Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρωτοσέλιδο “Μακελειό” ΣΥΡΙΖΑ: Η Δούρου τα βάζει με την αντιπολίτευση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοσέλιδο “Μακελειό” ΣΥΡΙΖΑ: Η Δούρου τα βάζει με την αντιπολίτευση

Πρωτοσέλιδο "Μακελειό" ΣΥΡΙΖΑ: Η Ρένα Δούρου είναι ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που μπήκε στο στόχαστρο του πρωτοσέλιδου.

Πρωτοσέλιδο “Μακελειό” ΣΥΡΙΖΑ: Τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης επέκρινε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό».

«Η σιωπή της Αντιπολίτευσης απέναντι σε φαινόμενα εκχυδαϊσμού του δημόσιου λόγου, με σεξιστικά πρωτοσέλιδα όπως το πρόσφατο, δεν είναι απλώς εκκωφαντικά ηχηρή. Είναι αποκαλυπτική του ήθους και του τρόπου που αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της Δημοκρατίας», ανέφερε η κ. Δούρου.

Σημείωσε ότι «η στοχοποίηση γυναικών που ασκούν δημόσια καθήκοντα αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι μια πραγματικότητα που υποβαθμίζει τον πολιτικό μας πολιτισμό».

«Όσοι συγχέουν τον σεξισμό με μικροκομματικό άλλοθι, διαψεύδονται καθημερινά» και ότι «με τη ρητορική τους συντελούν στην εξαπόλυση τέτοιων χυδαίων επιθέσεων».

«Το αντιπολιτευτικό τους μένος τους οδηγεί σε θεσμικό ατόπημα όπως είναι η αποφυγή καταδίκης μιας περίπτωσης χυδαίας και δημόσιας έμφυλης διάκρισης. Μιας περίπτωσης παραβίασης της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η σιωπή είναι συνενοχή

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται και κρίνουν τις επιλεκτικές ευαισθησίες.

Όπως άλλωστε και η Δικαιοσύνη. Είναι δημοκρατικό χρέος όλων μας να παρακολουθήσουμε στενά την ορθή εφαρμογή του νόμου και να επιμείνουμε στην επιβολή όλων των προβλεπόμενων κυρώσεων, έτσι ώστε τέτοιου είδους έντυπα να μην ρυπαίνουν το τοπίο των ΜΜΕ της χώρας μας», κατέληξε η κ. Δούρου.

Με μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook σχολίασε το πρωτοσέλιδο ο Παύλος Πολάκης.

Επικαλούμενος μια παλιά σφακιανή παροιμία, που λέει ότι «ο καλός θέλει καλύτερο κι ο κακός θέλει χειρότερο» ο κ. Πολάκης χαρακτηρίζει «φασιστοειδή ερπετό» τον εκδότη της εφημερίδας, Στέφανο Χίο και σημειώνει «τέτοια αλήτικα πρωτοσέλιδα δεν μπορούν να κρέμονται στα περίπτερα».
«Ο εισαγγελέας σε αυτή την περίπτωση δεν κινείται αυτεπάγγελτα ,το ΕΣΡ και η ΕΣΗΕΑ όμως;» επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του:

Πρωτοσέλιδο “Μακελειό” ΣΥΡΙΖΑ: Σάλος και επικοινωνία Χρυσοβελώνη με Άρειο Πάγο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις