Τσιτσιπάς – Φέντερερ: “Λύγισε” ο Στέφανος, αλλά φεύγει ακόμα πιο πλούσιος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – Φέντερερ: “Λύγισε” ο Στέφανος, αλλά φεύγει ακόμα πιο πλούσιος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τσιτσιπάς - Φέντερερ: Ο Στέφανος ηττήθηκε από τον μεγάλο Ελβετό, ο οποίος κατέκτησε τον 100ό τίτλο στη σπουδαία καριέρα του.

03.03.2019 | 12:22

Τσιτσιπάς – Φέντερερ: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του Ντουμπάι.

Ηττήθηκε με 0-2 σετ (4-6, 4-6) από τον μεγάλο Ελβετό, ο οποίος κατέκτησε έτσι τον 100ό τίτλο στη σπουδαία καριέρα του.

Στο πρώτο κιόλας σετ ο Ελβετός ξεκίνησε με μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου, το οποίο διατήρησε ως το τέλος.

Στο δεύτερο σετ η μάχη ήταν σκληρή, αλλά στο κρίσιμο σημείο μίλησε η πείρα του Φέντερερ. Εκανε μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου (στο 4-4 γκέιμ) και εκματελλευόμενος το δικό του σερβίς επικράτησε με 6-4, κερδίζοντας το τρόπαιο -και πάνω από 500.000 δολάρια.

Τσιτσιπάς: Είμαι περήφανος

«Η επιτυχία μου εκπαίδευσε τους Έλληνες που δεν είχαν ιδέα από τένις, τους έδωσε την ευκαιρία να μάθουν καλύτερα το άθλημα», είπε ο νεαρός τενίστας στη συνέντευξη τύπου μετά τον τελικό του Ντουμπάι. «Είμαι περήφανος. Είμαι σύμβολο σε αυτό για τη χώρα. Ένας σταρ, μπορείς να πεις, που επηρεάζει το άθλημα στην Ελλάδα, αλλά και εκτός Ελλάδας. Είμαι περήφανος για την Ελλάδα, διότι η Ελλάδα δεν ήταν γνωστή για την τενιστική της ιστορία, τις τενιστικές της στιγμές. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας. Καθένας πρέπει να είναι περήφανος γι’ αυτό που είναι, εγώ είμαι πραγματικά περήφανος. Που εκπροσωπώ αυτά τα χρώματα, αυτή τη σημαία. Είναι η μεγαλύτερη τιμή. Νιώθω σαν ομάδα όταν παίζω για την Ελλάδα. Είναι ομαδική δουλειά, όχι ατομική».

Για την απόδοση του Φέντερερ

«Ήταν πολύ επιθετικός, δεν μου έδωσε χρόνο σήμερα. Το περίμενα ότι θα ήταν έτσι. Φάνηκε να έχει τον έλεγχο σε ό,τι έκανε, έπαιρνε την μπάλα πολύ νωρίς, δεν μου έδινε χρόνο να προετοιμαστώ. Ήταν πολύ γρήγορο παιχνίδι. Μάλλον δεν πήρα τις σωστές αποφάσεις στο σερβίς μου. Γι’ αυτό έχασα με αυτό το σκορ».

Χάρηκε, πάντως, για το γεγονός ότι ο Ρότζερ έγραψε ιστορία με τους 100 τίτλους του. «Είναι περίεργο. Ήθελα να πάρω τον πρώτο τίτλο σε 500άρι. Προσπαθώ πολύ εδώ και καιρό. Είμαι λίγο στεναχωρημένος που δεν τα κατάφερα. Αλλά είμαι και πολύ χαρούμενος για αυτόν. Έχει δουλέψει σκληρά για να φτάσει ως εδώ. Δεν ήθελα να του το δώσω, όμως είμαι χαρούμενος για ό,τι έχει πετύχει. Ήταν τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα εδώ. Δεν ξέρω αν με επηρέασε, αλλά ο κόσμος τον υποστήριζε. Είναι θρύλος».

Θεωρεί, πάντως, ότι ενδεχομένως να έκανε κάποια λάθη λόγω «έδρας».«Ίσως στα forehands που έχασα, το ένα στο ματς πόιντ και το άλλο στο μπρέικ πόιντ στο 4-4, να με επηρέασε ο κόσμος διότι ήξερα ότι θα τρελαινόταν αν αστοχούσα. Δεν ξέρω, σε επηρεάζει όταν ξέρεις ότι όλοι τον υποστηρίζουν. Βέβαια, τον έχει κερδίσει αυτόν τον κόσμο. Αξίζει αυτή τη συμπαράσταση. Το καταλαβαίνω, αλλά καμία φορά είναι υπερβολική».

Η κούραση

«Κυρίως πνευματικά. Όχι τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης. Όταν το μυαλό σου συνηθίζει σε συγκεκριμένα μοτίβα, συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού που δουλεύει για εσένα, κουράζεται και πρέπει να αλλάξεις κάτι. Γι’ αυτό άρχισα να χάνω αυτά τα forehands. Καμία φορά το μυαλό δεν συνεργάζεται».

Ο Έλληνας αθλητής αναμένεται να γράψει ιστορία με την είσοδό του για πρώτη φορά, στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου και εκτιμάται ότι θα βρεθεί στη θέση Νο10 και πολύ κοντά πια στους υπόλοιπους παίκτες της πρώτης 10άδας.

Από εκεί και πέρα όμως, θα γεμίσει και τον τραπεζικό του λογαριασμό, αφού η συμμετοχή του στον τελικό του τουρνουά, θα του αποφέρει το ποσό των 225.000 ευρώ, «αγγίζοντας» πια το 1.000.000 ευρώ στα συνολικά έσοδά του.

Αντίθετα, ο νικητής Ρότζερ Φέντερερ, θα προσθέσει 459.000 ευρώ στο δικό του λογαριασμό.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η ημέρα που έπρεπε να πεθάνω (video)

Τσιτσιπάς: Όποια ενδιαφέρεται για μένα να μου στείλει μήνυμα – Υπό έναν όρο (vid)

Exit mobile version