alphafreepress.gr / PLUS / Ανδρική στύση προβλήματα: Αλλαγές με το πέρασμα των χρόνων
PLUS

Ανδρική στύση προβλήματα: Αλλαγές με το πέρασμα των χρόνων

Ανδρική στύση προβλήματα: Οι χαμηλές στύσεις δεν είναι πάντα αποτέλεσμα κάποιας δυσλειτουργίας.

Ανδρική στύση προβλήματα: Πώς αλλάζει με την ηλικία; Άλλο πράγμα η στυτική δυσλειτουργία και άλλο η «μετριοπαθής» στύση. Αντί να τρομάζετε, μάθετε τη διαφορά.

Οι χαμηλές στύσεις δεν είναι πάντα αποτέλεσμα κάποιας δυσλειτουργίας. Τουναντίον είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που γίνεται να μετακινηθεί στο μέλλον και να μετριαστεί. Πριν θεωρήσετε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα, διαβάστε όσα ακολουθούν.

Τα προβλήματα

Μεταξύ της ηλικίας των 40 και των 50 ετών, οι περισσότεροι άνδρες παρατηρούν ότι οι στύσεις τους δεν είναι πλέον εκείνες που ήταν παλιά. Δεν προέρχονται πλέον αυθόρμητα από ερωτικές φαντασιώσεις ή από τη θέα του γυμνού.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής υπάρχουν σκαμπανεβάσματα.  Αρκετοί άνδρες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να διατηρήσουν για πολλή ώρα τη στύση τους σταθερή.

Αυτό οδηγεί κάποιους να θεωρούν ότι έχουν αποκτήσει στυτική δυσλειτουργία, κάτι που τους οδηγεί είτε σε απογοήτευση και απόσυρση είτε στο γιατρό.

Εδώ λοιπόν έχει σημασία να ειπωθεί ότι ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται από την Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία ως η αδυναμία πρόκλησης στύσης κατά τη διάρκεια εκτεταμένου αυνανισμού.

Όλα τα υπόλοιπα δεν πρέπει να θεωρούνται δυσλειτουργία, αλλά φυσιολογική κατάσταση που απασχολεί τη συντριπτική πλειονότητα του ανδρικού φύλου μετά τα 40. Σε αντίθετη περίπτωση ελάχιστοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι δεν διαθέτουν στυτική δυσλειτουργία.

Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, οι περισσότεροι μεσήλικοι άνδρες δεν υποφέρουν από αυτό αλλά απλώς τους δυσαρεστεί η όχι εξαιρετική στύση που εμφανίζουν. Για ένα υπολογίσιμο ποσοστό πληθυσμού αυτό είναι κάτι νομοτελειακό.

Η υγεία και το σεξ

Πολλοί άνδρες που έχουν ξεπεράσει τα σαράντα πάσχουν από διαβήτη, παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση.

Καπνίζουν, δεν ασκούνται, πίνουν, έχουν χρόνιο στρες και κάνουν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, δηλαδή πολλά κρέατα, παχιά τυριά, γλυκά.

Αλλά ακόμη και αν ακολουθείτε έναν πολύ πιο υγιεινό τρόπο ζωής, οι χαμηλές στύσεις θα σας επισκεφθούν κάποια στιγμή, καθότι η τεστοστερόνη μειώνεται προοδευτικά με τα χρόνια.

Άρα, το θέμα είναι αφενός να μεταθέσετε τη συνάντησή σας με το πεπρωμένο σε επόμενη δεκαετία, αλλά και να προσαρμοστείτε στις νέες απαιτήσεις του μεσήλικου ανδρικού οργανισμού.

Πώς θα την αποφύγετε

Υπάρχουν δύο παραδεδεγμένοι τρόποι για να συμβεί αυτό. Ο ένας είναι μέσω της συνταγογραφούμενης χημείας, ο άλλος δεν τη χρειάζεται. Και οι δύο όμως μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά. Ας δούμε ορισμένες συμβουλές:

• Μην επιχειρείτε να κάνετε σεξ μετά τα μεσάνυχτα και μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα. Προτιμήστε να το κάνετε το πρωί ή το απόγευμα. Θα έχετε περισσότερη ενέργεια, αλλά και περισσότερη τεστοστερόνη.

• Το άγχος και το στρες είναι πολύ κακός σύμβουλος. Μην το κάνετε με βιασύνη και με χίλιες σκέψεις στο κεφάλι. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε, είτε με ένα απαλό μασάζ είτε με ένα ζεστό μπάνιο είτε με βαθιές ανάσες.

• Ο αυνανισμός έως και 24 ώρες πριν το σεξ μπορεί να καθυστερήσει τη στύση. Καλύτερα να τον αποφύγετε καταστέλλοντας για λίγο τον αυθορμητισμό σας.

Υποταχθείτε στη σοφία της φύσης.  Να έρχεστε πιο αργά σε διέγερση και γενικά όλα να γίνονται με χρονοκαθυστέρηση σε σχέση με την ξέφρενη νιότη.

Ιατρικές λύσεις

• Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω δεν λειτουργούν για εσάς, το να  καταφύγετε στον ουρολόγο ενδείκνυται. Θα σας ενημερώσει για το τι υπάρχει διαθέσιμο και πώς λειτουργεί.

Επιλέξτε το μικρότερο δυνατό δοσολογικό σχήμα -καθότι έχουν και παρενέργειες – και βοηθήστε τον εαυτό σας και με ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Επίσης μια επίσκεψη σε έναν σεξολόγο θα βοηθούσε.