alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αραβαντινός – Καλογήρου: “Πόλεμος” για τις φυλακές – “Είναι συκοφάντης, θα λογοδοτήσει”
ΕΛΛΑΔΑ

Αραβαντινός – Καλογήρου: “Πόλεμος” για τις φυλακές – “Είναι συκοφάντης, θα λογοδοτήσει”

Αραβαντινός - Καλογήρου: Ο Αντώνης Αραβαντινός μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δέχονται απειλές και ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές.

Αραβαντινός – Καλογήρου: Δικαστικές και πειθαρχικές διαδικασίες για τον Αντώνη Αραβαντινό, με αφορμή τα όσα είπε για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές προανήγγειλε με δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Σημειώνεται ότι στη δήλωσή του ο κ. Καλογήρου δεν ανέφερε ονομαστικά τον Αντώνη Αραβαντινό, ωστόσο τον φωτογράφισε.

Νωρίτερα, ο Αντώνης Αραβαντινός μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δέχονται απειλές και ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές, ενώ κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά.

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Παρασκευής ο σωφρονιστικός υπάλληλος επανέλαβε τις κατηγορίες αυτές, υιοθετώντας μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή.

Αφορμή, βεβαίως, για τον νέο κύκλο αντιπαράθεσης, που προκάλεσε και την παρέμβαση του κ. Καλογήρου, στάθηκε το νέο μακελειό στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ένας άνδρας πέθανε, ένας νοσηλεύτηκε σε κωματώδη κατάσταση και έξι ακόμη τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων.

Λίγο καιρό πριν, ο κ. Αραβαντινός επέμενε για το “πολεμικό” κλίμα των φυλακών:

Αναλυτικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε τα εξής: 

«Οι ύβρεις, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες που διατύπωσε απόψε σωφρονιστικός υπάλληλος δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις φυλακές, αλλά χαρακτηρίζουν τον ομιλούντα. Γι’ αυτό θα κληθεί άμεσα να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών και των πειθαρχικών οργάνων. Καλύπτω με την πλήρη εμπιστοσύνη μου τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχη Φυτράκη, ο οποίος υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική στο δύσκολο πεδίο του σωφρονιστικού συστήματος.

Με την ίδια εμπιστοσύνη καλύπτω τα βαλλόμενα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.κ. Σταύρο Μαντακιοζίδη, Προϊστάμενο του Σώματος Επιθεώρησης και Παύλο Δουλάμη, Διευθυντή επιχειρησιακής επάρκειας. Η κοινή προσπάθεια για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος με όρους κράτους δικαίου συνεχίζεται».

Πρόεδρος σωφρονιστικών υπαλλήλων: Ας βγουν οι κύριοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μας πουν πού λέμε ψέματα

Βέβαια δεν είναι μόνο ο κ. Αραβαντινός που “φωνάζει” για την δραματική κατάσταση στις φυλακές. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσιος, με αφορμή το μακελειό στον Κορυδαλλό, δήλωσε πως το υπουργείο δεν τους πιστεύει!

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι μια αποσυμφόρηση μέσω του νόμου Παρασκευόπουλου δεν θα προσφέρει τίποτα».

Τόνισε, δε, ότι «μέχρι πριν από δύο χρόνια έγινε μια τεράστια προσπάθεια για να φτιαχτεί η φυλακή αλλά είδαμε μια στροφή στην πολιτική ηγεσία όσον αφορά τη φυλακή που έχει τέτοια αποτελέσματα σαν τα χθεσινά».

«Όσο δεν έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για το σωφρονιστικό σύστημα και απουσιάζει η πολιτική παρέμβαση στην κατεύθυνση της αξιοπρεπούς διαβίωσης κρατουμένων και εργαζομένων στις φυλακές οι ελληνικές φυλακές θα προσομοιάζουν στις φυλακές της Κολομβίας και της Βενεζουέλας» τόνισε ο κ. Καρακίτσιος.

Έκανε δε την πρόβλεψη ότι «είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα μιλήσουμε για το ίδιο θέμα ξανά σύντομα».

Επιτέθηκε, τέλος, στο υπουργείο Δικαιοσύνης λέγοντας «μας κατηγορούν για fake news, ας βγουν οι κύριοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μας πουν πού λέμε ψέματα».

Δολοφονία φυλακές Κορυδαλλού Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για το άγριο έγκλημα