Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Born to be Murdered» γυρίσματα Αθήνα: Η ταινία, που φιλοδοξεί να φτάσει στην κορυφή
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Born to be Murdered» γυρίσματα Αθήνα: Η ταινία, που φιλοδοξεί να φτάσει στην κορυφή

«Born to be Murdered» γυρίσματα Αθήνα: "ΜΑΤ", "επεισόδια" και "χημικά", αυτή τη φορά, για τα... μάτια του Χόλιγουντ.

«Born to be Murdered» γυρίσματα Αθήνα: Σε σκηνικό μετατράπηκε την Κυριακή το πρωί η Πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι για τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be Murdered».

Τα γυρίσματα, τα οποία περιλαμβάνουν σκηνές από την πόλη των Τρικάλων, τα Μετέωρα, τα Ζαγόρια, και την Καλαμπάκα, θα συνεχιστούν στην Πλατεία Συντάγματος και την Καθαρά Δευτέρα, πάλι από νωρίς το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Ο παραγωγός του «Born to be Murdered», Λούκα Γκουαντανίνο

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Λούκα Γκουαντανίνο, που έχει σημαντική διαδρομή ως σκηνοθέτης, με κορυφαία στιγμή την ταινία του «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου», το οποίο κατάφερε να μπει, το 2017, ως υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Πρώτου Ανδρικού Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου.

Επίσης, πολύ καλά είχαν πάει και οι ταινίες του «Κάτω από τον Ήλιο» (βασισμένο στη θρυλική «Πισίνα» του Ζακ Ντερέ, με Αλέν Ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους) και το φιλμ τρόμου «Suspiria», ένα ριμέικ της καλτ ταινίας του Ντάριο Αρτζέντο.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο, βοηθός σκηνοθέτης στις ταινίες του Γκουαντανίνο, ο οποίοι ουσιαστικά αποτελούν ένα αχώριστο δίδυμο τόσο στον κινηματογράφο όσο και στη ζωή.

Το σενάριο, βασίζεται στο μυθιστόρημα που έγραψε το 1945 η Αμερικανίδα Έλινορ Ντένιστον, με το ψευδώνυμο Ντένις Άλαν.

Πρόκειται για ένα κλασικό θρίλερ μυστηρίου, που αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο κέντρο μίας επικίνδυνης συνωμοσίας.

Ωστόσο, το δυνατότερο ίσως χαρτί στην ταινία είναι ο πρωταγωνιστής της, ο εντυπωσιακά ανερχόμενος μαύρος ηθοποιός Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, γιος του διάσημου Ντένζελ Ουάσιγκτον.

Ο Τζον Ντέιβιντ ήταν ο πρωταγωνιστής της τελευταίας ταινίας του Σπάικ Λι «Παρείσφρηση», η οποία κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου στην πρόσφατη τελετή.

Κρέτσος: Ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα, τα γυρίσματα της ταινίας στο Σύνταγμα

«Το γεγονός ότι η πιο κεντρική πλατεία της χώρας μπορεί να μετατραπεί σε ένα στούντιο σετ, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα», σχολίασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be murdered».

«Είναι ένα πραγματικό σκηνικό Χόλιγουντ. Το γεγονός ότι η πιο κεντρική πλατεία της χώρας μπορεί να μετατραπεί σε ένα στούντιο σετ, αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα: ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο αναπτυξιακά, φορολογικά και άλλα κίνητρα επιδότησης παραγωγής, αλλά έχει και την ικανότητα, επειδή ακριβώς μπορούν να συνεργάζονται όλοι οι συναρμόδιοι φορείς -από τον δήμο της Αθήνας, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, το υπουργείο Υποδομών, την τοπική επιχειρηματική κοινότητα-, ότι μπορούν να τα καταφέρουν και ότι πραγματικά, μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και του πιο δύσκολου και απαιτητικού κινηματογραφικού γυρίσματος».

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους το 2020, και τα γυρίσματά της θα γίνουν αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Τι ξέρουμε για τη μεγάλη παραγωγή του Χόλιγουντ 

Το μυθιστόρημα Born to Be Murdered εκδόθηκε το 1945 και το υπογράφει ο Dennis Allan, ένα από τα τρία ψευδώνυμα που χρησιμοποίησε στα έργα της η συγγραφέας Elinor Denniston. Τα άλλα δύο είναι τα εξής: Rae Foley και Helen K. Maxwell.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο η Elinor Denniston γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1900 και πέθανε στις 24 Μαΐου 1978.

Σχεδόν όλα της τα έργα κατατάσσονται στην κατηγορία των αστυνομικών θρίλερ.

Στο «Born to be murdered»,  ένας Αμερικανός επιτυχημένος εκδότης, ο Barton Brown,  βρίσκεται νεκρός σε ένα παγκάκι στο Central Park.

Οι αντιπάθειες και οι έχθρες που κυριαρχούν στον επαγγελματικό του χώρο φέρνουν πολλούς στη θέση του υπόπτου.

Η ταινία αποτελεί ελεύθερη μεταφορά του μυθιστορήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις