Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μυρσίνη Λοΐζου ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις: Η απάντησή της σε όσους την κατηγορούν – Φταίει η… ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυρσίνη Λοΐζου ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις: Η απάντησή της σε όσους την κατηγορούν – Φταίει η… ΝΔ

Μυρσίνη Λοΐζου ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις: Η κρατική τηλεόραση αφιέρωσε ένα εκτενές ρεπορτάζ για την υποψήφια ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Μυρσίνη Λοΐζου ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις: Αγάπη για τις μολότοφ και την τρομοκρατία φαίνεται πώς έχει η κόρη του Μάνου Λοΐζου, που είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από την ανάρτησή της για δηλώσεις του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, για τα θύματα της τρομοκρατίας, που έγραψε ότι «θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση», στον λογαριασμό της έχει και άλλες φωτογραφίες.

Αστυνομικοί καίγονται από βόμβες μολότοφ ή μπουκάλια με βόμβες μολότοφ έτοιμα για χρήση, τα οποία χαρακτηρίζει «φορτιστές βενζίνης αυτοκινήτου».

Στις αναρτήσεις προστίθεται και μια αναφορά για την βομβιστική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου ή άλλη ανάρτηση για τον σάλο κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η Μυρσίνη Λοΐζου μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αναρτήσεις της αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει τα όσα έχει γράψει στο παρελθόν, υπέρ του Σάββα Ξηρού, «γλωσσικό ατόπημα».

Ωστόσο λίγη ώρα μετά έκανε like σε άλλη ανάρτηση που έγραφε: «Σιγά μην απολογηθούμε για τις γλωσσικές μας εκφράσεις, στους ακροδεξιούς και τους φασίστες…».

Τον Φεβρουάριο του 2012 η Μυρσίνη Λοΐζου ανεβάζει φωτογραφία με αστυνομικούς που καίγονται από βόμβες μολότοφ:

Τον Φεβρουάριο του 2017 η κόρη του Μάνου Λοΐζου ανεβάζει φωτογραφία με βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση, με την επισήμανση ότι είναι φορτιστές βενζίνης αυτοκινήτου.

Η ανάρτηση για την άδεια Κουφοντίνα:

Η περίεργη ανάρτηση της υποψηφίας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία σχολιάζει την βομβιστική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Υπονοεί πως το παγιδευμένο δέμα, που λίγο έλειψε να στερήσει την ζωή από τον κ. Παπαδήμο, είναι η βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών.

Η ανάρτηση της Μυρσίνης Λοΐζου που προκάλεσε σάλο για την ασέβεια προς τα θύματα της τρομοκρατίας και που την ανάγκασε να δηλώσει ότι ήταν γλωσσικό ατόπημα:

Αργότερα πάντως φρόντισε να συμφωνήσει με χρήστη του twitter που δήλωνε ότι δεν θα απολογηθεί σε κανέναν για τις λεκτικές του εκφράσεις και πάντως όχι στους φασίστες και τους ακροδεξιούς.

Mυρσίνη Λοΐζου στην ΕΡΤ

Η κρατική τηλεόραση αφιέρωσε ένα εκτενές ρεπορτάζ για την υποψήφια ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στο οποίο η Μυρσίνη Λοΐζου εξήγησε πως… ο γραπτός λόγος δεν είναι σαν τον προφορικό και ότι αλλιώς διαβάζεται και αλλιώς ακούγεται.

Αναφερόμενη στην έντονη κριτική που της ασκήθηκε την απέδωσε στην μικροπολιτική των πολιτικών της αντιπάλων. «Ζήτησα συγνώμη τότε και ζητώ και τώρα».

«Αυτό το θέμα βγήκε από τη ΝΔ» αποφάνθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου που επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει υποψήφια για την ευρωβουλή.

«Δέχθηκα γιατί θέλω να αγωνιστώ για τον πολιτισμό και τα πνευματικά δικαιώματα» είπε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι αγωνιά και για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το βλέπουμε στην Ελλάδα με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου… Εγώ έζησα τον φασισμό με τη σύλληψη του πατέρα μου είπε στις δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση.

Μυρσίνη Λοΐζου: Αιχμές από τη Ντόρα Μπακογιάννη 

Η βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει καθαρά ότι είναι απέναντι σε κάθε μορφής βία.

«Εγώ έχω μηδενική ανοχή σε αυτή την ιστορία. Τέρμα οι μπούρδες, τέρμα οι σαχλαμάρες. Ή βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει καθαρά ότι είναι απέναντι σε κάθε μορφής βία –όχι ρητορικά, πρακτικά. Δεν μπορεί να επιβραβεύω έναν άνθρωπο που λέει αυτά τα πράγματα» υπογράμμισε, αφήνοντας αιχμές και για το ζήτημα της υποψηφιότητας της Μυρσίνης Λοΐζου.

Αποστάσεις Πάνου Σκουρλέτη 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην παρατήρηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τις αναρτήσεις της κόρης του μουσικοσυνθέτη, δεν θέλησε να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Ωστόσο επισήμανε με νόημα ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο καθρέφτης μας και δεν πρέπει να αναρτούμε σε αυτά όσα συζητάμε στις παρέες μας.

Μυρσίνη Λοΐζου: Το παλιό σχόλιο για τον Ξηρό που ανάβει φωτιές

Μυρσίνη Λοΐζου: “Γλωσσικό ατόπημα” το ποστ για τον Ξηρό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις