Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψινάκης ποινική δίωξη Μάτι: Η πρώτη δήλωση, μετά το “κοιμάμαι ήσυχος”
ΕΛΛΑΔΑ

Ψινάκης ποινική δίωξη Μάτι: Η πρώτη δήλωση, μετά το “κοιμάμαι ήσυχος”

Ψινάκης ποινική δίωξη Μάτι: Σε δήλωση προχώρησε ο Ηλίας Ψινάκης σχετικά με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για τη φωτιά στο Μάτι και τα θύματά της.

Ψινάκης ποινική δίωξη Μάτι: Την πρώτη του δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, σχετικά με την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του αλλά και εναντίον ακόμη 19 ατόμων η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το irafina.gr, o Ηλίας Ψινάκης από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, δήλωσε:

«Η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της. Από την πρώτη στιγμή έχω πει πως μόνο μπροστά στη δικαιοσύνη θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και τι ακριβώς έγινε εκείνες τις τραγικές ώρες. Η οδός της δικαιοσύνης μπορεί για άλλους να είναι εφιάλτης, για εμένα όμως είναι ανακούφιση».

Η πυρκαγιά που κατέκαψε τον Ιούλιο το Μάτι και πήρε μαζί της 100 ψυχές συνανθρώπων μας, ανάμεσά τους και πολλών παιδιών, είναι χαραγμένη στην μνήμη και έχει αλλάξει πολλά μέσα μας.

Η μικρή Εβίτα, που βούτηξε στο κενό κυνηγημένη από τις φλόγες, ο σύζυγος και το μωρού του πυροσβέστη, που εκείνος έτρεξε στο καθήκον χάνοντάς τους για πάντα, ή όσοι πέθαναν αγκαλιασμένοι στο μοιραίο οικόπεδο και εκείνοι που δεν άντεξαν να κολυμπούν μισοκαμμένοι και πνίγηκαν στη θάλασσα…

«Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, κανονικότατα», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, υπεύθυνος και για το Μάτι.

«Εγώ έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, προσωπικά. Αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα, θα βγει το πόρισμα της Δικαιοσύνης. Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, κανονικότατα. Αυτό που μπορούσαμε να έχουμε κάνει, το έχουμε κάνει», δήλωσε ο Ηλίας Ψινάκης.

Η δήλωση του Ηλία Ψινάκη όμως σχολιάστηκε και σε τηλεοπτικές εκπομπές

«Με 100 νεκρούς και με εικόνες που έχουμε ακόμη στα μάτια μας, με ανθρώπους να καίγονται ζωντανοί… να βγαίνει ένας άνθρωπος να λέει ότι κοιμάται ήσυχος το βράδυ, θα πρέπει να ντρέπεται. Λυπάμαι τόσο που ζω σε έναν τόπο που οι άνθρωποι δεν έχουν ευθιξία! Τι θα πει κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ; Θρασύτατε!», είπε η Αφροδίτη Γραμμέλη στο Πρωινό του Ant1.

Ο Άρης Καβατζίκης συνέχισε: «Να βγάλει τα γυαλιά και να κοιτάξει τον κόσμο λίγο στα μάτια ο κύριος Ψινάκης! Αρκετά πια με τα μαλλιά, τα γυαλιά και τα φουσκωτά και τα πάρτι. Μου έρχεται να μπήξω τα κλάματα με τις εικόνες που έχουμε ζήσει. Σας παρακαλούμε με τις αηδίες».

Ηλίας Ψινάκης: Μιλά για όλα, επτά μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι – Το ξέσπασμα της Βίσση

Μάτι πόρισμα διάλογοι: Φρικτές αποκαλύψεις – «Να καούν να βάλουν μυαλό ρε φίλε τα όρνια»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις