Παράσταση “Πυρκαγιές”: Μέλη του «Ιερού Λόχου» μπούκαραν και τη διέκοψαν (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση “Πυρκαγιές”: Μέλη του «Ιερού Λόχου» μπούκαραν και τη διέκοψαν (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Παράσταση "Πυρκαγιές": Δεν θα επιτρέψουμε ομάδες ακροδεξιών και φασιστοειδών να κάνουν ό,τι θέλουν, λέει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ.

14.03.2019 | 13:34

Παράσταση “Πυρκαγιές”: Το βίντεο της «παρέμβασής» τους στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης ανέβασαν στο διαδίκτυο μέλη του «Ιερού Λόχου».

Τέσσερα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν παρέμβαση ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η παράσταση «Πυρκαγιές» και την διέκοψαν.

«Αυτό είναι θέατρο; Να μάθεις να σέβεσαι αυτά που πιστεύουν οι άλλοι», ακούγονται να λένε, ενώ δήλωσαν ότι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση αντιδρώντας διότι σε έναν από τους διαλόγους υπάρχει εξύβριση των θείων.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, ενώ τα μέλη στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Όσον αφορά την παράσταση που διακόπηκε για λίγα λεπτά, μετά την ένταση συνεχίστηκε κανονικά.

«Το περιστατικό ήταν εντελώς στημένο. Δεν θα επιτρέψουμε ομάδες ακροδεξιών και φασιστοειδών οι οποίες έχουν αποθρασυνθεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη με αφορμή το Μακεδονικό να κάνουν ό, τι θέλουν. Κάθε τραμπούκικη ενέργεια που περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης είναι καταδικαστέα».

Αυτό δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Άρης Στυλιανού, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ανεξήγητο.

Όπως εξηγεί ο κ. Στυλιανού ο νεαρός ηθοποιός κατά την διάρκεια της παράστασης βρίζει την τύχη του και τίποτα παραπάνω.

«Η λογοκρισία στην τέχνη είναι απαράδεκτη. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε τον πλουραλισμό και την ελευθερία έκφρασης» τονίζει από την πλευρά της στο ethnos.gr η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλυ Χρυσίδου.

Όπως εξηγεί μόνο τυχαία δεν είναι η τελευταία ακροδεξιά επίθεση, προσθέτοντας ότι αυτή συνδέεται με την πόλωση που συντηρούν συγκεκριμένοι πολιτικοί και πολιτικές δυνάμεις στην πόλη και με τον τρόπο που αυτοί προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το Μακεδονικό.

«Ως Σύλλογος, ταγμένος να προστατεύει και να αγωνίζεται για τα Ιδανικά της Πατρίδας μας και την Ορθοδοξία, είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να σταματήσει η βλάσφημη αυτή παράσταση. ΔΕΝ επιτρέπουμε σε κανέναν να βλαστημάει τα Ιερά πρόσωπα της Ορθόδοξης πίστης μας» αναφέρουν σε ανάρτησή του για το περιστατικό μέλη του Ιερού Λόχου.

Με λόγια  του Λιβανοκαναδού συγγραφέα Ουαζντί Μουαουάντ του θεατρικού έργου «Πυρκαγιές» απάντησε στην επίθεση που δέχτηκε ο νεαρός ηθοποιός Ορέστης Χαλκιάς.

«Ερχόμαστε και οι δυο απ’ τον ίδιο τόπο, απ’ την ίδια γλώσσα, απ’ την ίδια ιστορία, και κάθε τόπος, κάθε γλώσσα, κάθε ιστορία είναι υπεύθυνη για το λαό της και κάθε λαός είναι υπεύθυνος για τους προδότες και τους ήρωές του. Υπεύθυνος για τους δημίους και τα θύματα του, υπεύθυνος για τις νίκες και τις ήττες του. Μ’ αυτή την έννοια, εγώ ειμαι υπεύθυνη για σας, κι εσείς, υπεύθυνος για μένα. Δεν αγαπούσαμε ούτε τον πόλεμο ούτε τη βία, κι όμως κάναμε πόλεμο κι ασκήσαμε βία».

Exit mobile version