Καθαρά Δευτέρα χαρταετός: Τι πρέπει να προσέχουμε στο πέταγμα

ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρά Δευτέρα χαρταετός: Τι πρέπει να προσέχουμε στο πέταγμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Καθαρά Δευτέρα χαρταετός: Αυτά που πρέπει να προσέξουμε όταν θα πετάξουμε τους "αετούς" μας.

06.03.2019 | 12:18

Καθαρά Δευτέρα χαρταετός: Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και περιμένουν όλοι πως και πως να γιορτάσουν την ημέρα όπως της αξίζει. Χαρταετός και Κούλουμα είναι τα βασικά στοιχεία της ημέρας.

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας

– Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
– Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια

– Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή
επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

Καθαρά Δευτέρα χαρταετός: Πώς έχει προκύψει αυτό το έθιμο

Δεν είναι γνωστή η ακριβής χρονική στιγμή και η τοποθεσία, που ο πρώτος χαρταετός ανέβηκε στον ουρανό, όμως πιθανότατα οι Κινέζοι έκαναν την αρχή με μια κατασκευή που αντέγραφε τη μορφή των πουλιών.

Οι χαρταετοί, λοιπόν, έκαναν την εμφάνιση τους στην Κίνα πριν από 3.000 χρόνια.

Εκεί ήταν διαθέσιμα και τα κατάλληλα υλικά για την κατασκευή τους: καλάμια bambou για το πλαίσιο και μετάξι για το πανί και την ουρά.

Το πέταγμα του χαρταετού έρχεται ως δάνειο έθιμο από την Ανατολή. Οι πρώτοι χαρταετοί κατασκευάστηκαν στην Κίνα περί το 1.000 π.Χ.

Το έθιμο του χαρταετού, σύμφωνα με την παράδοση, συμβολίζει την ανάγκη του ανθρώπου να φτάσει ψηλά στους αιθέρες, να αγγίξει το Θεό.

Το σώμα του χαρταετού και η ουρά του, συμβολίζουν αντίστοιχα το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου.

Προκειμένου, λοιπόν, ο χαρταετός πετάξει ψηλά, πρέπει να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο συστατικά στοιχεία του.

Exit mobile version