ΗΠΑ αλιγάτορας: Εντοπίστηκε σε χαντάκι (vid)

PLUS

ΗΠΑ αλιγάτορας: Εντοπίστηκε σε χαντάκι (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

ΗΠΑ αλιγάτορας: Σε αρδευτικό γαντάκι εντοπίστηκε αυτό το επιβλητικό ζώο στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

06.03.2019 | 09:44

ΗΠΑ αλιγάτορας: Ένας αλιγάτορας τεραστίων διαστάσεων βρέθηκε σε ένα αρδευτικό αυλάκι στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. Ήταν τόσο μεγάλος -βάρους 317 κιλών και μήκους τεσσάρων μέτρων- που πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για… απάτη.

Ωστόσο, ο βιολόγος με ειδίκευση στην άγρια πανίδα του Tμήματος Φυσικών Πόρων της Τζόρτζια ( DNR), Μπρεντ Χάουζ, που ποζάρει στη φωτογραφία με τον αλιγάτορα, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι το τεράστιο ερπετό, είναι πέρα για πέρα αληθινό.

ΗΠΑ αλιγάτορας: Οι δηλώσεις του βιολόγου

«Είστε απολύτως ασφαλής. Αυτά τα ζώα υπάρχουν. Βρίσκονται επί αιώνες εδώ, συνυπάρχουν με τους ανθρώπους και θα συνεχίσουν να το κάνουν», δήλωσε.

Προφανώς πολλοί πιστεύουν πως η φωτογραφία είναι ψεύτικη, αλλά μπορώ να σας επιβεβαιώσω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εγώ είμαι αυτός που απεικονίζεται στη φωτογραφία και μπορείτε να δείτε πως δεν έχω πλησιάσει πολύ στο ζώο».

Τον αλιγάτορα βρήκαν τρία άτομα σε αρδευτικό χαντάκι κοντά στη δυτική όχθη της λίμνης Μπλάκσιερ στην κομητεία Σάμτερ της Τζόρτζια και ειδοποίησαν την DNR.

«Είχε μήκος τέσσερα μέτρα, ενάμιση μέτρο περίμετρο στο στήθος και βάρος 317 κιλά», είπε ο Χάουζ.

Η υπηρεσία του πιστεύει ότι ο αλιγάτορας είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, αν και ερευνά το θέμα. Το πελώριο ζώο ήταν στο αυλάκι για περίπου μία εβδομάδα αν και οι αλιγάτορες δεν συνηθίζουν να παραμένουν τόσο πολύ στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με τον βιολόγο, η υγεία του ζώου ήταν σε κακή κατάσταση, καθώς έφερε παλιότερα τραύματα από όπλο και έτσι αναγκάστηκαν να του κάνουν ευθανασία.

«Όταν τον βγάλαμε στην όχθη, διαπιστώσαμε ότι έφερε αρκετά τραύματα, ορισμένα και από σφαίρες», είπε ο Χάουζ. Σημείωσε δε οι αλιγάτορες πολύ σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους, αφού δεν αποτελούν μέρος της τροφικής τους αλυσίδας.

ΗΠΑ αλιγάτορας: Δείτε το βίντεο

Exit mobile version