Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Τέλειος Ζήκος, ο πιο γρήγορος των προκριματικών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Τέλειος Ζήκος, ο πιο γρήγορος των προκριματικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Εντυπωσιακός Ζήκος, πήρε το εισιτήριο για τον αποψινό ημιτελικό των 60 μ..

02.03.2019 | 15:35

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Εκπληκτικός ήταν ο Κώστας Ζήκος, στον προκριματικό των 60 μ. στη Γλασκώβη.

Ο 20χρονος σπρίντερ ήταν νικητής στην πέμπτη προκριματική σειρά με 6.66, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη των προκριματικών.

Πήρε το εισιτήριο για τον αποψινό ημιτελικό των 60 μ., που θα γίνει στις 21:20.

«Είχα λίγο άγχος επειδή η κούρσα ήταν πρωί, πιστεύω πως το απόγευμα θα είμαι ακόμη καλύτερα. Θέλω να προλάβω να ξεκουραστώ και να κυνηγήσω το απόγευμα την πρόκριση στον τελικό», δήλωσε ο Ζήκος.

Στο ίδιο αγώνισμα, αποκλείστηκε ο Παναγιώτης Τριβυζάς, που τερμάτισε σε 6.80 και ο Μάκης Στεργιούλης (6.91), ο οποίος στα τελευταία μέτρα τραυματίστηκε.

Από την άλλη, η Ραφαέλα Σπανουδάκη ακυρώθηκε στον προκριματικό των 60 μ., καθώς βιάστηκε στην εκκίνηση.

Η κούρσα του Κώστα Ζήκου

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς ήταν έκτος στη σειρά του με 6.80 και έχασε οριακά την πρόκριση στον ημιτελικό, αφού η 24αδα έκλεισε στα 6.78.

«Δεν πήγε καλά, δεν ξέρω τι έφταιξε. Σίγουρα θα ήθελα μια επίδοση που θα μου έδινε την πρόκριση στον ημιτελικό», είπε ο Τριβυζάς.

Ο Μάκης Στεργιούλης στην τρίτη του συμμετοχή στη διοργάνωση τερμάτισε σε 6.91, ωστόσο στα τελευταία μέτρα τραυματίστηκε στο δικέφαλο και αναγκάστηκε να ρίξει το ρυθμό του.

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε πως είναι ο Τούρκος Εμρέ Μπαρνές, που τερμάτισε σε 6.69 κοιτώντας αριστερά και δεξιά στα τελευταία μέτρα. Με αξιώσεις θα συνεχίσουν προς των τελικό οι Κίλτι (6.68) και Εντομπουρόν (6.67).

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη βιάστηκε να φύγει στον βατήρα κι έτσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στη διοργάνωση.

Στις 21.20 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί των ανδρών στα 60 μ. Εκεί ο Κωνσταντίνος Ζήκος θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 22.50.

Exit mobile version