Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 δημοσκόπηση: Οι… κρυφές “μετρήσεις” του Μαξίμου
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ & ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 δημοσκόπηση: Οι… κρυφές “μετρήσεις” του Μαξίμου

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 δημοσκόπηση: Γεμάτη εκπλήξεις και περίεργα νούμερα που δεν έχουμε ξαναδεί, στην δημοσκόπηση της... εταιρείας "Μαξίμου".

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 δημοσκόπηση: Νέα δημοσκόπηση από… το χωριό φέρνει στο φως ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστά που προκαλούν μεγάλο προβληματισμό.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο Κώστας Μπακογιάννης στην Αθήνα είναι πρώτος με ποσοστό 30,1%.

Ωστόσο, στην δεύτερη θέση ο Νάσος Ηλιόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,8%, από την πέμπτη θέση που είχε αρχικά.

Αυτό σημαίνει ότι οι δυο αυτοί υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο.

Τρίτος, ο Παύλος Γερουλάνος µε ποσοστό 9,6%. Οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν υψηλό ποσοστό 13,2%.

Τι γίνεται όμως στις πιο κάτω θέσεις;

Υπάρχει, σύμφωνα με την εφημερίδα μια «βουβή» άνοδος του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φαίνεται πως συγκεντρώνει ποσοστό 10,9%. Και αυτό τον βάζει σε θέση ρυθμιστή αν είναι έτσι όπως καταγράφεται στις μυστικές δημοσκοπήσεις.

Άνοδο στα ποσοστά του σημειώνει και ο Νίκος Σοφιανός, που υποστηρίζει το ΚΚΕ, συγκεντρώνοντας 5,1%.

Στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τις «µετρήσεις» του Μαξίµου, ο υποψήφιος της Νέας ∆ηµοκρατίας Νίκος Ταχιάος, είναι πρώτος  με ποσοστό 19,17% αλλά σε απόσταση αναπνοής η εκλεκτή του Μαξίμου, Κατερίνα Νοτοπούλου, µε 17,79%.

Εθνικές εκλογές: Οι νέοι επιμένουν να θεωρούν καταλληλότερη τη Νέα Δημοκρατία

Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel, σε δείγμα νέων ψηφοφόρων ηλικίας 18-34 ετών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24%, έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ (με 5% αμφότερα τα κόμματα) και στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 4%.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας, φαίνεται να διχάζει τους νέους που συμμετείχαν στην έρευνα της Prorata, καθώς το 47% εκτιμά ότι θα γίνει χειρότερη και το 49% ότι θα καλυτερεύσει. Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις και στην ερώτηση για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας, καθώς στην ερώτηση αν πρέπει να προχωρήσει ο διαχωρισμός το 49% απαντά “ναι” ή “μάλλον ναι” και το 48% “όχι” ή “μάλλον όχι”.

Το 74% αποτιμά θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου. Επτά στους 10 (71%) επίσης χαρακτηρίζει ως θετικό βήμα τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για αυστηρά φαρμακευτικούς λόγους, ενώ οι περισσότεροι (59%) είναι αντίθετοι με το ενδεχόμενο νομιμοποίησης της χρήσης της για ψυχαγωγικούς λόγους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους π.χ. coffee shops.

Ως προς τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, το 60% των ερωτώμενων κρίνει ότι ήταν μία θετική νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ το 48% αντιμετωπίζει θετικά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Η δημοσκόπηση του Pulse για τον ΣΚΑΙ:

Και της Alco για το OPEN: 

Δείτε ακόμη: 

Υπάλληλοι υπουργείου Οικονομίας αυξήσεις: “Ξηλώνει” το Ενιαίο Μισθολόγιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Νοτοπούλου – Ταχιάος: “Πολιτικά ασυνάρτητος και σεξιστής”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις