Αθήνα

°C

Τρίτη

13

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ινδονησία: Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες στο παράνομο ορυχείο
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες στο παράνομο ορυχείο

Ινδονησία: Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά την κατάρρευση του παράνομου ορυχείου, συνεχίζονται από τους διασώστες.

Ινδονησία: Την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε στο νησί Σουλαουέσι της Ινδονησίας, ένα παράνομο ορυχείο. Δεκαεννιά επιζώντες και τα πτώματα εννιά ανθρώπων έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής οι αρχές της χώρας, εκφράζοντας φόβους ότι πολλές δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο ορυχείο.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνονται από το ασταθές και απότομο έδαφος. Οι ελπίδες προκειμένου να βρεθούν επιζώντες πλέον μειώνονται καθώς το δυστύχημα σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη.

Οι έρευνες στην Ινδονησία και οι δηλώσεις των επιζώντων

Ινδονησία: Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες στο παράνομο ορυχείο

Ο Σουτόπο Πούρβουο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, εξήγησε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο παράνομο χρυσωρυχείο.

Οι επιζώντες έχουν δώσει διαφορετικές εκτιμήσεις για το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονταν στο χρυσωρυχείο την ώρα του δυστυχήματος: «Κάποιοι είπαν 30, 50, 60 άνθρωποι ή ακόμη και 100 που βρίσκονταν στην κεντρική στοά», όμως «υπήρχε και άγνωστος αριθμός στις δευτερεύουσες στοές», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για μία εβδομάδα, όμως οι αρχές πλέον δεν αναφέρονται σε απόπειρες μεταφοράς τροφίμων και νερού σε τυχόν επιζώντες.

Ινδονησία: Μειώνονται οι ελπίδες για επιζώντες στο παράνομο ορυχείο

Ινδονησία: Στο παρελθόν είχε σημειωθεί άλλο ένα ατύχημα σε παράνομο ορυχείο

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα ορυχείο στην Μπολάανγκ Μονγκοντόου, μια περιοχή στην οποία τον περασμένο Δεκέμβριο είχε σημειωθεί ένα άλλο δυστύχημα σε παράνομο χρυσωρυχείο. Με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι. Η κατάρρευση του προκλήθηκε όταν ξαφνικά οι δοκοί έφυγαν από τα στηρίγματα μέσα στο ορυχείο, εξαιτίας της αστάθειας του εδάφους.

Στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας υπάρχουν πολλά παράνομα χρυσωρυχεία τα οποία δεν τηρούν τους επίσημους κανόνες ασφαλείας.

Το 2016, 11 χρυσωρύχοι έχασαν τη ζωή τους όταν κατολίσθηση λάσπης έπληξε παράνομο ορυχείο στην επαρχία Τζαμπί στο νησί Σουμάτρα. Έναν χρόνο νωρίτερα, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νησί Ιάβα όταν κατέρρευσε στοά κλειστού χρυσωρυχείου που εκμεταλλεύονταν παράνομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις