Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αυτοκινήτων με λάπτοπ: Πώς “σήκωνε” η σπείρα πολυτελή οχήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αυτοκινήτων με λάπτοπ: Πώς “σήκωνε” η σπείρα πολυτελή οχήματα

Κλοπές αυτοκινήτων με λάπτοπ: Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 38χρονου ημεδαπού, μέλους της σπείρας των hi-teck κλεφτών αυτοκινήτων.

Κλοπές αυτοκινήτων με λάπτοπ: Σήκωναν με λάπτοπ πολυτελή αυτοκίνητα, τα έκρυβαν και τα εξήγαγαν – Συνελήφθη 38χρονος, ενώ ο συνεργός είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έκλεβαν με… λάπτοπ και άλλες συσκευές απενεργοποίησης των immobilizer, πολυτελή, πανάκριβα αυτοκίνητα, τα έκρυβαν για κάποιο χρονικό διάστημα σε γκαράζ που είχαν νοικιάσει οι ίδιοι και στη συνέχεια τα… εξήγαγαν σε Βουλγαρία και Αλβανία!

Αναζητούν κι έναν 29χρονο 

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 38χρονου ημεδαπού, μέλους της σπείρας των hi-teck κλεφτών αυτοκινήτων, ενώ αναζητούν έναν ακόμη 29χρονο για να συλληφθεί ως μέλος του κυκλώματος.

Έγκλειστος στις φυλακές

Επίσης, στην ομάδα φέρεται να συμμετείχε και 41χρονος, ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών.

Ο 38χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο Γαλάτσι.

Από τον Ιούλιο του 2018 η δράση της σπείρας 

Οι δράστες, από τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας,  εντόπιζαν πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα, είτε έξω από τις κατοικίες των ιδιοκτητών, είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης.

Με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι κλοπές 

Στη συνέχεια και με τη χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer , τα αφαιρούσαν.

Τα στάθμευαν σε ερημικούς δρόμους

Επόμενο στάδιο της πρακτικής “εξαφάνισης” των πολυτελών αυτοκινήτων ήταν η στάθμευση των οχημάτων σε ερημικούς δρόμους.

Τα μετέφεραν σε κλειστά, νοικιασμένα γκαράζ 

Αφού διαπίστωναν, λέει η Αστυνομία ότι δεν διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS ), τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν ενοικιάσει για το σκοπό αυτό.

Τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας 

Ακολούθως αφού τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων Αρχών, τα εξήγαγαν στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Βρέθηκε διαγνωστικό μηχάνημα αυτοκινήτου 

Σε έρευνα σε οικία που διέμενε ο 38χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα  διαγνωστικό μηχάνημα αυτοκινήτου, τέσσερις σφραγίδες καθώς και διάφορα έγγραφα αυτοκινήτων. Επιπλέον, εξωτερικά της οικίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο είχε πρόσφατα κλαπεί και το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες.

Κλοπές από Αττική, Αργολίδα, Κορινθία 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκατέσσερις  περιπτώσεις κλοπών, από διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αργολίδας και της Κορινθίας.

Στα 400.000 ευρώ τα κέρδη της σπείρας

Η συνολική αξία των κλαπέντων αυτοκινήτων υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Έχουν συλληφθεί για ίδια αδικήματα

Επισημαίνεται ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, για διάπραξη όμοιων αδικημάτων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε πλήθος άλλων παρόμοιων κλοπών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις