Επώνυμοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ: Όλο και αυξάνονται οι “μετανιωμένοι”

LIFESTYLE

Επώνυμοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ: Όλο και αυξάνονται οι “μετανιωμένοι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Επώνυμοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ: Τον πίστεψαν, τον στήριξαν, τον "φόρτωσαν" στους άλλους και μετάνιωσαν.

11.03.2019 | 19:50

Επώνυμοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ: Η Άννα Παναγιωτοπούλου τα «έχωσε άγρια» στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα.

Η ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση αυτή είναι πραγματικά μια αριστερή κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός πήγαινε στο ίδιο σχολείο με το γιο της, ο οποίος την παρότρυνε να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ήταν συνέχεια εκτός σχολείου.

«Ποια αριστερή κυβέρνηση; Είναι αριστερή κυβέρνηση αυτή; Θεωρητικά. Στην πράξη;»

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα και πώς τον κρίνει ως πρωθυπουργό είπε: «Δεν τον κρίνω. Δεν μπορώ να τον βάλω σε πλαίσιο. Δεν καταλαβαίνω. Η αλήθεια είναι ότι τον είχα ψηφίσει. Έχω τις συνέπειες. Ήταν λάθος επιλογή που τον ψήφισα. Απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Ήταν συμμαθητής του γιου μου ο Τσίπρας στο σχολείο εδώ στο 10ο. Τότε που τον ψήφισα με μούντζωσε ο γιος μου. Μου λέει αυτός ήταν στο σχολείο όλη μέρα απ’ έξω και πέρναγε τις τάξεις».

Και να λοιπόν που η λίστα μεγαλώνει… Θημηθήκαμε ποιοι επώνυμοι ψήφισαν και… πίστεψαν με θέρμη τον Αλέξη Τσίπρα…

Στάθης Δρογώσης

Ο νεαρός τραγουδοποιός Στάθης είχε στηρίξει δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ιδιαίτερα θερμά. Όμως πριν 2 χρόνια, “ξεσπάθωσε” εναντίον του κόμματος, λέγοντας ότι εκµεταλλεύτηκε πολλούς ακόμη και µέσω twitter και έτσι κυριάρχησε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκµεταλλεύτηκε πανέξυπνα την κατάσταση. Κυριάρχησε στο twitter µε τη βοήθειά µας. Μέχρι και το δηµοψήφισµα η Αριστερά του twitter είναι ενωµένη. Μετά όµως… οι πιο πολλοί φεύγουν από το κόµµα, µερικοί στοχοποιούνται. Κι εγώ λόγω αφέλειας βρέθηκα στο στόχαστρο. Καλά να πάθω» είχε γράψει σε μία, από τις πολλές αναρτήσεις του.

Γιάννης Ζουγανέλης

Αν και ο Γιάννης Ζουγανέλης, είχε εκφράσει δημόσια την στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, µε δήλωσή του στο aixmi.gr, είχε παραδεχτεί: «Εγώ τους ψήφισα. Επειδή µιλάγαµε για καρεκλοκένταυρους και γέρους. Ήρθαν κάποιοι που βαφτίστηκαν προοδευτικοί-αριστεροί και φέρανε την πατρίδα σε αυτά τα αδιέξοδα. Τσίπρας, όπως και κάθε πολιτικός, όφειλε να ξέρει τι µπορεί να υποσχεθεί. Το γεγονός ότι αλλιώς τα περίµενε κι αλλιώς του ήρθανε δεν µε αφορά καθόλου. ∆εν έχει βγει να πει µία αλήθεια. Μιλάει την ίδια γλώσσα των προηγούµενων πολιτικών. Να βγει να µιλήσει καθαρά στις µανάδες, στους πατεράδες, στα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Kαι η κόρη όμως του γνωστού καλλιτέχνη, Ελεωνόρα, η οποία λίγο καιρό µετά τις εκλογές του 2015, δήλωσε µετανιωµένη για την ψήφο της στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. «Μετανιώνω µε την έννοια ότι η καθηµερινότητά µας έχει γίνει ακόµα πιο δύσκολη, ότι για µια φορά ακόµα βρέθηκα κι εγώ -και πολλοί άλλοιαντιµέτωπη µε µια κατάσταση στην οποία µάλλον πιστέψαµε κάτι παραπάνω, µάλλον ελπίζαµε λίγο παραπάνω», σχολίασε η γνωστή ερµηνεύτρια µιλώντας στον Real FΜ. Ερωτηθείσα για τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ότι: «Στην αρχή µάλλον πίστευε ότι θα µπορούσε να συγκρουστεί και να τα καταφέρει, αλλά πολύ σύντοµα πήρε το µήνυµα».

Χάρις Αλεξίου

H μεγάλη ερμηνεύτρια με την σειρά της, είχε δηλώσει μετανιωμένη για τη συμμετοχή της στη συναυλία αλληλεγγύης για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και τα κόκκινα γάντια που είχε φορέσει τότε. Μιλώντας στην athensvoice.gr, είχε πει: «Τη θεωρώ σήμερα μια αφελή πράξη, όχι για το γιατί, αλλά για το πώς. Το να πάω να τραγουδήσω για κάποιους ανθρώπους που διαδηλώνουν το πρόβλημά τους το έχω κάνει πολλές φορές και θα το ξανακάνω βέβαια. Οι γυναίκες αυτές μου ζήτησαν να πάω να τραγουδήσω και το δέχτηκα. Δεν φαντάστηκα πως θα το οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Γρηγόρης Βαλτινός

«Τον πίστεψα, αλλά ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που συνάντησα» Ο ηθοποιός, μιλώντας στο περιοδικό YOU δήλωσε ότι πίστεψε ότι υπήρχε ελπίδα.

«Ενας από αυτούς ήμουν κι εγώ. Πίστευα διαχρονικά σε αυτή την ελπίδα. Πίστευα ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα είναι πιο δίκαιη με τους ανθρώπους, πιο έντιμη. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Κι όλα αυτά για να πάρει την εξουσία. Για να κάνει τι; Αυτό που έκανε είναι χειρότερο κι από αυτό που υπήρχε…».

Έλενα Ακρίτα: «2 φορές τους ψήφισα, απογοητεύτηκα και πικράθηκα»

Δεν είναι μόνο οι καλλιτέχνες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τα άκουσε και από τους εκπροσώπους της μόδας. «Μετάνιωσα που ψήφισα δύο φορές ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο σχεδιαστής μόδας Βασίλειος Κωστέτσος. «Ψήφισα δύο φορές ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτε για εμάς. Περνούν μπροστά από την Κανάρη από το μαγαζί μου και δεν λένε ούτε γεια, έλεος».

Κλέων Γρηγοριάδης

Ο γνωστός ηθοποιός είχε εκφράσει δηµόσια τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ για το δηµοψήφισμα, τον Ιούλιο του 2015, όταν είχε ταχθεί «φανατικά» υπέρ του «όχι». Όμως, λίγους µήνες µετά, και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι είχε μόνο αψηφήσει το αποτέλεσμα του, αλλά είχε φέρει και ένα βαρύ μνημόνιο, µε συνέντευξή του στο aixmi.gr, επισήμανε ότι δεν θα ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. «Εµένα η ζωή µου επί ΣΥΡΙΖΑ χειροτέρεψε. Ψήφισα µία φορά και δεν θα το ξανακάνω», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ντίνος Καρύδης

O αγαπημένος ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, είχε ταχθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015, όμως 2 χρόνια αργότερα, εξέφρασε την οργή του για το κόψιµο των συντάξεων. «Άνθρωπος είμαι κάνω λάθη … εδώ ο Ιησούς διάλεξε για μαθητή του τον Ιούδα. Και ήταν και Θεός.» είχε πει σε χρήστη των social media που του είχε υπενθυμίσει ότι ψήφισε αυτή την κυβέρνηση.

Δημήτρης Πιατάς: Με τον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνομαι αιχμάλωτος πολέμου

«Όχι μόνο δεν δικαιώθηκα για την επιλογή μου να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον αισθάνομαι ως αιχμάλωτος πολέμου που ψάχνει τα δικαιώματά του», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Ούτως ή άλλως είμαστε εγκλωβισμένοι. Όχι βέβαια δεν δικαιώθηκα από την ψήφο μου στον ΣΥΡΙΖΑ, αιχμάλωτος πολέμου είμαι, ξέρετε, Γενεύη, τα δικαιώματά μου θέλω, πρόσφυγας στη χώρα μου είμαι και τουλάχιστον οι πρόσφυγες θέλουν να φύγουν, εγώ δεν έχω πού να πάω. Δεν έχω ψευδαισθήσεις. Κατ΄ αρχάς, να σοβαρευτούμε λίγο ως κράτος για να είμαι εγώ ο μη σοβαρός, αν μη τι άλλο. Πια δεν διοικούμε εμείς το κράτος. Το κράτος είναι άνωθεν, δηλαδή πια ελέγχεται, έχουμε δώσει τα κλειδιά της χώρας, άρα δεν υπάρχει ανεξάρτητη πολιτική», συμπλήρωσε.

«Δεν θα ξαναψηφίζω επουδενί ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε η Αφροδίτη Μάνου

Αφού αρχικά υπενθύμισε ότι «είχα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον είχα στηρίξει ένθερμα» στη συνέχεια εξήγησε ότι «αυτό που έχω εγώ σαν σημείο αναφοράς είναι η προσωπική μου ιστορία, οι αξίες και η ηθική μου. Με προσβάλει το να θεωρηθώ συμμέτοχος σε αυτό το έγκλημα για την Ελλάδα και την περιοχή».

Δήμητρα Ματσούκα: Παρασυρθήκαμε είναι αλήθεια

Κάνοντας την αυτοκριτική της εμφανίστηκε μετανιωμένη που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ και η γνωστή ηθοποιός, Δήμητρα Ματσούκα.

«Έχω πει τόσα πολλά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Έκανα Instagram για να στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να κάνω την καμπάνια. Δεν σας δουλεύω, αυτή είναι η αλήθεια. Πίστεψα πολύ σε αυτό το κομμάτι του δημοψηφίσματος. Ανέβαζα αποσπάσματα ενός οικονομολόγου, νομπελίστα που αρθογραφούσε στους New York Times ο οποίος μετά βγήκε και είπε ότι δεν ήξερε ότι δεν υπήρχε Plan B. Στην αρχή όμως έλεγε ότι το όχι είναι υποχρεωτικό, όχι μόνο για μια χώρα που υποφέρει, αλλά και για την παθογένεια μιας ολόκληρης Ευρώπης. «Παρασυρθήκαμε είναι αλήθεια. Ήταν μια νέα φωνή. Εγώ θυμάμαι από μικρό παιδί τους ίδιους υπουργούς να κάνουν συμβούλιο. Μου φάνηκε μια νέα φωνή και μου ήταν πολύ συμπαθής. Μετά κατάλαβα πως αυτό το «όχι» δεν είχε καμία ουσία στην πραγματικότητα».

Ό,τι καλύτερο έχουν βγάλει οι Ράδιο Αρβύλα:

Exit mobile version