Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81 – 97: “Πίσω” στο 2008
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81 – 97: “Πίσω” στο 2008

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-97: Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα μέσα στο ΣΕΦ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την 12η στην εφετινή Eurleague και 5η σερί.

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-97: Ο Ολυμπιακός επέστρεψε μετά από ένα μήνα στο ΣΕΦ, για την Euroleague, υποδεχόμενος την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και γνώρισε ολέθρια ήττα.

Είναι η 12η στην εφετινή Eurleague και 5η σερί (Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές).

Ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ κακή εμφάνιση από την τρίτη περίοδο και μετά και δεν μπόρεσε να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Το αρνητικό σερί των 5 αγώνων χωρίς νίκη θυμίζει το 2008 όταν οι ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί κατά σειρά από Πρόκομ, Ζαλγκίρις, Σιένα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στο ΣΕΦ για τρία δεκάλεπτα, αλλά κράτησε για λίγο.

Η ομάδα του Πειραιά που με ρεκόρ 12-12 υποχώρησε στην 8η θέση.

Νωρίτερα, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε νικηφόρα με 89-75 από το Μαυροβούνιο, απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, αυξάνοντας σε 12-12 το ρεκόρ της και δημιουργώντας μία τριπλή ισοβαθμία στην 7η θέση (7η η Μπασκόνια, 8ος ο Ολυμπιακός, 9η η Μπάγερν).

Στο ισπανικό clasico της Euroleague, η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης (77-70) μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα και ανέβασε το ρεκόρ της στο 15-9 και έπιασε την Αναντολού Εφές στην τέταρτη θέση.

Όσον αφορά τη “βασίλισσα” έπεσε τρίτη με ρεκόρ 18-6, με μια νίκη λιγότερη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μαζί με τον Ολυμπιακό, “μάχη” για την οκτάδα θα πρέπει να δώσει και ο Παναθηναϊκός, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 11η θέση με ρεκόρ (11-13, όπως και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που είναι 10η).

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81 – 97: Ο Χίγκινς πέταξε στο παρκέ τον Σπανούλη

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα ο αρχηγός του Ολυμπιακού ευστόχησε σε τρίποντο μειώνοντας σε 45-46. Αμέσως μετά βρέθηκε κοντά στον Χίγκινς, με τα πρόσωπα των δύο παικτών να ακουμπάνε, με τον Αμερικανό να εκνευρίζεται από αυτό και να ρίχνει τον Σπανούλη στο παρκέ.

Οι διαιτητές ήταν κοντά στην φάση και αποφάσισαν να χρεώσουν με απλό φάουλ τον Σπανούλη και αντιαθλητικό φάουλ τον Χίγκινς και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81 – 97: Δηλώσεις Ντέιβιντ Μπλατ

Στην έλλειψη συνέπειας και συνέχειας του Ολυμπιακού, στάθηκε ο Ντέβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την 24η αγωνιστική της Euroleague.

«Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ. Είναι μία εξαιρετική ομάδα και έπαιξε ένα ματς υψηλού επιπέδου. Ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο μέρος και παίξαμε επίσης ένα ματς υψηλού επιπέδου, όμως δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε έτσι στη συνέχεια. Δεν είχαμε την συνέπεια και την συνέχεια που έπρεπε. Υπήρχαν κάποια θετικά, σε μερικά σημεία δείξαμε βελτίωση επιθετικά. Αμυντικά δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την επιθετική δύναμη της ΤΣΣΚΑ. Είναι μία δύσκολη περίοδος, πρέπει να βρούμε τρόπο να αλλάξουμε την κατάσταση. Ο στόχος μας είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να το πετύχουμε, αλλά πρέπει να έχουμε συνέπεια. Αλλιώς, θα είναι δύσκολο. Προχωράμε», είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Έχουμε προβλήματα επιθετικά. Τα ποσοστά μας ήταν άσχημα για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, σήμερα βελτιωθήκαμε λίγο σε αυτό το κομμάτι. Παίζουμε με μερικές από τις καλύτερες ομάδες της Euroleague, αυτό μπορεί να έπαιξε τον ρόλο του».

Για τον Ουίλιαμς – Γκος

«Είναι εύκολο να μιλάς για κάποιους όταν δεν πηγαίνουν καλά. Έχει παίξει και μερικά καλά παιχνίδια φέτος, αλλά τώρα είναι σε μία κακή περίοδο. Πρέπει να τον βοηθήσουμε να παίξει καλύτερα και να βγει από την συγκεκριμένη κατάσταση. Θα μπορούσατε να ρωτήσετε την ίδια ερώτηση και για τον Γιώργο Πρίντεζη, που είναι πραγματικά πολύ κάτω στην απόδοσή του. Είναι καλό που τον είδαμε σήμερα να γυρίζει κοντά στα στάνταρ του. Στα τελευταία ματς είδαμε και τον Νίκολα (Μιλουτίνοβ) να μην είναι στα καλά του. Πιστεύω πως όλα θα γυρίσουν και θα βελτιωθούν».

Για το πρόγραμμα και την συνέχεια

“Είμαι στην Euroleague εδώ και πολλά χρόνια και δεν θυμαμαι άλλη ομάδα να έχει ένα τόσο δύσκολο πρόγραμμα όσο εμείς. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά τώρα θα βελτιωθεί η κατάσταση. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Θα με κάνει χαρούμενο η νίκη, όχι μόνο το πρόγραμμα».

«Όταν η ΤΣΣΚΑ παίζει χωρίς προβλήματα, είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα να την κερδίσεις, ρεαλιστικά. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι, πρέπει να βελτιωθούμε και αυτό είναι δική μου ευθύνη».

24η αγωνιστική της Euroleague

Πέμπτη, 28/2

Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 80-99

Κίμκι (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 88-90

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 84-66

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 77-58

Μπασκόνια (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 80-73

Παρασκευή, 1/3

Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 75-89

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 81-97

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 77-70

Βαθμολογία

1. Φενερμπαχτσέ 21-3

2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19-5

3. Ρεάλ Μαδρίτης 18-6

4. Αναντολού Εφές 15-9

5. Μπαρτσελόνα 15-9

6. Αρμάνι Μιλάνο 13-11

7. Μπασκόνια 12-12

8. Ολυμπιακός 12-12

9. Μπάγερν Μονάχου 12-12

10. Μακάμπι Τελ Αβίβ 11-13

11. Παναθηναϊκός 11-13

12. Κίμκι 9-15

13. Ζαλγκίρις Κάουνας 9-15

14. Γκραν Κανάρια 6-18

15. Μπούντουτσνοστ 6-18

16. Νταρουσαφάκα 3-21

Ολυμπιακός μπάσκετ: Οδυνηρή ήττα στο ΣΕΦ, κινδυνεύουν οι Πειραιώτες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις