Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μίκης Θεοδωράκης νοσοκομείο: Αγωνία για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη
ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης νοσοκομείο: Αγωνία για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη

Μίκης Θεοδωράκης νοσοκομείο: Το βράδυ της Πέμπτης, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη εκτάκτως στο χειρουργείο.

Μίκης Θεοδωράκης νοσοκομείο: Ανησυχία  για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για 11η ημέρα.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τις 26 Φεβρουαρίου λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Το βράδυ της Πέμπτης, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη εκτάκτως στο χειρουργείο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου διέψευσε αμέσως τις πληροφορίες, αναφέροντας πως ο συνθέτης είναι στο κρεβάτι του και ξεκουράζεται.

Πληροφορίες θέλουν τώρα τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη να μπαίνει στο χειρουργείο το πρωί της Παρασκευής.

«Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Ετέθη σε ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή και συνεχίζει νοσηλευόμενος», σημειώνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, ο μουσικοσυνθέτης, αισθάνθηκε έντονη ταχυκαρδία, με αποτέλεσμα τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργος να τον μεταφέρουν εσπευσμένα και κάτω από άκρα μυστικότητα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων.

Δεύτερη νοσηλεία τους τελευταίους μήνες

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα.

Είναι η δεύτερη φορά που νοσηλεύεται στο Ιατρικό Αθηνών τους τελευταίους μήνες. Τον Αύγουστο, ο 94χρονος σήμερα Μίκης Θεοδωράκης, είχε μεταφερθεί ξανά στο νοσοκομείο μετά από καρδιακό επεισόδιο. Και τότε είχε αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή και οι γιατροί του είχαν συστήσει ηρεμία και γι’ αυτό είναι αποφύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, ενώ είχαν περιοριστεί και οι επισκέψεις που δεχόταν στο σπίτι του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, γεννημένος το 1925 θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες.

Παράλληλα υπήρξε πολιτικός, πρώην υπουργός, τέσσερις φορές εκλεγμένος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με το Κ.Κ.Εκαι την Ν.Δ. και ακτιβιστής τιμημένος με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1983.

Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της μουσικής, ενώ έχει συνθέσει τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς, το συρτάκι “Ζορμπάς” (1964), βασισμένο σε παραδοσιακή κρητική μουσική.

Επίσης έχει ασχοληθεί με την κλασική μουσική γράφοντας συμφωνίες, ορατόρια, μπαλέτα, όπερες και μουσική δωματίου.

Οι συνθέσεις του έχουν ερμηνευτεί από καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης. Η είδηση για την υγεία του μεταδίδεται από πολλά ξένα μέσα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις