Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία έξω από τράπεζα Βέροια: Εξιχνιάστηκε 1,5 χρόνο μετά
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία έξω από τράπεζα Βέροια: Εξιχνιάστηκε 1,5 χρόνο μετά

Ληστεία έξω από τράπεζα Βέροια: Εξιχνιάστηκε η ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017, σε βάρος ενός υπαλλήλου καταστήματος.

Ληστεία έξω από τράπεζα Βέροια: Η Αστυνομία κατάφερε να βγάλει την… κουκούλα του δράστη της κινηματογραφικής ληστείας, έξω από τράπεζα στη Βέροαι τον Σεπτέμβρη του 2017. Είχε επιτεθεί μετά από παρακολούθηση σε 48χρονο υπάλληλο επιχείρησης, την ώρα που ήταν έτοιμος να καταθέσει 17.500 ευρώ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενάμισι χρόνο μετά από μία κινηματογραφική ληστεία που είχε εκδηλωθεί έξω από τράπεζα της Βέροιας σε βάρος υπαλλήλου καταστήματος, η Αστυνομία κατάφερε να βγάλει την… κουκούλα του δράστη, αλλά και δύο συνεργών του.

Στα 17.500 ευρώ η λεία της ληστείας

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, εξιχνιάστηκε η ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017, σε βάρος ενός υπαλλήλου καταστήματος, με λεία 17.500 ευρώ από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας  Βέροιας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών εμπλεκομένων 

Για τη ληστρική επιδρομή, που εξαπολύθηκε μετά από παρακολούθηση του στόχου τους, ταυτοποιήθηκαν εν τέλει τα στοιχεία τριών Ελλήνων ηλικίας 33, 29 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Την ώρα που κατευθυνόταν στην τράπεζα  

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι  το μεσημέρι της 15ης Σεπτεμβρίου 2017 στην πόλη της Βέροιας, ο 48χρονος υπάλληλος της επιχείρησης, κατευθυνόταν σε τραπεζικό υποκατάστημα για κατάθεση χρημάτων.

Επιτέθηκε ο 24χρονος, τον φυγάδευσαν οι συνεργοί 

Κατά τα στοιχεία που προέκυψαν και συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία, ο 24χρονος φορώντας κουκούλα, του επιτέθηκε, αφαιρώντας του την τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 17.500 ευρώ, χρήματα της επιχείρησης.

Στη συνέχεια, έτρεξε με την τσάντα στα χέρια και επιβιβάσθηκε σε κλεμμένο όχημα, όπου τον περίμεναν οι δύο συνεργοί του και διέφυγαν.

Φως σε ριφιφί στην Κατερίνη  

Επίσης, αστυνομικοί στην Κατερίνη έριξαν φως σε ένα ριφιφί που είχε γίνει με στόχο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

Πέντε υπολογιστές

Οι δράστες, είχαν αφαιρέσει  τον περασμένο Αύγουστο, πέντε ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν δράστης και κλεπταποδόχος 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν  δύο αλλοδαποί.

Από την έρευνα προέκυψε ότι 35χρονος αλλοδαπός, τον Αύγουστο του 2018, μαζί με   συνεργό του, εισήλθαν σε κατάστημα στην Κατερίνη ανοίγοντας κενό σε μεσοτοιχία του με άλλο κατάστημα.

Σχηματίσθηκε, ωστόσο, δικογραφία και σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς στην κατοχή του εντοπίσθηκαν δύο από τις κλεμμένες συσκευές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις