Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΟΦΗ υποβιβασμός: Ένοχη για χειραγώγηση αγώνα η ομάδα, σύμφωνα με την ΕΠΟ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΦΗ υποβιβασμός: Ένοχη για χειραγώγηση αγώνα η ομάδα, σύμφωνα με την ΕΠΟ

ΟΦΗ υποβιβασμός: Τραγική για τον ΟΦΗ τροπή παίρνει η υπόθεση του ύποπτου για χειραγώγηση αγώνα των Κρητικών με τον Αιγινιακό στο «Γεντί Κουλέ».

ΟΦΗ υποβιβασμός: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έκρινε ένοχη την ομάδα για τη χειραγώγηση του αγώνα με τον Αιγινιακό στις 12 Νοεμβρίου του 2017.

Ο αγώνας είχε λήξει 6-0 υπέρ των Κρητικών και από τη σχετική έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας προέκυψε ότι ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ, Φώτης Τσάλος, είχε έρθει σε συμφωνία με τον πρόεδρο του Αιγινιακού, Γιάννη Νώπα και μέσω αυτού με τους παίκτες Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου ώστε να χάσει ο Αιγινιακός το ματς με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ.

Πάντως, η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Δεν πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση. Η εκτίμηση νομικών κύκλων είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις έχει συμβεί πολλές φορές να υπάρχουν ανατροπές στην αρχική απόφαση.

Σε ό,τι αφορά τον βαθμολογικό πίνακα, δεν προκύπτει καμία ανατροπή.Ο ΟΦΗ θα συνεχίσει να παίζει στη Super League ανεξαρτήτως της αποφασής, αφού άλλωστε δεν είναι τελεσίδικη.

Όλα τα αποτελέσματα στους αγώνες που έχει δώσει στη Super League έως τώρα ο ΟΦΗ ισχύουν κανονικά.

ΟΦΗ – Αιγινιακός: Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Ειδικότερα:

Ο μεν ΟΦΗ υποβιβάζεται στη Football League και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Ο Αιγινιακός υποβιβάζεται στη Γ’ Εθνική και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6.

Στους πρώην προέδρους του ΟΦΗ Φ.Τσάλο και του Αιγινιακού Γ.Νιώπα επιβάλλονται πρόστιμο 60.000 ευρώ (ο καθένας), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Στους ποδοσφαιριστές Β.Λιόλιο, Θ.Τόλιο και Π.Γιατζιτζόγλου επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ (στον καθένα), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για,10 χρόνια.

Στον Αλ.Μαχαιρίδη επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Λακωνικό το σχόλιο της ΠΑΕ

Από την πλευρά της το μόνο που αναφέρει η ΠΑΕ αυτή τη στιγμή είναι: «Ουδέν σχόλιο για τη συγκεκριμένη εισήγηση. Θα τοποθετηθούμε όταν πρέπει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις