Αντικαπνιστικός νόμος ΝΔ: Το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο που κάπνιζε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντικαπνιστικός νόμος ΝΔ: Το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο που κάπνιζε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αντικαπνιστικός νόμος ΝΔ: "Σπόντα" σε δημοσιογράφο που κάπνιζε σε διάδρομο του Κοινοβουλίου, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

27.02.2019 | 16:28

Αντικαπνιστικός νόμος ΝΔ: Έτοιμος για τη νίκη στις εκλογές και αποφασισμένος να τηρήσει όσα έχει δεσμευτεί, ξεκινώντας από τον αντικαπνιστικό νόμο

Ο πρώτος χώρος απόλυτης εφαρμογής του νόμου θα είναι το κτίριο της Βουλής.

Αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να το υπενθυμίζει καθημερινά ακόμα και στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο.

Έτσι χθες, την ώρα που έφευγε από το γραφείο του στη Βουλή και είδε έναν δημοσιογράφο να καπνίζει σε διάδρομο του Κοινοβουλίου και όχι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει δίπλα στο κεντρικό καφενείο, του φώναξε «δυο μήνες έχεις ακόμα αυτή τη δυνατότητα».

Κάπως έτσι, φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι είναι πιθανόν οι εθνικές εκλογές 2019 να γίνουν και αυτές τον Μάιο και ξεκαθαρίζοντας ότι από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας του ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί πλήρως στη Βουλή.

Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την Υγεία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Αντικαπνιστικός νόμος ΝΔ: «Δεν εξαιρούνται υπουργοί-βουλευτές»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι στόχος του σχεδιασμού του είναι η καλύτερη υγεία για όλους τους Έλληνες και αναφέρθηκε αναλυτικά στους τρεις πυλώνες που έχει στηριχθεί το πρόγραμμα:

·       Πρόληψη

·       Φροντίδα

·       Περίθαλψη

Με βασικό μήνυμα «σεβασμός στον άνθρωπο, σεβασμός στον φορολογούμενο πολίτη» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε τις θέσεις του και μίλησε λεπτομερώς για τις αλλαγές που σχεδιάζει ώστε το σύστημα υγείας να είναι περισσότερο αποτελεσματικό όπως σε άλλες προηγμένες χώρες που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τονίζοντας ότι «το δημόσιο συμφέρον δεν συνεπάγεται αναγκαστικά και το κρατικό συμφέρον».

Θερμό χειροκρότημα εισέπραξε όταν ανακοίνωσε την απόφαση του, σε περίπτωση νίκης του κόμματος στις εκλογές, να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο από την επόμενη κιόλας ημέρα.

«Τσιγάρο τέλος στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Και θα ξεκινήσω από τη Βουλή», ήταν η πιο χαρακτηριστική του ατάκα, υπογραμμίζοντας ότι δεν εξαιρούνται πολιτικοί και δημοσιογράφοι. «Έχω κουραστεί να τσακώνομαι πια με συναδέλφους, δημοσιογράφους, υπαλλήλους» στη Βουλή, είπε χαρακτηριστικά.

Σε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνιζε την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο δράσης της πολιτείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου, το οποίο θα δίνει έμφαση στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στη σωστή θεραπεία και προπαντός στην ανακούφιση των ασθενών.

Δείτε ακόμη: 

Δημοσκόπηση – καταπέλτης για το κάπνισμα: Τι ζητούν 3 στους 4 Έλληνες και δεν γίνεται;

Σκυλακάκης: Αυτός είναι ο Ευρωπαίος επίτροπος που εξευτέλισε τον Πολάκη

Exit mobile version