Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Λουκ Πέρι Μπέβερλι Χιλς: Όταν τα “Χτυποκάρδια” έστειλαν θαυμαστές στο νοσοκομείο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λουκ Πέρι Μπέβερλι Χιλς: Όταν τα “Χτυποκάρδια” έστειλαν θαυμαστές στο νοσοκομείο

Λουκ Πέρι Μπέβερλι Χιλς: Παγκόσμια συγκίνηση για τον θάνατο σε ηλικία μόλις 52 ετών του «Ντίλαν» της αγαπημένης σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς».

Λουκ Πέρι Μπέβερλι Χιλς: Τον αγαπήσαμε όλοι, μέσα από μια σειρά “σταθμό”. Ο Λουκ Πέρι, ο «Ντίλαν» της αγαπημένης σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», ο οποίος είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν σε καταστολή, έφυγε στα 52 του.

Ο Λουκ Πέρι πέθανε το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο «St. Joseph» στο Μπέρμπανκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Άρνολντ Ρόμπινσον, στο πλευρό του βρίσκονταν τα παιδιά του, Τζακ και Σόφι, η αρραβωνιαστικά του, Γουέντι Μάντισον Μπάουερ, η πρώην σύζυγός του Μίνι Σαρπ, η μητέρα του Αν και ο πατριός του Στιβ Μπένετ, τα αδέλφια του Τομ και Έιμι, και άλλοι στενοί συγγενείς και φίλοι.

«Η οικογένεια εκτιμά την τεράστια συμπαράσταση και τις προσευχές όλων προς τον Λουκ, από όλο τον κόσμο. Δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν», ανέφερε.

Ο 52χρονος ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό την περασμένη Τετάρτη, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στο Sherman Oaks. Ο εκπρόσωπός του, δεν είχε δώσει λεπτομέρειες από την κατάστασή του, ωστόσο σύμφωνα με το ΤΜΖ, οι γιατροί τον είχαν θέσει σε τεχνητό κώμα, κάτι που είχε διαψεύσει το πρωί ο εκπρόσωπος.

Την ίδια ημέρα το δίκτυο Fox ανακοίνωσε το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου γυρισμάτων για το «Beverly Hills, 90210».  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέρι δεν είχε υπογράψει για το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα καθώς πρωταγωνιστoύσε στη σειρά «Riverdale», που βασίζεται στα αγαπημένα κόμιξ «Archie», υποδυόμενος τον πατέρα του κοκκινομάλλη ήρωα.

Η «Μπρέντα», Σάνεν Ντόχερτι, συμπρωταγωνίστριά του στη σειρά είχε στείλει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης για τον Πέρι.

«Δεν μπορώ να μιλήσω γιατί θα αρχίσω να κλαίω. Τον αγαπώ και ξέρει ότι τον αγαπώ. Είναι ο Ντίλαν μου», είπε σε μια συνέντευξή της.

Το «Μπέβερλι Χιλς»

Ο Λουκ  Πέρι γεννήθηκε στις 11  Οκτωβρίου 1966 στο Μάνσφιλντ του Οχάιο. Αφότου τελείωσε το λύκειο, μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το όνειρό του στην ηθοποιΐα. Η τηλεοπτική του καριέρα ξεκίνησε σε ηλικία 16 ετών.

Ωστόσο στα 24 του έμελλε να λάμψει το άστρο του και να γίνει είδωλο της νεολαίας ως Ντίλαν ΜακΚέι στην σειρά των 90’s «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» του Fox, μία σειρά – φαινόμενο.

Ο «Ντίλαν» ήταν ο δημοφιλέστερος χαρακτήρας της σειράς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 1991 με το που εμφανίστηκε σε εμπορικό κέντρο της Φλόριντα, έγινε «ποδοπάτημα», όταν 10.000 άτομα μαζεύτηκαν για να του ζητήσουν αυτόγραφο.

Μάλιστα αρκετοί νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο, ενώ το εμπορικό κέντρο αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του.

Ο ηθοποιός έφυγε στην έκτη σεζόν της σειράς, προκειμένου να ξεφύγει από τον χαρακτήρα του Ντίλαν, ωστόσο επέστρεψε στην 9η.

Μάλιστα ο Λουκ Πέρι αρχικά δεν προοριζόταν για το ρόλο το “Ντίλαν Μακ Κέι”, αλλά του “Στιβ Σάντερς”, περνώντας μάλιστα από οντισιόν για τον συγκεκριμένο ρόλο.

Τελικά, ο Ian Ziering ήταν αυτός που κέρδισε το ρόλο του μπρουτάλ, κακομαθημένου αλλά κατά βάθος καλόκαρδου Στιβ, με τους δύο ηθοποιούς να συνδέονται με μία φιλία που κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του Λιουκ Πέρι.

Το ειδύλλιο που έγραψε τελικά ιστορία ήταν αυτό με την Μπρέντα

Εκτός από το «Μπέβερλι Χιλς», ο Πέρι έπαιξε σημαντικούς ρόλους και στις σειρές “Another World,” “Oz,” “Jeremiah,” “Windfall,” “John from Cincinnati,” και “Body of Proof.”

Στον κινηματογράφο είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «8 Seconds» και το «Πέμπτο στοιχείο» του Λικ Μπεσόν, ενώ συμμετείχε και στην τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Μια φορά κι έναν καιρό στο Χόλιγουν», που πραγματεύεται την ιστορία του Τσαρλς Μάνσον.

Παράλληλα, είχε  δανείσει τη φωνή του σε ταινίες καρτούν, όπως τα: «Biker Mice from Mars», «Mortal Kombat: Defenders of the Realm», «The Legend of Calamity Jane», «The Incredible Hulk», «Pepper Ann», «Pound Puppies» και άλλα.

Το 2015 διαγνώστηκε με προκαρκινωματική κακοήθεια στο παχύ έντερο και έγινε υπέρμαχος των ελέγχων για το συγκεκριμένο είδος καρκίνου.

Ο Λουκ Πέρι υπήρξε παντρεμένος με την Ρέιτσελ Μίνι Σαρπ από το 1993 μέχρι το 2003, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τζακ και την Σόφι.

Στην είδηση του θανάτου του, συνάδελφοί του, αλλά και απλός κόσμος που τον αγάπησε μέσα από τους ρόλους του απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://twitter.com/r1verda1e17/status/1102639963684982790?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1102639963684982790&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Flife-style%2Farticle%2F870329%2Falert-pethane-o-louk-peri-o-dilan-tou-beverli-hils%2F

Λουκ Πέρι Μπέβερλι Χιλς: Πέθανε ο “Ντίλαν”, σε ηλικία 52 ετών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις