκρατία

Το 2018 δύο από τα μέλη του ελληνικού συγκροτήματος Rotting Christ συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας, στη Γεωργία, όπου βρίσκονταν για προγραμματισμένη συναυλία τους στις 12 Απριλίου.

Σε δήλωσή του, ο frontman του συγκροτήματος, Σάκης Τόλης, εξήγησε ότι ο ίδιος και ο αδερφός του και ντράμερ, Θέμης Τόλης, εμποδίστηκαν από την αστυνομία την ώρα που έβγαιναν από το αεροδρόμιο, κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Τελικά, το θέμα λύθηκε λίγες ώρες αργότερα και το συγκρότημα πραγματοποίησε την προγραμματισμένη συναυλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις