Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα διπλωμάτων υπουργείο: Πώς οι υπάλληλοι έδιναν εξετάσεις αντί των υποψηφίων
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα διπλωμάτων υπουργείο: Πώς οι υπάλληλοι έδιναν εξετάσεις αντί των υποψηφίων

Κύκλωμα διπλωμάτων υπουργείο: Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, οι εμπλεκόμενοι κρατικοί υπάλληλοι, προχωρούσαν στην απάτη με τη δημιουργία εικονικών αιθουσών εξέτασης.

Κύκλωμα διπλωμάτων υπουργείο: Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα έκδοσης αδειών οδήγησης, στη Διεύθυνση Μεταφορών του Νοτίου Τομέα Αθηνών, κάθονταν στα θρανία και έδιναν θεωρητικές… εξετάσεις  (!) αντί των υποψηφίων, οι οποίοι είχαν πληρώσει με διαύλους υπευθύνους σχολών οδήγησης και οι οποίοι δεν εμφανίζονταν ποτέ για τη διαδικασία!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εικονικές αίθουσες εξετάσεων 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, από αστυνομικές πηγές που ερεύνησαν το μέγα σκάνδαλο των διπλωμάτων άνευ εξετάσεων, θεωρητικών και πρακτικών, οι εμπλεκόμενοι κρατικοί υπάλληλοι, προχωρούσαν στην απάτη με τη δημιουργία εικονικών αιθουσών εξέτασης των υποψηφίων να λάβουν δίπλωμα.

Δεν υπήρχαν υποψήφιοι στην αίθουσα

Δηλαδή, όταν ολοκληρώνονταν οι θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων, που δεν ήταν… στο κόλπο, οι εμπλεκόμενοι-επτά υπάλληλοι και δύο υπεύθυνοι Σχολών  Εκμάθησης Οδηγών – “έστηναν” μία ακόμη, εικονική, όμως, αίθουσα στην οποία δεν υπήρχε κανείς υποψήφιος!

Έπαιρναν τις ερωτήσεις και απαντούσαν 

Κατ ουσίαν,  όμως, “παρίσταντο” οι ίδιοι οι κρατικοί υπάλληλοι του Παραρτήματος του Υπουργείου Μεταφορών, οι οποίοι έπαιρναν τις ερωτήσεις και απαντούσαν οι ίδιοι!

Εσκεμμένα απαντούσαν λάθος μια φορά, γιατί στις δύο θα κόβονταν

Καθώς ο Νόμος επιτρέπει στον υποψήφιο μέχρι δύο λάθη στις απαντήσεις, εκείνοι, σύμφωνα με τα στοιχεία των “αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ, έκαναν εσκεμμένα ένα λάθος!

Βεβαιώσεις και σφραγίδες

Όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία αυτή, συνέτασσαν κατάλογο… επιτυχόντων, έβαζαν σφραγίδες και πρωτόκολλα, βεβαίωναν την ώρα… εξέτασης στην αίθουσα και μετά αναλάμβαναν να περάσουν τα στοιχεία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Περίμεναν να κλείσει η υπηρεσία 

Καθώς δεν ήταν όλοι οι υπάλληλοι στο …κόλπο, περίμεναν να κλείσει η Υπηρεσία το μεσημέρι, να κλείσουν οι υπολογιστές και οι αμέτοχοι συνάδελφοί τους να αποχωρήσουν.

Τα περνούσαν κρυφά στον υπολογιστή 

Τότε ένας από τους εμπλεκόμενους μέσω του λογισμικού τα περνούσε στον υπολογιστή!

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν προλάβαιναν το μεσημέρι η το απόγευμα πήγαινε ο μυημένος υπάλληλος πριν φθάσουν οι άλλοι συνάδελφοί του και τα περνούσε  αξημέρωτα!

Πήγαιναν μόνο να τα παραλάβουν 

Το ίδιο γινόταν και σε ό,τι αφορούσε τις πρακτικές εξετάσεις. Έτσι, αυτοί που είχαν πληρώσει έως και 2.000 ευρώ, πήγαιναν μόνο να παραλάβουν τα διπλώματα.

Η Υπηρεσία  Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, είχε την πληροφορία για τα συμβαίνοντα από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και ξεκίνησε διακριτικά την έρευνα.

Σκέφτηκαν να βάλουν και φωτιά

Σε κάποια στιγμή, αναφέρουν πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κατάλαβαν ότι βρίσκονται σε κλοιό και τότε σκέφτηκαν και συζήτησαν να… βάλουν φωτιά στην υπηρεσία για να καταστραφούν τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Πάνω από 100.000 ευρώ κρυμμένα

Στις έρευνες οι “αδιάφθοροι” βρήκαν κρυμμένα σε… γυψοσανίδες και άλλες κρύπτες κάπου 100.000 ευρώ.

Και ο διευθυντής στους συλληφθέντες 

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο διευθυντής της υπηρεσίας καθώς και τρεις γυναίκες υπάλληλοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις