Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακελειό Νέα Ζηλανδία μουσουλμάνοι: Γερουσιαστής κατηγόρησε τη μετανάστευση – “Έφαγε” αυγό, απάντησε με χαστούκια
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό Νέα Ζηλανδία μουσουλμάνοι: Γερουσιαστής κατηγόρησε τη μετανάστευση – “Έφαγε” αυγό, απάντησε με χαστούκια

Μακελειό Νέα Ζηλανδία μουσουλμάνοι: Ο Άνινγκ προκάλεσε αντιδράσεις όταν δήλωσε την ότι η τρομοκρατική επίθεση αναδεικνύει έναν εντεινόμενο φόβο για την παρουσία μουσουλμάνων.

Μακελειό Νέα Ζηλανδία μουσουλμάνοι: Επίθεση με αυγό δέχθηκε ένας Αυστραλός γερουσιαστής, ο οποίος κατηγόρησε τη μετανάστευση των μουσουλμάνων για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Φρέιζερ Άνινγκ έκανε δηλώσεις στις κάμερες, όταν ένας νεαρός του έριξε ένα αυγό στο κεφάλι.

Ο γερουσιαστής αντέδρασε χαστουκίζοντας δύο φορές τον δράστη, ενώ στη συνέχεια οι παριστάμενοι έριξαν στο έδαφος τον νεαρό, ο οποίος συνελήφθη.

Ο Άνινγκ προκάλεσε αντιδράσεις όταν δήλωσε την Παρασκευή ότι η φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία αναδεικνύει έναν «εντεινόμενο φόβο για την αυξανόμενη παρουσία μουσουλμάνων», στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία.

Η στιγμή που ο νεαρός έριξε το αυγό στο κεφάλι του γερουσιαστή

Οι παριστάμενοι έριξαν στο έδαφος τον νεαρό δράστη

Ο μακελάρης θα συνέχιζε τις επιθέσεις, είχε κι άλλα όπλα

Ο βασικός ύποπτος του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία στο Κράιστσερτς σκόπευε να συνεχίσει τις επιθέσεις πριν συλληφθεί από την αστυνομία, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

«Ο δράστης ήταν σε κίνηση, υπήρχαν άλλα δύο πυροβόλα όπλα μέσα στο όχημά του και είναι απολύτως σίγουρο ότι η πρόσθεσή του ήταν να συνεχίσει τις επιθέσεις του», τόνισε η Άρντερν σε δημοσιογράφους στο Κράιστσερτς, προσθέτοντας ότι νεαρά παιδιά συγκαταλέγονται στα θύματα αυτής της «φρικτής επίθεσης».

Ως ύποπτος των τρομοκρατικών επιθέσεων σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία με τουλάχιστον 49 νεκρούς ταυτοποιήθηκε ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Χάρισον Ταράντ, ο οποίος εμφανίστηκε νωρίτερα σε ένα δικαστήριο, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο.

H πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ανέφερε ότι είναι πιθανόν να του απαγγελθούν νέες κατηγορίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις