Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουντουρά ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Τα αλλάζουν όλα τελευταία στιγμή για τα μάτια της υπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουντουρά ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Τα αλλάζουν όλα τελευταία στιγμή για τα μάτια της υπουργού

Κουντουρά ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να θέλει να ικανοποιήσει την επιθυμία της Έλενας Κουντουρά να πάει στην ευρωβουλή.

Κουντουρά ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Ρύθμιση που αίρει το ασυμβίβαστο του υποψηφίου ευρωβουλευτή και βουλευτή εξετάζει να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Η ρύθμιση αυτή αφορά ευθέως την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καθώς και τον ανεξάρτητο βουλευτή Σπύρο Δανέλλη αφού με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία θα έπρεπε να παραιτηθούν από βουλευτές για να θέσουν υποψηφιότητα στην ευρωβουλή.

Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να συμβεί καθώς έτσι η κυβέρνηση θα έχανε την κυβερνητική πλειοψηφία των 151 βουλευτών δεδομένου ότι πρώτος επιλαχών για τη θέση της υπουργού Τουρισμού είναι ο Δημήτρης Αργυρόπουλος ο οποίος παραμένει μέλος των ΑΝΕΛ και για τη βουλευτική έδρα του Σπύρου Δανέλλη στο Ηράκλειο περιμένει στη σειρά η Ελένη Μπρεδάκη – Μαρινέλλη από το Ποτάμι.

Έτσι οι πληροφορίες λένε ότι στο υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει την ρύθμιση που είχε φέρει στις 11 Απριλίου του 2014 και αφορούσε δυο βασικά θέματα, το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή και τον σταυρό αντί για την λίστα.

Ανακοινώνει όπου να’ ναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει την πρώτη 15άδα ονομάτων που θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές 2019, και έτσι ετοιμάζουν ρύθμιση για χάρη της Έλενας Κουντουρά.

Η Αχτσιόγλου και οι υπόλοιποι υπουργοί

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του iefimerida συζητήθηκε σοβαρά το ενδεχόμενο ένας ή περισσότεροι υπουργοί να μετέχουν στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών, με το όνομα της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου μάλιστα στο επίκεντρο.

Στην περίπτωση που επικρατήσει τελικά το σενάριο υπουργικών συμμετοχών στην ευρωλίστα, το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Οι πρώτοι δεκαπέντε

Στο πρώτο πακέτο των ονομάτων για τις ευρωεκλογές 2019 αναμένεται να περιλαμβάνονται οι τρεις εν ενεργεία ευρωβουλευτές, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Στέλιος Κούλογλου αλλά και η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Από υπουργούς και πρώην υπουργούς, ως δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, της Έλενας Κουντουρά -έχοντας πρώτα περάσει η ειδική ρύθμιση- και του Γιάννη Μουζάλα. Ανοιχτό είναι ακόμα, κατά πληροφορίες, το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Τα πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να μετέχουν και πρόσωπα που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση αυτό το δεδομένο είναι εξαιρετικά πιθανό ονόματα από τη ΔΗΜΑΡ όπως του Θανάση Θεοχαρόπουλου ή της Μαρίας Ρεπούση να βρίσκονται στην ευρωλίστα, όπως και από τη «Γέφυρα», την πρωτοβουλία που εκδηλώθηκε από πρόσωπα και στοχεύει στη συμπαράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που βρέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό και τον επιχειρηματικό χώρο

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται μία ακόμα υποψηφιότητα προσώπου προερχόμενου από τον καλλιτεχνικό χώρο. Πληροφορίες θέλουν το κυβερνών κόμμα να έχει βολιδοσκοπήσει πρόσωπο που μετείχε στο εγχείρημα της πρώτης περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει συζητηθεί το όνομα προσώπου με πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στο δεύτερο κύμα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους πρόσωπα προερχόμενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ

Κατά πληροφορίες, οι συζητήσεις με τον Γιάννη Ραγκούση και τη Λούκα Κατσέλη συνεχίζονται, όπως επίσης και με άλλα πρόσωπα που βρέθηκαν και έπαιξαν ρόλο στο ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων ετών.

Χαρακτηριστική η δήλωση Σκουρλέτη

«Το κάλεσμα που απεύθυνε και ο Πρωθυπουργός προς αριστερές ανένταχτες δυνάμεις, προοδευτικές δυνάμεις, οικολογικές δυνάμεις, για τη διαμόρφωση αυτού που ονομάζεται αριστερός- προοδευτικός πόλος θα αποτυπωθεί και στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου και νομίζω ότι αυτό είναι που πρέπει να γίνει, αλλιώς θα ήταν μια ρητορική χωρίς αντίκρισμα… Κάποια από τα ονόματα που έχουν προεξοφληθεί έχουν διατελέσει κατά καιρούς υπουργοί. Ενδεχομένως να υπάρχουν και κυβερνητικά στελέχη».

Τότε και τώρα: Όταν η γοητευτική Κουντουρά, στήριζε με πάθος τη Μακεδονία (vid)

Δεν αφήνει την καρέκλα η Κουντουρά – Το tweet του Καμμένου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις