Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αναδιπλούμενο κινητό XIAOMI: Ένας ακόμη “πονοκέφαλος” για την Apple
PLUS

Αναδιπλούμενο κινητό XIAOMI: Ένας ακόμη “πονοκέφαλος” για την Apple

Aναδιπλούμενο κινητό XIAOMI: Οι Κινέζοι χτυπούν το iPhone και η Apple "τρέχει" να προλάβει...

Αναδιπλούμενο κινητό XIAOMI: Μετά τη Samsung και τη Hauwei μία μικρότερη Κινέζικη εταιρία μπήκε δυναμικά στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Η Samsung έχει στα σκαριά το αναδιπλούμενο Galaxy Fold. Η HUAWEI από την άλλη κέρδισε τις εντυπώσεις στο ετήσιο συνέδριο Mobile World Congress της Βαρκελώνης με το δικό της αναδιπλούμενο Mate X.

Η Xiaomi υπόσχεται πως σύντομα θα παρουσιάσει τη δική της αναδιπλούμενη συσκευή. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η Apple προλαβαίνει να τις φτάσει.

Η μάχη της Apple

Η αμερικανική εταιρεία εμφανίζεται να βρίσκεται πίσω στην κούρσα των αναδιπλούμενων συσκευών.

Ο συνιδρυτής της Apple Στίβεν Βόζνιακ είπε προ ημερών στο Bloomberg πως θέλει να κρατήσει στα χέρια του ένα αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο. Η εταιρεία δεν του χαλάει χατήρι μπαίνοντας δυναμικά στο χώρο.

Η Apple έχει στη διάθεσή της κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία για ένα αναδιπλούμενο iPhone από το 2016. Μόλις πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως έχει κατοχυρώσει αίτημα για μια ακόμα ευρεσιτεχνία σχετικά με την προστασία των οθονών των αναδιπλούμενων συσκευών από τις μεταβολές της θερμοκρασίας.

Η εταιρία δεν ζει και τις καλύτερες μέρες τις

Αυτά μόνο αρκούν για να ξεκινήσει η συνηθισμένη παραφιλολογία για το πότε θα τεθεί στην κυκλοφορία το νέο iPhone. Η αλήθεια είναι πως η Apple δεν απολαμβάνει την αίγλη του παρελθόντος. Το αποτέλεσμα ήταν η Apple να προειδοποιήσει για χειρότερες του αναμενόμενου οικονομικές επιδόσεις. Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη νευρικότητα στις Αμερικάνικες αγορές.

Η λογική λέει πως η Apple θα παρουσιάσει ένα αναδιπλούμενο iPhone το ερχόμενο φθινόπωρo.  Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει θα έχουν ήδη βγει αρκετοί κατασκευαστές με ελκυστικά -και πανάκριβα- προϊόντα στην αγορά. Η Apple αυτή τη φορά θα χρειαστεί να τρέξει προκειμένου να μην χάσει το «τρένο» των αναδιπλούμενων τηλεφώνων. Η εταιρεία φέρεται να έχει ήδη παραγγείλει ευέλικτες οθόνες στην LG. Αυτές θα αποτελέσουν τη βάση του αναδιπλούμενου iPhone.

Σε κάθε περίπτωση, η Apple δεν έχει πολλά περιθώρια για καθυστερήσεις.

Προλαβαίνει την κούρσα ο Αμερικανικός κολοσσός;

H Apple διατήρησε στο τέλος του 2018 τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά smartphones με μερίδιο 18,2% έναντι 18,7% της Samsung. Η αμερικανική εταιρεία νιώθει την ανάσα της κινεζικής Huawei που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16,1% και σε απόσταση 2,1 μονάδων. Όμως η Huawei έχει μειώσει κατά πολύ τη διαφορά με την Apple, η οποία στο τέλος του 2017 ήταν στις εννέα μονάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις