Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ”: Μεγάλη απάτη με… λουλούδια
ΕΛΛΑΔΑ

“Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ”: Μεγάλη απάτη με… λουλούδια

"Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ": Εξαπατήθηκε επιχειρηματίας καταλυμάτων, που έχασε πάνω από 8.000 ευρώ.

“Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ”: Σε Παιανία και Γλυκά Νερά έμπαιναν σε σπίτια κρατώντας… λουλούδια! Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρεις  περιπτώσεις κλοπών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έταξαν επιδότηση τουριστικής επιχείρησης ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και ζήτησαν να κατατεθούν από τη γυναίκα επιχειρηματία 8.730 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς για να ξεκινήσει η… εκταμίευση των χρημάτων.

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μιλούσε ένας άνδρας, ο οποίος είχε συστηθεί ως διευθυντής τράπεζας και έδινε… λεπτομέρειες στην επιχειρηματία από την Πάργα για το πώς θα φθάσουν στην επιχείρησή της τα πολλά εκατομμύρια.

Ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες – Αναζητείται ο συνεργός 

Μόνο, που επρόκειτο περί απάτης για την οποία ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες, 28 και 34 χρόνων, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους, αυτός που εμφανίζεται ως διευθυντικό στέλεχος τράπεζας.

Ένας ακόμη κρίκος στις δήθεν επιδοτήσεις

Η απάτη, ένας ακόμη κρίκος στην ατέλειωτη αλυσίδα παρόμοιων απατών με δήθεν εκταμιεύσεις εκατομμυρίων από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, διεπράχθη σε βάρος ιδιοκτήτριας επιχείρησης τουριστικών καταλυμάτων στην Πάργα και εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Πρέβεζας.

Με δύο τεχνάσματα

Στα Γλυκά Νερά και στην Παιανία, ένας 28χρονος που συνελήφθη κι ένας συνεργός του ο οποίος αναζητείται, κατάφερναν να γίνουν δεκτοί σε σπίτια των περιοχών με δύο τεχνάσματα.

Κρατώντας λουλούδια ή ως παλαιοπώλες

Είτε κρατώντας… λουλούδια για να τα πουλήσουν είτε συστηνόμενοι ως παλαιοπώλες.

Εν τέλει, ο 28χρονος συνελήφθη για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Εμφανίστηκαν με λουλούδια σε γυναίκα

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, ο δράστης μαζί με συνεργό του που αναζητείται, προσέγγισε ημεδαπή γυναίκα στα Γλυκά Νερά, εισήλθε στην οικία της και ακολούθως, με τη μέθοδο της απασχόλησης και χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε κοσμήματα.

Εντοπίστηκε στην Παιανία

Εντοπίστηκε λίγη ώρα μετά την πράξη του στην περιοχή της Παιανίας και συνελήφθη.

Τρεις το τελευταίο εξάμηνο

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς κατά το τελευταίο 6μηνο, με την ίδια μεθοδολογία, χρησιμοποιώντας διαφορετικό πρόσχημα κάθε φορά (πωλητής λουλουδιών, παλαιοπώλης), προέβαινε στην εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και εισερχόμενος στις οικίες τους, τους αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρεις περιπτώσεις κλοπών.

Η έρευνα συνεχίζεται 

Η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις