Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μάσκες μαλλιών σπιτικές: Για μαλλιά λαμπερά χωρίς ψαλίδα
PLUS

Μάσκες μαλλιών σπιτικές: Για μαλλιά λαμπερά χωρίς ψαλίδα

Μάσκες μαλλιών σπιτικές: Πώς θα φτιάξετε στο σπίτι σας μάσκες για να έχετε λαμπερά μαλλιά, χωρίς ψαλίδα

Μάσκες μαλλιών σπιτικές: Για λαμπερά μαλλιά, χωρίς ψαλίδα δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικές μάσκες που θα δώσουν υγεία και λάμψη στα μαλλιά σας.

Έχεις ξηρές και εύθραυστες άκρες; Ελαιόλαδο και λάδι καρύδας είναι οι ιδανικοί σύμμαχοι σου. Μπορείς να δοκιμάσεις ακόμα και μαγιονέζα.

Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για σπιτικές μάσκες ανάλογα το πρόβλημα που θες να αντιμετωπίσεις. Άπλωσε τη μάσκα, περίμενε 20-30 λεπτά και ξέπλυνε. Θα τις αγαπήσεις.

Οι μάσκες μαλλιών

Aν τα μαλλιά σου είναι αφυδατωμένα: μπανάνες, λάδι και μέλι

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις πολύ ώριμες μπανάνες που δεν τρώει κανείς. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, στοιχείο που θα κάνει τα μαλλιά σου πιο μαλακά και λαμπερά. Πολτοποίησε τις σε ένα μπολ, πρόσθεσε ελαιόλαδο, που είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και θα ενυδατώσει την τρίχα και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια βάλε το μέλι που θα μειώσει το φριζάρισμα και θα δώσει υγεία και λάμψη και άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου για περίπου μισή ώρα.

Αν θες να διατηρήσεις την υφή τους: αλόη και καστορέλαιο

Χρησιμοποίησε το gel της αλόης βέρα για να τονώσεις την ενυδάτωση των μαλλιών σου και του δέρματος στο κεφάλι σου. Βάλε το gel απευθείας στις ρίζες των μαλλιών σου και κάνε μασάζ με το καστορέλαιο για 10 λεπτά. Μετά ξέπλυνε αφού βάλεις σαμπουάν πριν βρέξεις τα μαλλιά σου για να αποφύγεις τη λαδωμένη όψη.

Αν θες να γλυτώσεις από την πιτυρίδα: γιαούρτι, αυγό και μέλι

Η Priyanka Chopra μοιράστηκε πρόσφατα τη DIY συνταγή της για υγιή μαλλιά. Η Ινδή ηθοποιός χρησιμοποιεί τα τρία συγκεκριμένα υλικά για να αποφύγει το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα των μαλλιών της και την πιτυρίδα. Το γιαούρτι με τους αντιμυκητιακούς παράγοντες, το αυγό σαν πρωτεΐνη και το μέλι σαν ενυδατικό μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ενάντια στην πιτυρίδα.

Αν θες να δυναμώσεις τα μαλλιά σου: αβοκάντο, γάλα, λάδι, μέλι

Τα φυσικά έλαια και οι βιταμίνες που περιέχει το αβοκάντο βοηθούν να κλειδώσει η υγρασία στα μαλλιά και τα προστατεύουν από τις βλάβες που δέχονται από το βούρτσισμα, τις χημικές επεξεργασίες και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις