Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μοντέλο κόκα Κίνα: Κεχαγιόγλου – “Η Ειρήνη έπεσε στην αγκαλιά των γονιών της”
ΕΛΛΑΔΑ

Μοντέλο κόκα Κίνα: Κεχαγιόγλου – “Η Ειρήνη έπεσε στην αγκαλιά των γονιών της”

Μοντέλο κόκα Κίνα: Ο Σάκης Κεχαγιόγλου περιέγραψε στην εκπομπή Μαζί Σου όλα όσα έγιναν τόσο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας όσο και όταν η κοπέλα αποφυλακίστηκε.

Μοντέλο κόκα Κίνα: Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στην υπόθεση με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε πανευτυχής για την αθώωση του μοντέλου.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά του που διαψεύστηκε η εκτίμησή του ότι δεν θα αθωωθεί το νεαρό μοντέλο για την υπόθεση της κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα ο γνωστός δικηγόρος αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:

Εκφράζω τη χαρά και θα έλεγα τη συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισής της επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους. Ήμουν, ως γνωστόν, επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής που διαψεύστηκα.

Έτσι συνελήφθη το μοντέλο

Η Ε. Μ. ήταν 19 ετών και συνελήφθη στις 13/11/2017 στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της τότε, 19χρονης, Ελληνίδας βρέθηκε μια κρυφή θήκη. Εκεί υπήρχε ένας καφέ φάκελος με τα 2,6 κιλά κοκαΐνη. Αμέσως, οι αρχές τη συνέλαβαν. Μάλιστα, η στιγμή της σύλληψής της έχει καταγραφεί σε video. Οι αστυνομικοί της φόρεσαν μαύρη κουκούλα στο κεφάλι για να μην φανεί το πρόσωπό της και την πήραν με χειροπέδες στα χέρια.

Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε η Ελληνίδα ήταν σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, 2,4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 300.000 δολάρια ΗΠΑ).

Η νεαρή Ελληνίδα είχε φτάσει στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ την ημέρα της σύλληψής της. Ταξίδευε από την Αιθιοπία.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου περιέγραψε στην εκπομπή Μαζί Σου της Τατιάνας Στεφανίδου, όλα όσα έγιναν τόσο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας όσο και όταν η κοπέλα αποφυλακίστηκε.

«Η διάσκεψη των ενόρκων κράτησε 2 ώρες. Δεν το πίστευα ούτε εγώ ο ίδιος όταν άκουσα να λένε «not guilty», δηλαδή «αθώα». Έτσι έφτασαν οι ένορκοι σε ομόφωνη αθώωση». Ο κ. Κεχαγιόγλου, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από το πόσο γρήγορα αποφυλακίστηκε η 21χρονη Ειρήνη.

«Μετά το δικαστήριο πήγα στα κρατητήρια και σε μια ώρα την αποφυλάκισα. Και τώρα είναι ελεύθερη στο Χονγκ Κονγκ με τους γονείς της», είπε.

«Οι στιγμές ήταν πολύ φορτισμένες. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας ξέσπασαν σε λυγμούς και η Ειρήνη και οι γονείς της».

Είπε ακόμα ότι η Ειρήνη με το που βγήκε από την φυλακή, «έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα και της μητέρας της. Είχε να τους αγγίξει 17 μήνες γιατί δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία της Κίνας να αγγίζει ο κρατούμενος όσους τον επισκέπτονται».
Νωρίτερα, και λίγο μετά το άκουσμα της είδησης της αθώωσης του 21χρονου μοντέλου, ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωνε στο newsit.gr: «Εκφράζω την χαρά και θα έλεγα την συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισης επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συνάδελφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους. Ήμουν ως γνωστόν επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύστηκα».

Δείτε ακόμη: 

Μοντέλο κόκα Κίνα απόφαση: Ομόφωνα αθώα η Ειρήνη που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις