Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συντριβή Boeing Αιθιοπία: «Δεν υπάρχουν επιζώντες» – Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συντριβή Boeing Αιθιοπία: «Δεν υπάρχουν επιζώντες» – Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες

Συντριβή Boeing Αιθιοπία: Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, δεν επέζησε κανείς, από 33 χώρες τα θύματα.

Συντριβή Boeing Αιθιοπία: Διαστάσεις τραγωδίας παίρνει η συντριβή αεροσκάφους της Ethiopian Airlines έξι λεπτά από την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία δεν επέζησε κανένας από τους 157 επιβαίνοντες.

Οι επιβάτες που κατευθύνονταν στο Ναϊρόμπι της Κένυας προέρχονταν από 33 χώρες, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο της χώρας.

Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

«Επιβεβαιώνεται πως συνέβη στις 08.44, το πρωί», σημείωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας θα ήθελε να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες εκείνων που έχασαν το πρωί αγαπημένα τους πρόσωπα σε προγραμματισμένη πτήση Boeing 737 της Ethiopian Airlines προς το Ναϊρόμπι της Κένυας», ανέφερε η ανακοίνωση στο Twitter.

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας

Τα συλλυπητήρια προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας, Sahle-Work Zewde, για τη σημερινή αεροπορική τραγωδία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ομόλογό του και τις οικογένειες των θυμάτων του σημερινού δυστυχήματος που συνέβη σε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων, διαβίβασε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αιθιοπία, Νικόλαος Παττακιάς.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων flightradar24” το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών με τους 149 επιβάτες και το οκταμελές πλήρωμα «είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed]».

«Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.

Συντετριμμένοι συγγενείς κατέκλυσαν το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι περιμένοντας νέα: «Περιμένουμε τη μητέρα μου. Ελπίζουμε να πήρε άλλη πτήση ή να καθυστέρησε η δική της. Δεν σηκώνει το τηλέφωνο», ανέφερε κλαίγοντας η Γουέντι Οτιένο…. Λίγο αργότερα, έγιναν γνωστά τα τραγικά νέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις