Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Απειλές Τούρκου Βουλή: Αντιδράσεις για τη “σιωπή” της κυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλές Τούρκου Βουλή: Αντιδράσεις για τη “σιωπή” της κυβέρνησης

Απειλές Τούρκου Βουλή: Η αντιπολίτευση παρατηρεί με ιδιαίτερη ενόχληση, τις "σιωπηρές" αντιδράσεις της κυβέρνησης.

Απειλές Τούρκου Βουλή: Την ώρα που εκτόξευε απειλές στο ελληνικό Κοινοβούλιο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασαν, ενώ όσοι το… έκαναν, μίλησαν για έντιμο συμβιβασμό με την Άγκυρα.

Από τον Γιώργο Αυτιά

Για την έντυπη έκδοση της Alpha freepress

Το ζήσαμε κι αυτό! Αφορμή οι δηλώσεις του Τούρκου βουλευτή Αχμέτ Γιλντίζ από το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα μέσα από την ελληνική Βουλή, ο οποίος εκτόξευσε απειλές προς την Κύπρο ότι θα έχει συνέπειες η μονομερής εξόρυξη υδρογονανθράκων από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η αντιπολίτευση παρατηρεί με ιδιαίτερη ενόχληση, όχι μόνο την απουσία αντίδρασης των παρόντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την άποψη που εξέφρασαν ότι «πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία».

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα, επικαλούμενος και τις δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, μιλώντας στους Δελφούς, ισχυρίστηκε ότι Έλληνες και Κύπριοι δεν θα πρέπει να είμαστε μονοχοφάηδες σε σχέση με τον πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου» ,είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σήμερα κατά την διάρκεια συνεδρίασης επιτροπών της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης και Δουζίνας αντί να απαντήσουν στις προκλήσεις Τούρκου βουλευτή, υποστήριξαν πως “πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία”».

Όπως τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, «όλα αυτά προκαλούν μεγάλη ανησυχία για το πού το πάει και στα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση Τσίπρα. Γι’ αυτό ακριβώς ζητήσαμε να μην προχωρήσει πριν από τις εκλογές σε καμία πρωτοβουλία ή συμφωνία στα μείζονα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

Αντίδραση είχαμε και από το Κίνημα Αλλαγής

Ο αρμόδιος τομεάρχης Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε σε δήλωσή του ότι «τα πολλά και σοβαρά λάθη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε αίθουσα της ελληνικής Βουλής μετά από προκλήσεις Τούρκου βουλευτή, δεν έχουν προηγούμενο».

«Πρώτα η ανιστόρητη θέση πως η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να καταστεί πρότυπο για τα ελληνοτουρκικά, δεύτερον πως αυτή η απαράδεκτη θέση καταγράφεται ως αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης στις προκλήσεις Τούρκου βουλευτή μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας και τρίτον η έλλειψη απάντησης από την πλευρά της Κυβέρνησης και της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις ανωτέρω προκλήσεις συγκροτούν μία ακόμη μελανή στιγμή στα σοβαρά θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις