ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0 – 0: Χειρότερο ματς, δεν γινόταν (vid

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0 – 0: Χειρότερο ματς, δεν γινόταν (vid

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0 - 0: Μοιρασιά στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής.

10.03.2019 | 08:13

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0 – 0: Σε ένα ντέρμπι κακό, χωρίς κανένα ενδιαφέρον, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της Superleague.

Η απουσία Μάνταλου λόγω τραυματισμού και Μπουζούκη λόγω τιμωρίας, σήμαινε εκ των πραγμάτων αλλαγή πλάνων που ανέδειξε «νικητή» τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟ κατάφερε να κρατήσει την ΑΕΚ μακριά από την περιοχή του Διούδη, ενώ δημιούργησε και την πιο μεγάλη ευκαιρία του α΄ ημιχρόνου, με τον Μακέντα να φεύγει τετ-α-τετ με τον Μπάρκα από μπαλιά του Τάσου Δώνη και να πλασάρει πάνω από το δοκάρι.

Ο Γιώργος Δώνης “εκμεταλλεύτηκε” τους πιο έμπειρους αφήνοντας στον πάγκο τους νεαρούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας της αρχικής ενδεκάδας του Παναθηναϊκού να είναι οριακά υψηλότερος από αυτόν της ΑΕΚ (26,9 έναντι 26,7).

Αυτό ήταν καθοριστικό για τους “πράσινους” αμυντικούς που διατήρησαν το 3-5-2.

Αντίθετα, ο Χιμένεθ επέλεξε να αλλάξει σχηματισμό με τέσσερις στην άμυνα, τον Μπακάκη αριστερό μπακ,  δύο ανασταλτικούς χαφ (Γαλανόπουλο, Σιμόες) και κανέναν δημιουργικό. Μάλιστα, η απουσία του Κρίστιτσιτς προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Η είσοδος του Σέρβου και λίγο μετά του Άλεφ, μεταμόρφωσε την ΑΕΚ που έβαλε «δύσκολα» στην άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά και πάλι η πιο μεγάλη ευκαιρία της ήταν η «καραμπόλα» στον Κουλιμπαλί από σουτ του Λιβάγια, με τον Διούδη να εξουδετερώνεται και τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ (74΄).

Έτσι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την μεταπρωταθληματική σεζόν χωρίς νίκη σε ντέρμπι, ενώ το ίδιο κινδυνεύει να πάθει και ο Παναθηναϊκός, εφόσον δεν κερδίσει την επόμενη Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό.

Έξαλλος ο κόσμος της Ένωσης

Το σύνθημα «ΑΕΚ, ΑΕΚ παίξε μπάλα ΑΕΚ» ακούστηκε πολλές φορές στο ΟΑΚΑ μετά το 75’, δίνοντας το μήνυμα σε όλους στον «δικέφαλο» για το πόσο… έξαλλος ήταν ο κόσμος με αυτό που έβλεπε.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Μικρής έκτασης επεισόδια εκτός ΟΑΚΑ

Συγκεκριμένα, περίπου 20 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, οι οργανωμένοι οπαδοί της Ένωσης βγήκαν μαζικά εκτός κερκίδας.

Ακούστηκαν μάλιστα, να σκάνε κροτίδες και αρκετή φασαρία, καθώς υπήρξαν συμπλοκές μικρής έκτασης με δυνάμεις της αστυνομίας.

Τα οποία δεν είχαν μεγάλη διάρκεια, καθώς περίπου πέντε λεπτά μετά η κατάσταση είχε ηρεμήσει.

Σε ένα ήσυχο ντέρμπι, με τον κόσμο της ΑΕΚ να μην ξεπερνάει τις 15.000.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ)

Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι (45΄ λ.τρ. Τσόσιτς), Μάριος Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος (70΄ Αλεφ), Σιμόες, Μπογέ (59΄ Κρίστιτσιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Πόνσε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης)

Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Βαγγέλης Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Τάσος Δώνης (90΄ Χατζηθεοδωρίδης), Αλτμαν (66΄ Καμπετσής), Μακέντα (90΄+2΄ Εμμανουηλίδης)

Exit mobile version