Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρεάλ Mαδρίτης – Άγιαξ 1-4 Ντούσαν Τάντιτς: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, είναι και μετριόφρων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεάλ Mαδρίτης – Άγιαξ 1-4 Ντούσαν Τάντιτς: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, είναι και μετριόφρων

Ρεάλ Mαδρίτης - Άγιαξ 1-4 Ντούσαν Τάντιτς: Ο διεθνής μέσος του Άγιαξ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.

Ρεάλ Mαδρίτης – Άγιαξ 1-4 Ντούσαν Τάντιτς: Ο Αίαντας πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League πραγματοποιώντας φανταστική εμφάνιση στην έδρα των Μαδριλένων και έγραψε ιστορία με το εντυπωσιακό πέρασμα από το Μπερναμπέου.

Όμως όλοι σήμερα ασχολούνται με τον Τάντιτς.

Ο Άγιαξ είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς στο Άμστερνταμ με 2-1 από την Ρεάλ αλλά διέλυσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο «σπίτι» της και πήρε πανάξια την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ολλανδικής ομάδας ήταν ο Ντούσαν Τάντιτς

Ο Τάντιτς ήταν αυτός που έκανε το 3-0 στο 62’ με τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR για πέντε σχεδόν λεπτά πριν δείξει τελικά σέντρα.

Ο διεθνής μέσος του Άγιαξ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.

Η ισπανική ομάδα μείωσε σε 3-1 στο 70’ με τον Ασένσιο, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Σόνε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση διαμόρφωσε το 4-1 για τον Άγιαξ. Η Ρεάλ τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νάτσο στο 93′.

Σαντιάγκο Σολάρι: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον… διασυρμό

Ο Σαντιάγκο Σολάρι εμφανίστηκε πολύ ψύχραιμος ενώπιον των δημοσιογράφων τόσο στις πρώτες του δηλώσεις.

«Είναι ένας οδυνηρός αποκλεισμός και νιώθουμε την πικρία που αισθάνονται οι οπαδοί μας οι οποίοι όμως μας στήριξαν ως το τέλος. Φυσικά μας έλειψε πολύ σήμερα ο Σέρχιο Ράμος, αλλά είναι μια πολύ στενάχωρη στιγμή, η οποία όμως δίνει αξία στο τι έχει πετύχει η Ρεάλ την τελευταία πενταετία με την κατάκτηση 4 Champions League».

«Ξέραμε ότι θα είναι μια δύσκολη σεζόν, είμαστε εδώ για να παλέψουμε κι αυτό κάναμε. Είναι όμως μια χρονιά με πολλούς νέους παίκτες να ενσωματώνονται σε μια ομάδα με μεγάλους ποδοσφαιριστές, κι αυτό είναι σαφές για εμάς»

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για τις επιλογές του ο παλαίμαχος επιθετικός τόνισε: «Ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις του πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Αν με ρωτάτε γενικά και όχι ειδικά, δεν μετανιώνω καθόλου για τις επιλογές μου».

«Δεν αποδέχθηκα μια τόσο δύσκολη πρόκληση για να παραιτηθώ τώρα»

Οι δημοσιογράφοι επέμεναν και τον ρώτησαν αν η Ρεάλ θα πρέπει να τον απολύσει με τον Σολάρι να προσθέτει: «Δεν είναι υποθέσεις τις οποίες πρέπει να κάνω εγώ».

Τέλος αναφερόμενος στη συνέχεια και το μέλλον της Ρεάλ, αφού είπε αρκετές φορές ότι αυτός και οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να δουλεύουν.

«Η Ρεάλ είναι μεγαλύτερη απ’ όλους μας. Παίκτες, προπονητές, απ’ όλους και πάντα θα βγαίνει πιο δυνατή»

Καρβαχάλ: «Είναι μια σκα…ένια σεζόν»

Ο Ντάνι Καρβαχάλ ήταν ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ ο οποίος έκανε δηλώσεις μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό που γνώρισαν από τον Άγιαξ.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που συνέβη…», ψέλλισε αρχικά ο Ισπανός αμυντικός κι όταν ρωτήθηκε αν ήταν το χειρότερο βράδυ της καριέρας του πρόσθεσε: «Ναι έτσι εξελίχθηκε συνολικά. Δεν έχω αισθανθεί ποτέ τόσο άσχημα και δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε. Πήγαν όλα στραβά».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για μια εφιαλτική εβδομάδα με τον δεξιό οπισθοφύλακα να συμφωνεί.

«Μέσα σε μια εβδομάδα τα χάσαμε όλα και τα χάσαμε στο σπίτι μας. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο Άγιαξ ήταν καλύτερος και πήρε πανάξια την πρόκριση».

Ο δημοσιογράφος επέμενε για μια εξήγηση από την πλευρά του ποδοσφαιριστή με τον Καρβαχάλ να συμπληρώνει: «Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι από δύο εντός έδρας ήττες από την Μπαρτσελόνα αλλά ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι έπρεπε να προκριθούμε και ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι σ’ αυτό το ματς. Δύο λάθη μας έφεραν στο 0-2, και το τρίτο γκολ μας σκότωσε».

Στο φινάλε ρωτήθηκε για αν αυτό το ματς σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την Ρεάλ, με τον Καρβαχάλ να διαφωνεί.

«Έχουμε μια νέα ομάδα, με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι ξεκάθαρο ότι η φετινή σεζόν έχει τελειώσει για εμάς. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στο πρωτάθλημα, γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να δείξουμε επαγγελματισμό και να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε, αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι διανύουμε μια σκα…ένια σεζόν».

Ντούσαν Τάντις: «Ήταν το παιχνίδι της ζωής μου»

Ο Ντούσαν Τάντιτς στα 30 του χρόνια, ήταν το περασμένο καλοκαίρι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του Άγιαξ και έκανε απόσβεση και με το παραπάνω.

«Αυτό είναι το καλύτερο παιχνίδι στο οποίο έχω παίξει στην καριέρα μου. Κερδίσαμε την καλύτερη ομάδα του κόσμου μέσα στο σπίτι της και είμαι περήφανος γιατί νομίζω ότι κάναμε περήφανους πολλούς ανθρώπους. Και στο ποδόσφαιρο απλά πρέπει να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις το παιχνίδι σου».

https://twitter.com/btsportfootball/status/1103058169897672704?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1103058169897672704&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Ffootball%2F2019%2Fmar%2F05%2Freal-madrid-ajax-champions-league-match-report

Σε ερώτηση για τις δύο ασίστ και το γκολ ο Τάντιτς επέλεξε να μιλήσει για τον… Άγιαξ. «Πάντα προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο για την ομάδα και τα γκολ και οι ασίστ έρχονται φυσιολογικά. Το σημαντικό είναι η ομάδα».

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1103067760526008322?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1103067760526008322&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fsports%2Farticle%2F870673%2Fchampions-league-real-agiax-i-real-psahnei-tin-iremia-kai-o-agiax-ena-thauma%2F

Οι δημοσιογράφοι επέμεναν και τον ρώτησαν ευθέως αν έχει αντιληφθεί την εξωπραγματική του εμφάνιση. 

«Είναι σίγουρα μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα αλλά και για τον Άγιαξ και δώσαμε τη χαρά στους φίλους της ομάδας και το δικαίωμα να αισθάνονται υπερήφανοι. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους: το σταφ, τη διοίκηση, τους υπαλλήλους κι αυτή η επιτυχία θα μας δώσει ενέργεια για τη συνέχεια».

Κι όσον αφορά τη συνέχεια ο Σέρβος τόνισε με νόημα: «Παίζουμε στον πρώτο μας προημιτελικό από το 2003. Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα θρύλος και θέλουμε να παίζουμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο όπως έλεγε κι ο θρύλος του συλλόγου Γιόχαν Κρόιφ. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή τη βραδιά και συνεχίζουμε».

Λίγα μέτρα πιο πέρα ο Αργεντικός αμυντικός του Άγιαξ Ταλιαφίκο, ερωτηθείς από τους Ισπανούς δημοσιογράφους για τον Ντούσαν Τάντιτς έλεγε για τον Σέρβο συμπαίκτη του: «Σε κάθε προπόνηση ο Ντούσαν μένει μισή ώρα παραπάνω από όλους μας, κάνοντας ντρίμπλες και σουτ κι όπως είδατε όλοι σήμερα τα έκανε όλα τέλεια».

Ρεάλ Mαδρίτης – Άγιαξ 1-4: Ιστορική πρόκριση σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό ματς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις