Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Μακεδονία” τα Σκόπια: Μας “γλεντάνε” στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου
ΚΟΣΜΟΣ

“Μακεδονία” τα Σκόπια: Μας “γλεντάνε” στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου

"Μακεδονία" τα Σκόπια: Ως «Μακεδονία» εμφανίζονται τα Σκόπια στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), που είναι σε εξέλιξη.

“Μακεδονία” τα Σκόπια: Με πλακάτ και αφίσες που αναγράφουν «Μακεδονία, ο επόμενος προορισμός σου» (Macedonia your next destination) και «Αέναη Μακεδονία» (Macedonia Timeless), είναι στολισμένο το περίπτερο της Βόρειας Μακεδονίας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο (ITB).

Με μικρότερα γράμματα, ωστόσο, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό σάιτ «Όμορφα Ταξίδια», διακρίνεται στο ίδιο περίπτερο η αναφορά «Οργανισμός Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας».

Να σημειωθεί ότι το Macedonia Timeless (Μακεδονία Αέναη) είναι η ονομασία του επίσημου ιστότοπου και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού Τουρισμού των Σκοπίων.

Οι Γερμανοί διοργανωτές, ωστόσο, αναφέρουν κανονικά τη χώρα ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (Republic Nordmazedonien).

«Την ίδια ώρα, στο ελληνικό περίπτερο, υπάρχουν σταντ με τρεις Μακεδονίες: Την Ανατολική, την Κεντρική και τη Δυτική. Είναι αμφίβολο αν οι ξένοι καταλαβαίνουν τι είναι τελικά η Μακεδονία» σχολιάζει το omorfataxidia.gr.

https://twitter.com/R_Macedonia/status/1103234848364380160?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1103234848364380160&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fnews%2F483741%2Fos-makedonia-periptero-ton-skopion-sti-diethni-ekthesi-toyrismoy-sto-verolino-eikones

Β. Μακεδονία: Αποφασίστηκε η μετονομασία θεσμικών οργάνων

Το υπουργικό συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας, υπέδειξε σε 136 συνολικά θεσμικά όργανα και ιδρύματα της χώρας να προχωρήσουν άμεσα σε αλλαγή των δημόσιων πινακίδων στις εισόδους όπου αυτά στεγάζονται, σε ό,τι αφορά το όνομα του κράτους, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης, ανέθεσε και υπέδειξε σε όλους τους θεσμούς, να ελέγξουν αν έχει συντελεστεί η αλλαγή όλων των ψηφιακών στοιχείων.

Οι φορείς, θεσμικά όργανα και ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό Προϋπολογισμό, υποχρεούνται να αλλάξουν την ονομασία τους και όπου αναφέρεται ότι αποτελούν όργανα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», πρέπει να μετατραπεί σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Αντίστοιχα η κυβέρνηση και τα υπουργεία της χώρας της χώρας, όπως και η Προεδρία της Δημοκρατίας, θα αναφέρονται ως «κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», «υπουργείο… της Βόρειας Μακεδονίας».

Ακόμη, σε ονομασίες ιδρυμάτων όπου σήμερα υπάρχει ο προσδιορισμός «μακεδονικό-ή ό», π.χ «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», αυτός αλλάζει με τον προσδιορισμό «εθνικός-ή-ό» και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το εν λόγω πρακτορείο θα μετονομαστεί σε «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων».

Ανάλογα, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της χώρας, που σήμερα αναφέρεται ως «Μακεδονική Ραδιοτηλεόραση» θα αποκαλείται πλέον ως «Εθνική Ραδιοτηλεόραση».

“Μακεδονική μειονότητα” BBC: Επιμένει το βρετανικό δίκτυο και δεν είναι το μόνο

“Μακεδονικός ο μουσακάς”, λένε οι Σκοπιανοί – Δημοσιογράφος έψαξε το λεξικό και δεν καταλαβαίνει γιατί ο ντόρος!

Νίκος Κοτζιάς: Σκέτο Μακεδονία η Βόρεια Μακεδονία για τον πρώην ΥΠΕΞ (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις