Προσλήψεις φυλακές: Νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

ΕΛΛΑΔΑ

Προσλήψεις φυλακές: Νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Προσλήψεις φυλακές: Νέες θέσεις εργασίας ανήγγειλε το Υπ. Δικαιοσύνης στις φυλακές όλης της χώρας.

05.03.2019 | 14:23

Προσλήψεις φυλακές: Τα Καταστήματα Κράτησης σε όλη τη χώρα θα επανδρωθούν με επιπλέον μόνιμο προσωπικό, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων.

Για την ακρίβεια 639 επιπλέον μόνιμοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν στις φυλακές όλης της χώρας σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Προσλήψεις φυλακές: Ποιες ειδικότητες θα καλυφθούν

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης (αποφ. 16/399 – 17/401/31.1.2019) για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης. Από το σύνολο των προσληφθέντων υπαλλήλων:

– 258 υπαλλήλοι θα τοποθετηθούν στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας,

– 381, στα λοιπά καταστήματα κράτησης της χώρας.

Ειδικότερα προβλέπονται συνολικά οι ακόλουθες θέσεις: 234 Φύλακες, 204 Εξωτερικοί Φρουροί, 28 Ιατροί, 51 Νοσηλευτές, 25 Κοιν. Λειτουργοί, 5 Ψυχολόγοι, 5 Κοινωνιολόγοι, 7 Εγκληματολόγοι, 7 Μηχανικοί, 11 Πληροφορικοί, 53 Διοικητικοί και 9λοιπών ειδικοτήτων.

Πώς θα πραγματοποιηθεί η επιλογή

Η προπαρασκευή έχει ήδη αρχίσει από το Υπουργείο ενώ η προκήρυξη αλλά και όλη η διαδικασία επιλογής θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «με την πλήρη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης προσδοκάται η μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων της σωφρονιστικής πολιτικής τόσο για την ασφάλεια όσο όμως και για την ανθρωπιστική μεταχείριση των κρατουμένων με σκοπό την κοινωνική επανένταξη».

Exit mobile version