Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βάρκιζα φωτιά: Το μωρό καιγόταν ζωντανό και η μητέρα του ήταν στην είσοδο του σπιτιού
ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Βάρκιζα φωτιά: Το μωρό καιγόταν ζωντανό και η μητέρα του ήταν στην είσοδο του σπιτιού

Βάρκιζα φωτιά: Το άτυχο μωρό ήταν μόνο του στο σπίτι και εντοπίστηκε απανθρακωμένο από τους πυροσβέστες.

Βάρκιζα φωτιά: Δεν χωρά ο νους την τραγική κατάληξη για ένα κοριτσάκι μόλις 13 μηνών το οποίο βρέθηκε απανθρακωμένο, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τη στιγμή που τυλίχθηκε στις φλόγες η γκαρσονιέρα της οδού Έριδος το ανήλικο παιδί βρισκόταν μόνο του μέσα στο σπίτι.

Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι η μητέρα του βρέφους ήταν κάτω από το σπίτι, στο δρόμο έξω από την πολυκατοικία.

Συγκεκριμένα, βρισκόταν στο αυτοκίνητο ενός άνδρα, όταν πέρασε ο ταξιτζής σύντροφός της, την είδε, σταμάτησε και έστησαν μεγάλο καβγά.

Ενώ καβγάδιζαν είδαν τις φλόγες να βγαίνουν από το παράθυρο του διαμερίσματος και αμέσως έτρεξαν επάνω.

Ήταν ήδη, όμως, αργά για το βρέφος το οποίο έχασε τη ζωή του στις φλόγες.

Στην περιοχή έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία, όπου εντόπισε το βρέφος με σοβαρά εγκαύματα στο κρεβάτι. Αμέσως διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παίδων» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Βάρκιζα φωτιά: Άφησε μόνο του το μωρό

Απίστευτο παραμένει το γεγονός ότι κατέληξε αβοήθητο μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμα το άτυχο κοριτσάκι με τη μητέρα του σε κατάσταση αμόκ να ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, να σώσουν το παιδί της.

Η μητέρα έχει συλληφθεί με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Κατά πληροφορίες φέρεται να έχει προσαχθεί και ένας οδηγός ταξί ο οποίος λένε πρόσωπα που γνώριζαν την 30χρονη πως διατηρούσε δεσμό μαζί της τους τελευταίους μήνες και την βοηθούσε οικονομικά.

Την υπόθεση χειρίζεται η πυροσβεστική

Νωρίς το πρωί γείτονες και φίλοι της 30χρονης γυναίκας έφτασαν στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στους δημοσιογράφους πρόκειται για μια γυναίκα η οποία φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και η οποία διατηρούσε διάφορες ερωτικές σχέσεις που ήταν γνωστές στη γειτονιά.

Το γεγονός όμως που προκαλεί σοκ είναι ότι η ίδια, σύμφωνα με ανθρώπους που μίλησαν στους δημοσιογράφους και τη γνώριζαν, είχε αποκτήσει αλλά δυο παιδιά εκ των οποίων το ένα φέρεται να βρίσκεται σε ορφανοτροφείο και το άλλο να κατέληξε για άγνωστη αιτία κάποια χρόνια πριν σε ηλικία δυο ετών.

Το 13 μηνών κοριτσάκι δηλαδή ήταν το τρίτο της παιδί και το δεύτερο που έφυγε από τη ζωή.

«Είχε πάρει την κάτω βόλτα»

Γείτονας που, όπως λέει, γνωρίζει πολύ καλά την 30χρονη δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έμενε μόνη της αφού είχε χάσει τη μητέρα και τη γιαγιά της. Όπως λέει από τότε «είχε πάρει την κάτω βόλτα».

Ένας γείτονας και οικογενειακός της φίλος μίλησε στο newsit για την νεαρή κοπέλα. Όπως λέει, όταν ήταν 16 ετών έχασε την θετή της μητέρα αλλά και την θετή της γιαγιά. Έτσι μπήκε σε ίδρυμα μέχρι να γίνει 18 ετών. Βγαίνοντας από το ίδρυμα όταν ενηλικιώθηκε έμεινε στο σπίτι που της είχε αφήσει η θετή της μητέρα στην Βάρκιζα.

Από εκεί και πέρα, όπως λέει ο οικογενειακός της φίλος έκανε τρεις σχέσεις και απέκτησε ένα παιδί από κάθε σχέση. Το πρώτο παιδί δεν της το έδωσε το μαιευτήριο γιατί ο πατέρας του παιδιού δεν το ήθελε και εκείνη ήταν ανήλικη και έτσι δόθηκε για υιοθεσία.

Το δεύτερο παιδί το έχασε από μια σπάνια ασθένεια. Μόλις 2,5 μηνών και το τρίτο παιδί το οποίο μεγάλωνε μόνη της γιατί ο πατέρας του δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ, χάθηκε στην φωτιά.

«Χάσαμε ένα αγγελούδι», λέει χαρακτηριστικά. Για την φωτιά λέει ότι: «πιθανότατα ξεκίνησε από μια σόμπα που ήταν δίπλα στο κρεβάτι. Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική αλλά το παιδί είχε ήδη χαθεί».

Μια κοπέλα «έξω καρδιά»

«Ακόμα και όταν δεν είχε χρήματα, χαμογελαστή ήταν. Κάποια σπίτια που είχε από την θετή της μητέρα τα πούλησε και με αυτά ζούσε, Είχε κρατήσει μόνο αυτό που ζούσε τώρα. Σε όλη της την ζωή είχε κάνει περιστασιακές δουλειές. Δούλεψε και σε φούρνο και ως καθαρίστρια. Εμείς την έχουμε βοηθήσει όσο μπορούμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις