Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελλάδα Τουρκία Αιγαίο: Σοβαρές προκλήσεις Ερντογάν και υπερπτήσεις στις Οινούσσες
ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S - 400

Ελλάδα Τουρκία Αιγαίο: Σοβαρές προκλήσεις Ερντογάν και υπερπτήσεις στις Οινούσσες

Ελλάδα Τουρκία Αιγαίο: Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο δίκτυο Haberturk ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις εντάσεις στο Αιγαίο.

Ελλάδα Τουρκία Αιγαίο: Νέες προκλήσεις γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαπέλυσε και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν καθώς πλησιάζουν μάλιστα οι κρίσιμες τοπικές εκλογές στα τέλη του μήνα.

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στο δίκτυο Haberturk και αναφερόμενος στις εντάσεις στο Αιγαίο δήλωσε: «Όταν απογειώνονται κάπου κάπου τα αεροσκάφη μας στο Αιγαίο, βλέπετε πως απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα.

Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε και τα δικά μας τότε μας χρεώνουν ότι τα απογειώσαμε! Τι σημαίνει δηλαδή; Αυτά δεν είναι τουριστικά αεροπλάνα. Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Σ’ αυτή την υπόθεση δεν χωράει συγχώρεση. Αν συμβεί κάτι άλλο, τι θα γίνει; Aς δέσουμε τον γάιδαρο μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός»».

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στο θέμα των ρωσικών S-400, τους οποίους χαρακτήρισε για πολλοστή φορά απαραίτητους για την άμυνα της Τουρκίας τονίζοντας ότι η χώρα του θα ενεργοποιήσει μόλις τους παραλάβει, όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300.

«Έχουμε τελειώσει αυτή τη δουλειά. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία θα παραδώσει τους S-400 τον Ιούλιο.

Και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν αποκλείει προσφορές από τις ΗΠΑ για την αγορά και συστημάτων Patriot.

Πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τις Οινούσσες

Μετά τις ειρωνικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, για τα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και για την αποστολή των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας του, τα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε νέα κίνηση προκλητικότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert με μια διπλή πρόκληση ξεκίνησε το έργο της παραβατικότητας που ανεβάζει καθημερινά στο Αιγαίο η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Πριν από λίγο, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, “σηκώθηκαν” και προχώρησαν σε υπερπτήσεις στις Οινούσσες, που είναι σύμπλεγμα νησιών στο Βόρειο Αιγαίο, παίρνοντας την γνωστή “απάντηση” από τα ελληνικά μαχητικά.

Παρόλο που τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά Οινουσσών σε μεγάλο ύψος, τα εχθρικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά ετοιμότητας.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Προέδρος Ερντογάν “επιτέθηκε” κατά της Ελλάδας, αναφορικά με τις πτήσεις και τις αναχαιτίσεις που λαμβάνουν χώρα στο Αιγαίο.

Ο Ερντογάν θεωρώντας “τσιφλίκι” του το Αιγαίο μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις που γίνονται καθημερινά στον ελληνικό εναέριο χώρο και το “θράσος” των ελληνικών μαχητικών.

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν μίλησε στο Ηaberturk και είπε όταν ρωτήθηκε αν θα παραλάβει η Τουρκία του S-400 και θα τους ενεργοποιήσει όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επίσης επισήμανε αναφορικά με την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 πως “η Τουρκία δεν μπορεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τους S-400 με τη Ρωσία”, στέλνοντας έτσι σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι η προμήθεια των S-400 από τη Ρωσία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις αμυντικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Δείτε ακόμη: 

Αποστολάκης Αιγαίο: Δυστυχώς, υπάρχει κίνδυνος για σοβαρό ατύχημα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις