Βιντεοπαιχνίδι “ημέρα βιασμού”: Σοκάρουν οι βιασμοί και οι δολοφονίες γυναικών

PLUS

Βιντεοπαιχνίδι “ημέρα βιασμού”: Σοκάρουν οι βιασμοί και οι δολοφονίες γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Βιντεοπαιχνίδι "ημέρα βιασμού": Σάλος έχει προκληθεί γύρω από τη θεματική του νέου παιχνιδιού που δείχνει βιασμούς και δολοφονίες γυναικών.

06.03.2019 | 14:41

Βιντεοπαιχνίδι “ημέρα βιασμού”: Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο Διαδίκτυο μετά την ανακοίνωση κυκλοφορίας ενός αμφιλεγόμενου βιντεοπαιχνιδιού με τίτλο «Rape Day» («Ημέρα Βιασμού»).

Στο εν λόγω video game οι παίκτες μπορούν να βιάζουν και να σκοτώνουν γυναίκες. Επίσης, μπορούν να γίνουν και ανθρωποφάγοι.

Η «Ημέρα Βιασμού» θα δοθεί στην κυκλοφορία από τη δημοφιλή πλατφόρμα παιχνιδιών Steam και απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Βιντεοπαιχνίδι “ημέρα βιασμού”: Το παιχνίδι

Οι παίκτες της καλούνται να μπουν στο πετσί του ρόλου ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου ο οποίος κατά τη διάρκεια μία αποκάλυψης – ζόμπι, μπορεί να δολοφονεί, να βιάζει και να παρενοχλεί λεκτικά τις γυναίκες.

Επιπλέον, μπορεί να φάει και ανθρώπινη σάρκα.

Όπως και να ‘χει ο βασικός χαρακτήρας του «Rape Day», δεν αντιδρά, μιλά ή σκέφτεται.

«Το “Rape Day” είναι ένα παιχνίδι όπου μπορείς να βιάσεις και να δολοφονήσεις κατά τη διάρκεια μιας αποκάλυψης ζόμπι» αναφέρεται στην πλατφόρμα, η οποία έχει «βομβαρδιστεί» με αρνητικά σχόλια, μεταξύ των οποίων ένα που αναφέρει πως όποιος το υποστηρίζει είναι «αηδιαστικός και για τα σκουπίδια».

Η εταιρεία που δημιούργησε το «επίμαχο» παιχνίδι, Desk Plant, αναφέρει: «Ενοχλήστε, δολοφονήστε και βιάστε γυναίκες καθώς παίζετε το παιχνίδι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στο παιχνίδι συμπεριλαμβάνεται και μία αηδιαστική και ενοχλητική σκηνή όπου ένα ζόμπι πνίγει ένα μωρό, σκηνή την οποία το Steam αφαίρεσε από τη σελίδα του.

Βιντεοπαιχνίδι “ημέρα βιασμού”: Σωρεία αντιδράσεων

Για «εξωφρενική» ιδέα κάνει λόγο η Ομάδα Προάσπισης της Εκστρατείας Πρόληψης Εκβιασμού της Νέας Ζηλανδίας.

«Το να προωθείς ένα παιχνίδι με βιασμό δεν είναι ποτέ καλό – είναι εξωφρενικό και αναιρεί εντελώς τον αντίκτυπο της σεξουαλικής βίας στα θύματά του», υποστηρίζει η εκτελεστική διευθύντρια της Ομάδας Προάσπισης της Εκστρατείας Πρόληψης Εκβιασμού της Νέας Ζηλανδίας, Ντέμπι Τόχιλ, στην ιστοσελίδα «Newshub»

Exit mobile version