Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιουβέντους – Ατλέτικο 3 – 0: Ιστορική πρόκριση, ο Ρονάλντο έδειξε ποιος κάνει κουμάντο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιουβέντους – Ατλέτικο 3 – 0: Ιστορική πρόκριση, ο Ρονάλντο έδειξε ποιος κάνει κουμάντο

Γιουβέντους – Ατλέτικο 3 - 0: Ο Ρονάλντο έγραψε ξανά ιστορία, καθώς έφτασε τα 127 γκολ σε 160 ευρωπαϊκές συμμετοχές, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας.

Γιουβέντους – Ατλέτικο 3 – 0: Μια τεράστια πρόκριση με μεγάλη ανατροπή πήρε η Γιουβέντους κερδίζοντας με 3-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο.

Η ιταλική ομάδα είχε χάσει με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Μαδρίτη και με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έβαλε τρία γκολ κέρδισε τους «ροχιμπλάνκος» με σκορ που έδωσε την μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους σκόραρε στο 27′, στο 48′ και στο 86′ με πέναλτι.

Το καλοκαίρι του 2018 η μεταγραφή του 33χρονου Ρονάλντο στην Γιουβέντους «έσκασε σαν βόμβα».

Χθες, ο σταρ έδειξε περίτρανα ποιος κάνει κουμάντο στο γήπεδο.

Στο 27΄, 48΄ και στο 86΄ με πέναλτι ο Πορτογάλος νίκησε μόνος του την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο Ρονάλντο έγραψε ξανά ιστορία, καθώς έφτασε τα 127 γκολ σε 160 ευρωπαϊκές συμμετοχές, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος παίκτης στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Επίσης έφτασε τα 23 γκολ στην φάση των 16 του Champions league και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Λιονέλ Μέσι, που έχει ένα περισσότερο.

Σε 32 εμφανίσεις του απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» έφτασε τα 25 γκολ, ενώ με το χθεσινό, τα τρία χατ τρικ απέναντι στο συγκρότημα του Σιμεόνε.

Ιστορική βραδιά ήταν και για τον Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος συνδύασε την 500ή συμμετοχή με την φανέλα της Γιουβέντους με μία τεράστια πρόκριση.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει τόσες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην κορυφή είναι ο Ντελ Πιέρο με 705, ακολουθεί ο Μπουφόν με 656, ο Γκαετάνο Σιρέα με 552 και ο Τζουζέπε Φουρίνο με 528.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι)

Στσέζνι, Κιελίνι, Πιάνιτς, Ρονάλντο, Ματουϊντί, Μάντζουκιτς (80΄ Κιν), Μπονούτσι, Ζοάο Κανσέλο, Τσαν, Μπερναρντέσκι, Σπινάτσολα (67΄ Ντιμπάλα)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε)

Όμπλακ, Γοδίν, Αρίας (77΄ Βιτόλο), Κόκε, Γκριεζμάν, Σαούλ Νίγκεθ, Λεμάρ (57΄ Κορέα), Ρόντρι, Χουάνφραν, Μοράτα, Χιμένες

Πανευτυχής ο Κριστιάνο Ρονάλντο 

Ο Πορτογάλος σταρ εξομολογήθηκε πως ο μεγάλος του στόχος είναι να κατακτήσει το Champions League και με τη Γιουβέντους, ενώ τόνισε πως όλοι αισθάνονται υπερήφανοι και δικαιωμένοι για την προσπάθεια κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα.

Αναλυτικά:

«Γι αυτό με απέκτησαν. Ήρθα να βοηθήσω την ομάδα μου και να προσπαθήσω να φτάσει στο στόχο της. Ήταν μια “μαγική” βραδιά για όλους, όχι μόνο για μένα και τα γκολ που πέτυχα, αλλά για όλη την ομάδα. Υπάρχει υπερηφάνεια και αυτός είναι ο δρόμος για τον τελικό του Champions League. Η Ατλέτικο είναι μεγάλη ομάδα, αλλά και εμείς το ίδιο. Δουλέψαμε σκληρά και τα καταφέραμε».

Η σύντροφος του Κριστιάνο Ρονάλντο, Χεορχίνα Ροντρίγκεθ, και ο πρώτος του γιος παρακολούθησαν δεν άντεξαν και μετά το 3-0 του Πορτογάλου σταρ έβαλαν τα κλάματα από συγκίνηση.

https://twitter.com/FOXSportsMX/status/1105586362995101696?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1105586362995101696&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sport24.gr%2Ffootball%2FChampionsLeague%2Fgioyventoys-evale-ta-klamata-h-xeorxina-meta-to-trito-gkol-toy-ronalnto.5462126.html

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις